NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, February 02, 2010

DaNga BaY JoHoR

Ni citer masa balik johor weekend sudah.. sbnrnya kami sgtlah jrg pegi tmpt ni.. sbbnya sgt2 pyh nak cari parking..huhuhu.. Danga bay pun dah makin besar tempatnya.. dah makin tak terjangkau nak terjah semua tmpt..

Kalo anak2 tentu suka kat area yg khas utk mainnnn je sume.. mcm fun fair tu.. bkn anak2 je yg suka, mak budak ni pun suka.. tp malang sungguh sbb hubby ku tak suka.. so kena ikut ckp diktator la ye.. kang ada yg kene balik jln kaki kanggg.. huhuhu..


Ni pun dkt danga bay gak.. selama aku kawen dgn org johor ni, lom prnh lg berpeluang naik mende alah ni.. mcm best je cruise ni kannn.. kan bang kannnn... hehehe.. =)


Di sbbkan kami tak pergi area permainan, so kami pun pergi kat area yg byk khemah2.. mcm2 brgn yg di jual2.. menan la yg paling banyakkkk.. anak2 aku yg si hafiz dgn ain mula la tak terkawal dah..

Nmpk yg tu nak itu, nmpk yg ni nak ini.. yg paling best, bapaknye dah gi jauh2 jln sorang2.. dan anak2 sume ikut aku.. wahhhh, bijaknyeee.. kekeke.. byk aku kena pow dgn budak 2 org ni tau.. wlpun menan kat situ murah2, tp kalo dah beli 2 set utk satu jenis tu dah bkn murah dahh..


kat tmpt ni hafiz dgn ain mintak belikan kucing dan anak patung.. so kena beli 2 set setiap satu.. pastu beli jam tgn pulak kat tmpt lain.. pastu jln lg sket nmpk barney pulakkk.. kat umah skrg dah berlambak barney nak oittt,...


Tau tak ape ni..?? bkn staple je.. ni mesin jahit mini namanya.. rege rm10 je... sgt2 best okey.. senang lak tu nak guna.. ni kalo nak alter seluar yg pnjg leh jahit guna mende ni.. tup tap tup tap siappp..!!


U see.. my hubby pun dah terrer menjahit.. so abang, pasni sila jahit sendiri ye.. kekeke..

Kat sini aku beli baju kurung je.. murah je baju kurung tu.. lupa lak nak snap.. aku rasa aku je yg poyo2 snap gmbr tau, sbb aku tgk ramai yg perhatikan aku bila aku snap itu ini.. mesti diorg kata " jakunnya minah ni "..


Pastu kami pun gi cari port utk mkn mlm.. kebulur wehhh.. haus dah satu hal..sgt panas kat tapak khemah jualan tu.. kami mkn kat KAFE RUMAH LIMAS


Pandangan dari luar kafe tersebut.. best kat sini.. byk stall mknn.. western food pun ada.. tp mlm tu kami mkn nasi.. tekak melayu sket.. hehehe..


Nasi putih tak sampai2, lauk2 yg sampai dulu.. so kami ratah lauk dulu.. kerang tu amat sedap tawww..!! ikan bakar pun sodapp..


Anak2 sedut air milo jelah sbb nasi goreng diorg pun lmbt sampai..


Tengokkk..laukk je yg sampai awal kan.. baru nak masak nasik kot.. kekeke


Sampai pun nasikkk.. masing2 seriuss je ngadap mknn.. hehehe..


Alolololooo pipi.. geram betul dgn budak kenit ni..


Sian dia takde mknn.. ku suap roti je lee..


Hafiz tak sudah2 menyedut air milo..


Langsai sudahhh.. yg join masa ni kaklong hubby dgn anak2nya..


Yg lelaki tu dulu adalah pengapit masa wedding kami.. dia anak kaklong hubbyku.. yg sblh dia tu isterinya.. sdg sarat mengandung tu.. org kelantan.. hihihi..


Tgklah kemesraan anak beranak ni..


Dari td pegang kentang tu tapi tak mkn2 pun.. kekeke.. posing je lebihh.. kuikuikui..


Sian anak dara sorg ni.. geget jari je ye nak ye..


Sgt2 behave ini budak..nanges pun tidak.. pulak tu jd perhatian ramai org masa kat danga bay.. maybe sbb ribbon kat kepala dia kot.. kekekke




Bebudak ni dok sakan main kucing yg br di beli tu.. kucing tu pun bising yg amat.. asyik mengiauuuu je..


Dok main laga2 kan kucing..kekeke




Lepas mkn terus balik kulai semula.. perjalanan ambik masa stgh jam je dr umah mertua.. tp sebelum balik kami pusing2 dulu area pantai Lido.. saje ambik angin mlm.. hehehe


10 comments:

eynda said...

Cruise tu kalau naik pusing2 situ je ke atau pegi tempat lain?

aNa SuZaNa said...

ntah la kak.. tak pernah tanya dan try naik lg..huhuhu

iNa said...

uwaaa..lame dh x p danga bay..
dulu time hubby keje JB rajin gak lepak2 kt Danga Bay ni... :)

sweets said...

kalu kak bali kota tinggi mesti g danga bay kira wajib la....he..

.:ira:. said...

cruise tu tersangat la best...pnah dinner kat situ masa keje kat johor..dia pusing2 situ nt..xder la jauh sangat dia p..xingat plak dia p sampai mana..

aNa SuZaNa said...

ina..
rajin ehh gi situ.. hubby akak ikut mood, kalo senang dpt parking dia sanggup la singgah.. kalo tak dpt jgn hrp la dia nak berusaha keras cari parking smpai dpt..

weekend td pi pun sbb bwk kaklong dia..kikiki..dah le sesak yg amat sbb cuti thaipusam

aNa SuZaNa said...

kak sweet..
kmpg kat kota tinggi ye..wahhh, tmpt wajib pi tu.. cayalah, mesti hubby akak ni penyabar orgnye..hehe

aNa SuZaNa said...

ira..
best ekkk.. kena booking awal2 ke ha..?? brp duit nak naik cruise tu..???

ira said...

dulu ira naik n makan kat situ secara free..hehehe..sbbnya company buat annual dinner kat situ..(zmn keje kat pasir gudang)..

aNa SuZaNa said...

ira..
Oooo..mkn free ye.. tak aci sungguh... kekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...