NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, February 08, 2010

DaH DaPaT SaLMoN.. =)

Sabtu lps janji dgn cik Umi Salwa aka Tokey Salmon kat rumah baru.. Sian dia terpaksa hantar ke rumah aku.. dah la anak kecik dia tak sihat + sakit mata.. Sorry Ammi.. :-(

So sementara tu bawak anak2 lepak bermain kat playground.. padahal sume permainan situ basah sbb lps hujan lebat masa tu..


Ok.. kali ni aku dah ada kesedaran sivik sket, wlpun dlm hati tu melonjak2 nak main buaian.. huhuhu. takpelah, mintak hubby buatkan buaian khas utk aku la nanti kat laman umah.. hehehe..

Yelahkan, menan2 ni sume adalah utk 12 thn ke bawah je... dan kat forum CARI baru2 ni hangat sket ttg mak bapak yg join sama main kat playground.. :P.. salah sorangnya tu aku la tu.. sape mkn sambal belacan, dialah yg rasa belacannya.. kekeke..

Nak tau lebih lanjut sila klik SiNi .. dan username mama_ain tu aku la tu.. hehehe.. aii sgt malu sbb takde kesedaran sivik.. terima kasih krn menyedarkan mak budak yg perasan budak2 ni..


Kebetulan abg aku dr kampung mmg nak singgah umah sbb nak jenguk anak2 aku, pastu 2 org adik2 aku pun ngada2 dtg senyap2 gi umah aku, ooooo..tak bgtau mak abah ye.. suka suki korang je ye merayap jauh2..


So apalagi, dera diorg bawak anak2 aku main kat playground.. sebab mak budak2 ni sibuk nak posinggg.. ekekekeke..


Posing yg pertama.. hahaha..


Posing yg kedua.. ain panggil buaian ni buaian spender.. keh keh keh..


Posing ketiga...cuuuu cakkk..!!


Posing eiffel tower.. miahahaha.. sedih tak dpt main buaian, sob sob sob...


Posing last..konon2 aksi tadah rumah atas tgn la tu.. chaitttt.. ok.. cukup.. kang ada yg muntah hijau, biru air laut lak tgk muka aku.. :p

Yang si tokey salmon masa ni dah tercongok dpn gate umah aku.. laaa, awat tak call bgtau... huhuhu... sib baik aku ada instinct yg mu dah sampai.. ehehehe.. 5 keping wehhh.. puas hati sgt2 sbb sgt rindu pada encik solomon ni.. huhuhu..

Lps dpt je terus cpt2 masukkan dlm peti ais dulu.. semetara tu cik Ammi gi melayan anak darez dia yang sibuk nak jumpa IMAN.. huwaaaa, anak achik bkn IMAN la sayang oiii... anak achik namanya HAFIZ.. huhuhu..


Hambek kauuu... tak muat freezer aku nak katup.. baru 2 hari aku dapat salmon, tp dah 2 keping langsai kami mkn.. tinggal lg 3 keping je.. huhuhuhu. piranha tak kami... !!


Tu la anak dare si tokey salmon yg sangatla ramah mulutnyee.. siap berpegangan tgn lg tau dgn anak bujang aku.. oh ye Ammi, kalau berkenan dgn hafiz tu sila sediakan duit hantaran rm8k serba dua ye... kekekke..


Ececehhhhh... macam mak datin ini budak.. comel dan keletah sgt2.. =)

Pastu settle je dpt salmon, kami sume gi mkn mlm.. kat mana lagik.. restoren kayu manis la kannn.. ehehehe.. kali ni tak mkn lauk berhidang. masing2 makan western je, kecuali budak2 ni lah yg mkn nasi goreng cina..


Ain aka kaklong..


Sampai2 je restoren ni hafiz buat perangai sbb terlampau ngantuk.. pulak tu siap baring meniarap atas lantai restoren ni lagi tanda protessss.. gerammmnyee.. tak suka sgt2 kalo dia buat mcm tu.. grrr..

So pujuk dia baring2 dlm stroller alisya.. akhirnya tertido selepas nanges lebih kurang 15 minit.. ececehhh, siap set masa lagi tu.. kikiki..


Alisya ok aje walaupun dia sendiri tgh ngantuk masa ni..


Abg ( kiri ) dan adik aku yg bakal jd laki org tak lama lg..


Snap gmbr menu sket.. aku mkn blackpepper chicken chop .. sedapp..!! hubby mkn ribeye steak... sedap sgt dia kata, aku terlupa nak cilok sket mknn dia masa tu...


Alamakkkk, dah licin baru snap.. tu pun tinggal sekeping karot je.. kekekke..

Pas mkn masing2 berpisah.. adik2 aku balik sekinchan, abg aku lak balik taman melati umah kawan dia..


Sebelum balik umah kami singgah gerai2 tepi jalan yg jual limau2.. kami pun sibuk gak nak beraya.. ehehehe..


So kami borong sekotak limau dan sebijik limau bali.. wahhhhh, aku sgt suka limau bali..


Sementara my abe beli limau, snap dulu gmbr budak yg banyak pe'el ni.. dia sgt2 bz melayan cite barney masa ni..


Alolololo... suka posing sungguh anak dara mak yg sorang ni ye...

Ok.. abis dah cite hari sabtu.. kang sambung cite hari ahad lak ye.. hari ahad la yg buat aku penat tp besttt.. sehari suntuk kat luar je... ehehehe.. ok.. bye2..


8 comments:

iLLa said...

slim nyaa mu ana...

Ain said...

lawak la ana nie....

akak tengok awak plak yang terlebih happy kat playground tue....

ammi said...

hohohoj..anakku yg mana nak jodoh ngan anak kamu..??semua tak sesuai umur...kekekekek!
Tak matching gittew

aNa SuZaNa said...

iLLa..
mcm yg kata pada mu, siann hubby peluk tulang... kekekke

aNa SuZaNa said...

KaK AiN..
mmg punnn.. sbnrnya ana lg happy kalo dapat naik buaian tu.. kekekke

aNa SuZaNa said...

Ammi..
u pilih le, alisya dgn umar atau pun hafiz dgn feesa.. ekekeke.. umur tak menjadi masalah.. hahaha

tricksrex said...

mana ain xreti posing kalo mak nye yg ajor..hahaha

aNa SuZaNa said...

tricksrex
e ehhhh.. kita lak yg di persalahkan..kikiki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...