NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, February 09, 2010

CiTeR SHoPpiNg HaRi aHaD

Ni kisah hari ahad sudah.. Planning dah di buat sejak hari sabtu lg.. hubby tanya nak gi klcc ke the curve.. komfem la the curve kann sbb klcc bosan lerrr..

Ckp je gi the curve, tp kami shopping kat Ikano.. masuk the curve sbb hubby nak polish kete mazda.. sbb kete dah byk kena taik burung.. kekeke.. jrg kami kuar jln2 naik kereta.. biasanya bwk mpv aje

Masa dr umah nak naik kete tu, hafiz nanges guling2 takmau naik kete.. dia nak naik mpv jugak.. bkn sbb keselesaan.. tp sbb BARNEY.. kat dlm kete mana leh tgk barney.. naik mpv je leh tgk.. nak taknak ku humban jugak dlm carseat dia, ikat seatbelt dan lantak le nak melalak ke haper ke.. grrrrrr...


Ni kat dlm the curve.. masa ni dah jam 3.30 ptg.. kete siap polish jam 8.30 mlm.. fuhh, panjang tu masaaa.. lg2 tgh bulan mengambang ni kann, so takde kelam kabut sgt.. ehehehe..


Time ni nak menyeberang ke seberang jalan.. nak gi Ikano le mana lagi...


Apa2 hal pun kita isi tangki perut dulu ye.. cacing2 dlm perut dah bergendang gendut tali kecapi dah tu.. tandanya sgtla kelaparan wlpun pg tu dah bekfes salmon.. ehehehe..


Yang ain pegang tu ialah belon.. sempat lg dia pow masa ontheway nak gi restoren ni.. chaitt.. sib baik hafiz takmau sbb dia fobia.. tu hari belon dia meletop, terus dia fobia kejap.. nama pun kejap kan, sok2 dia pow la belon balik.. huhuhu


Ni dessert hubby..water chestnut namanya.. hubby je mkn.. aku tak minatt..!!


Alisya, erkk.. dia takde mknn.. tgk kami mkn je.. siannyeee...


Ni nasi goreng daging.. satu pedas dan satu lg tak pedas.. yg pedas dah tentulah utk aku..


Ni hubby punya.. sejenis mee.. nama saintifik dia aku tatau.. tp sedap gak sbb aku yg tolong perhabiskannn...yg bulat2 leper tu fish cake kottt.. aku mkn seketul je.. tak minat sgt..


Ni air aku, strawbeery smoothies.. pastu aku order lg fresh oren... punn utk akuuu jugak.. budak2 mcm biasalah, milo ais kongsi berdua.. hubby minum chinese tea.. huh, tak minat..!!

Pas kenyang apa lagi.. bersiar2 cuci mata la..


Ni aku tak pergi.. ambik gambo je..


Sini pun tak pegi.. malasss... takde keperluan punn..


Dan destinasi pertama kami ialah Aussino.. nmpk tak muka ain yg muncungg je.. sbbnya dia dgn hafiz berebut nak duduk dlm kete troli tu..

Nak taknak aku kena dulukan hafiz, kang kalo tak bg kanggg, dia wat aksi baring2 ala superman kat lantai kangg.. siannn ain kena mengalah.. sabar ye kakakkk..


Kat Aussino, kami beli satu quilt size king, 4 biji bantal, 2 set bedsheet dan quilt cover.. terbang rm800... huhuhu..


Cantek la pulak bantal2 mickey dgn minnie mouse ni.. tp x beli punnn..


Hubby sdg memilih bantal2.. aku handle anak2..


Ain cuba memujuk dan merayu pd hafiz supaya kasi chance la skett kann.. hasilnyaaa " JGN HARAP ".. tgk pd gmbr pun dah tau, hafiz cuba menahan pintu kete tu sewaktu ain bukak lock dia.. hahaha..

Nak sewa troli ni 2 bijik mana bolehhh.. sape mau tolakkk.. hubby tolak troli brg, aku pulak tgn kanan tolak stroller alisya, tgn kiri tarik troli kete ni.. hebat tak aku... hehehe.. ain lak berjln je tp beriringan dgn aku..


Hubby di kaunter byrn


Siann Ain, tp dia mudah di pujuk, aku ckp nanti aku belanja dia main menan... hehehe


Destinasi kedua ialah pergi macy.. kat sini kami beli sehelai karpet.. tak byk choice kat sini.. sbb beli satu brg je, tak berbaloi kalo mintak tlg hantarkan.. so kami angkut le sendiri..


Pastu naik tingkat atas sekali pulak.. jln punya jln punya jln nmpk menan ni.. terus ain hepi gile.. sekali naik rm3.. tp yg dia naik ni lama betul binatang ni nak berenti.. selalunya kejap je main dah benti.. tp yg ni sampai ain sendiri ckp nak turun sbb bosan dahhh.. wakakaka..


Hafiz tak nak naik binatang2 ni.. sbb dia penakut.. dia nmpk berminat tp dia takut.. aiyarkk, anak bujang penakut apa citerrr.. jenuh pujuk pun dia takmau... huhuhuhu


Naik mende yg pusing2 tu pun dia takut.. tp mmg nmpk mcm dia nakkkk sgt cuba.. cuma dia takut je.. ain je yg naik menan pusing2 tu.. sbg hadiah sbb dia byk mengalah dgn adik dia pasal troli..


Ain di temani penjaga menatang2 tu.. mana taknya, ain hepi sgt main mende ni sampaikan org yg lalu lalang pun nak di sondolnya..

Penuh tak troli kami dgn barang2..?? atas sekali tu karpet.. terpaksa lipat cenggitu.. kang kalo gulung kang mau ada yg kena libas dgn karpet kang.. kikiki


Kasi chance kat alisya lak naik binatang ni.. cuma tak bergerak jelahkan.. punyalah suka dia bila aku dudukkan kat atas binatang ni..


Mauuu pun senyummmm... hehehe


Alolololoooooo...


Pastu ain naik mende ni pulak .. yg lelaki tu aku tak kenal.. tp kami share duit syiling sbb nak gerakkan menan ni.. abis je main2 menan ni kami pun sambung berjalan lagi..


Tup2 sampai kat sini pulakkk... hmmm, memandangkan si hafiz tak main apa2 pun dr tadi, so aku ckp kat hubby nak bawak budak2 ni main kat sini.. aku suruh hubby merayap sorang2 dulu.. hehehe..


Nak masuk dlm ni kena bayar rm8 satu org.. baby dan penjaga tak di kenakan bayaran.. aku bg diorg main kat sini dlm stgh jam je.. uhuk uhuk uhuk..

Sbbnya masa tu ramai budak2 lelaki yg main... tau2 jelahkan kalo budak lelaki, mainnya sikitt punya ganasss.. main baling2 bola sesama sendiri , dan hampir2 bola tu kena kat aku.. haippp...

Kalo kena kat aku mmg aku baling balas balikkkk.. baling kuat2 tepat kat muka dia.. ok, aku tipu.. ehehehehe.. gilo apo nak tibai anak orang... !! Uishh, ganas tak bahasa aku.. hehehe

Di sbbkan risau keselamatan anak2, so aku pun buat keputusan berambus aje dr tmpt kejadian.. ecececehhh, padahal encik suami dah call suruh dtg ke Harvey Norman( nama kedai perabot)..

Masa ontheway nak turun ke tmpt tu yg terletak di level 2, aku sempat singgah kat butik Mom's Care.. beli 3 psg sleepwear utk alisya.. dan hampir2 aku nak terbeli walker kat situ.. Nasib baik kotak walker tu besar gabak, so agak payah aku nak bawak naik troli.. dan perjalanan ke harvey norman di teruskan..


Sampai2 je kat harvey norman alisya tido.. mana taknya, 6 jam dia berjaga dan baru tu dia tido.. ish ish ishhh... yg hafiz pun sama merengek2 keletihan.. aku tau mmg dia ngantuk masa tu..


So sementara hubby aku shopping barang2 kat sini, aku pun ambik kesempatan baringkan hafiz kat salah satu perabot display tu, tup2 budak tu terlelappp.. lebih stgh jam gak la dia dpt tido..

Kat harvey norman kami beli lagi 4 karpet, set meja santai utk pergola, sofa tp ambik yg single je, frame, dan botol perhiasan.. Rabu nanti diorang hantar ke rumah baru..


Aikkkk, dah bgn dahhhh... mujur tak nangesss..


Aku pulak tido.. aikk..tidopun senyum kaa..?? ehehehe, sbnrnya tu saje je aku purak2 tidoo.. sementara hubby bz nak uruskan payment, aku pun angkut sume anak2 gi Cold Storage kat level bawah.. kebetulan hafiz dah bgn masa ni..

Aku rasa mcm kagum pulak dgn diri sendiri masa ni sbb dpt shopping brg2 dapur dgn 3 org anak yg mcm2 karenah masa tu, pastu dgn tgn kanan tolak stroller, tgn kiri tarik troli, sambil2 tu pilih brg2 basah yg nak di beli, sambil2 tu lyn karenah hafiz dgn ain yg kejap2 nak itu, kejap2 nak ini, dgn alisya menangis kelaparan..

Pastu dgn nak memujuk hafiz yg nak buat aksi terbang atas lantai sbb dia nak mkn strawberry yg belum di byr pun lagi.. masa tu hubby still kat harvey norman.. fuhhh, rasa kagum betul sbb boleh handle.. yg paling byk karenah masa tu ialah hafiz dgn ain je.. alisya lak melalak sbb lapar.. sian diaaa..

Settle je sume terus bergerak menuju ke the curve balik.. yg tension shopping kat sini ialah troli dr ikano takleh di bawak ke the curve.. uhuhuhu.. terpaksalah kami angkut pakai tgn je.. dah la byk brg.. Nasib baik tak jd beli walker, kalo tak lg lah haru di buatnya..

Korang bygkan situasi aku masa ni, brg2 basah sume aku gantung kat stroller alisya.. hampir nak terbalik tau kete sorong ni sbb brg2 lg berat dr alisya.. pastu aku handle hafiz sekali sbb dia dah kena berjalan masa ni, troli kete tu dah di pulangkan.. kiri kanan tgn aku kendong bantal 4 bijik.. hubby aku bwk karpet dgn quilt je.. tp tu pun dah berat gak tu..

Org yg lalu lalang sume pandang kami.. yelah, dgn brg2 yg di kendong tu, dgn anak2 kecik lg.. hahahaha.. lawak tul rasanya.. tp lg sekali rasa kagum kat diri sendiri.. sampai je kat kete, susun brg2 dan terus zasss ke rumah baru utk loading brg2 yg di beli..

Pastu terus jln2 gi i-city tgk lampu2 cantek tu.. fuhhh.. abis gak story aku.. penat tak korang baca..?? aku punn penatttt.. tu psl aku tak mampu nak update hari ahad tu.. letih gileee.. ok.. dahhh.. bye2..


16 comments:

mirah said...

wahwah..ku tgh imagine bgaimana keadaan mu dgn brg2 dan anak2 itu. Cayalah...

tricksrex said...

1st tym tgk alisya senyum+nmpk gg..cuteeeeee!

mane la alisya xlapa kalo g kedai jd tukang nengok ajek..hehehe..salunye mkn mashes potato kepci tu kann..

hebat la akak..kagum2!

Adekniza said...

aah penat jugak membaca sambil imagine2 gitu..ehehhehe....

Uda said...

hehehe.. ni baru dikatakan supermama.. kiri kanan tolak troli... seronok dan letih kann..

aNa SuZaNa said...

Mirah..
imagine jgn tak imagine.. ehehhehe..

aNa SuZaNa said...

trex..
uikkk..nmpk ke gg..? kekkekeke..

tulah, biasanya standby mknn utk dia.. tp kat ikano tak nmpk lak kfc..huhuhu

aNa SuZaNa said...

Adekniza..
dah agak dah, mesti penat korang baca + imagine.. ehehhehehe.. yg menaip pun penat tauuu..!! kikiki

aNa SuZaNa said...

Uda..
tak cukup ayat tu.. seronok + LETIH + GERAMMMM je kat budak2 ni.. ehehhehe

Ain said...

mengah akak baca, awak lagik la mengah kan.....

cayalah ana...

shabiela said...

letih sha baca.. smbil imagine gitu.. ekekek..

aNa SuZaNa said...

KaK Ain..
ni entry mengah namanya..kikiki

aNa SuZaNa said...

Sha..
jgn lelebih imagine sudah..kikiki

Alya said...

tahniah la kak..lya tg anak sorang ni pun tak penah lg shoping be2 je dgn anak...cayala akak....momel sgt2 alisya biler dier senyum...

aNa SuZaNa said...

alya..
tp sgt2 mencabar kesabaran gak masa tu... tp hepi dpt jalan2 dan handle sume tu.. ehehehe

nikzairfan said...

waaaa.....best nye soping nyoping...teringinnya

aNa SuZaNa said...

Nikzairfan..
shopping brg rumah dgn mknn aje... hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...