NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Friday, June 15, 2012

SiMpLe2 Je MeNu MaLaM Ni

Dah lama aku rasa aku tak letak gambar mknn.. maklumlahhh, encik suami jarang dapat luangkan masa mkn kat umah..

Sebab tu jugaklah dia mintak aku bekalkan dia mknn tghari yg aku masak setiap hari utk dia mkn kat opis.. kecuali hari jumaat je aku tak dapat nak hantar sbb dia solat jumaat kann..

Dan sebab tu jugak apa je yg dia teringin nak makan aku akan buatkan.. asalkan bahan2 ada sudahhh.. hehehe..

Dan utk malam ni kami tak mkn nasi.. mkn ala2 western je malam ni.. lg sempoiii.. takyah pening2 nak pikir masak 3-4 jenis lauk kalo mkn nasik.. kuikuikui..


Menu pertama : Ayam panggang black pepper..

Di makan bersama sayur2an dan sos black pepper yg di buat sendiri.. bkn sos botol tuang tu yeee.. resepi aku dah ajar dah dlm resepi sblm2 ni..


Ayam ni size kecik aje.. ayam yg masih remaja rasanya.. hehehe..


Sos black pepper..


Menu kedua : Beef steak utk encik suami..

Dia request yg ni je benonye.. tapi aku yg over masak hayam panggang lak.. maklumlah, aku kan resaksa.. setakat mkn daging slice kecik tu mana kenyanggg.. kuikuikui..

Lewat lak aku apdet blog arini kan.. aku kurang bertenaga la arini.. kena minum jus tok guru agaknya ni.. okey.. tataaaa..


Align Center


14 comments:

celebration of love said...

Menarik... Nk resepi ;)

DeQWa said...

sedapnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...

zahirian said...

sy suke!sy suke!

marinahunny said...

waaah terer nye ana :)

Nina Johari said...

nampak sedap! ;)

zackierra said...

salam kak.suka sy bc blog akak. terutama ttg masakan, ank2 akak. klu free dtglh bertandang ke blog saya kat http://zackierra82.blogspot.com. salam perkenallan. :-)

zackierra said...

kak,xde hadiah ke utk follower ke-2000...hehehe

Haryati::Faizal said...

seronok kan klu bley masak macam2 jenis masakan...yang penting rajin ke dapur...

On my way said...

klula brg dapur sy lengkap mcm dapur ana kan best. btw i'm newbies here :)

CheNamNam said...

wahhh header kagummm hakakkk...:)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ana, hubby requst ila buat ayam panggang nampaknya ila nak tiru dari ana kiki .. ila siap beli grill pan lagi kiki

Eizianny said...

mmg meliuqkan air liuq...sedap...ada bahan nk buat gak lerrr...

~~zana@pb~~ said...

Salam kenal Ana, sama nama tu dgn nama adik akak. Anak bujang akak pun suka sgt beef steak tah hape lagi mknn style omputeh. Kulit hitam selera putih...hehe..

Ana Suzana said...

maceh pada yg sudi tinggal komen.. resepi campak2 je tu.. dia ala2 resepi ayam panggang rosemary jugak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...