NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, June 21, 2012

aPiS MuNtaH - MuNtaH

Dah beberapa hari aku tak apdet blog.. banyak cerita nak kongsi sbb banyak citer yg berlaku dlm beberapa hari ni, tapi aku citer dulu apa yg berlaku saat ini, sekarang ini..

Malam tadi balik umah dlm kol 9 malam.. balik lambat gara2 bawak anak2 kesayangan aku ni pi tempat permainan kesukaan diorang.. sblm balik umah opkos la aku akan pastikan perut diorang kenyang terlebih dahulu..

Ontheway balik umah semuanya bantai membuta.. bila dah sampai je depan umah, aku pun mcm biasa lah angkat sorang demi sorang yg tido tu masuk dlm bilik kat tingkat atas.. semputtt okey sebab memasing berlainan berat badan..

Turun naik tangga berulangkali sbb angkat sorang demi sorang.. timbul segala muscle aku taww.. kikiki.. memula aku angkat ica dulu.. pastu ain.. last sekali apis..

Masa angkat apis kuar dari kete, ini budak merengek2 lak.. aku sound la suruh diam sbb aku ingat dia ngigau ke hape kan.. rupa2nya dia nak muntah..

Belum sempat aku laju2 bawak pi toilet, apis dah bantai muntah byk2 kat baju dgn tudung aku.. bluwekkkkk... hambekkkkk.. selambak aku dapat habuan muntahan mknn yg apis mkn sblm balik umah td..

Aku ingatkan sekali tu jelah dia muntah.. anggap tak serius sangat sbb aku bajet dia mabuk kete kot.. cehhh.. mabuk kete la sangat kannn padahal hari2 naik kete tu.. kikiki..

Lepas muntah yg pertama, aku terus salinkan baju baru.. tak lama pastu dia bantai muntah lagi.. dan lagi dan lagi...


Tak boleh jadi ni.. terus buat laporan kat hubby dan hubby suruh aku bawak pi klinik terus.. takut2 food poisoning ke hape ke kannn..

Baik tuann, arahan di terima.. ain dgn ica yg tgh tido lena aku paksa bgn sbb kang sape nak jaga diorang lak kalo aku pi klinik.. nak taknak kenalah angkut sama kan..

Tengah aku bersiap2 apis bantai muntah lagi.. makanya aku suruh le si ica dgn ain urut2kan belakang badan si apis tu.. nasib baik ada pembantu dua org ni.. bolehlah di harap sikit kann..


Lepas muntah dia bantai baring dan tido.. dah tak bermaya anak aku sorang ni..


Pelik tau sbb sepanjang hari semalam dia sgt okey.. demam pun tak.. tup2 muntah lak.. huhuhu


Aku pun lepas dah bersiap2 terus start enjin kete.. jam dah nak kol 11 malam dah masa ni..

Masa ontheway nak ke klinik berhampiran ni si ica bantai berak dalam kete lak.. mujur bawak pampers spare.. macam2 betul la budak2 ni.. hahahha


Sampai kat klinik terus baringkan apis kat sofa dlm klinik tu.. pastu register nama jap.. pastu lak mintak ain tunggu apis sementara aku pi toilet jap cuci berak ica..

Tak lama kemudian nama pun di panggil.. zasss cepat2 masuk bilik doktor.. pung pang pung pang aku ngadu dgn doktor..

Doktor tanya kenapa..? aku ckp la muntah2.. doktor tanya apa dia mkn arini..? aku bgtau la dia mkn mee la, nasik lah.. tp aku ckp apa yg apis mkn adalah mknn yg sama di makan oleh ica dan ain..

Di sebabkan ica dgn ain takde apa2 makanya doktor sahkan bkn food poisoning.. maybe angin aje kot sbb lewat makan agaknya.. dan doktor pun bg apis ubat tahan muntah dgn memasukkan ubat melalui punggung (ehh betul ke aku eja ni..kikiki)..

Lepas je doktor masukkan ubat tu doktor pesan jgn bg apis minum atau makan selama setengah jam.. kebetulan lak apis ada mintak air utk minum sbb haus katanya.. sedih aku tau sbb tak dapat kasi dia minum.. mujur setengah jam aje.. so takdelah terasa lama sangat..


Ni budak yg dah pengsan sbb keletihan muntah2 lebih dari 8 kali..

Aku bawak ain dgn apis tido dgn aku sekali.. senang sikit nak monitor apis.. ain join sekali sbb dia tak berani tido sorang2 kat bilik dia tanpa apis.. Apapun aku harap apis cepat sembuh..

11 comments:

Kesuma Angsana said...

sian nyer... jaga diri ye ! doakan yg terbaik for u n anak2

YanaMIB said...

get well soon apis..jd strong cam mama eh..hehe =)

celebration of love said...

Kuatnya mama.... :)

Iza Rohaiza said...

moga cepat sembuh...

zackierra said...

semoga cepat sembuh. tp kak, kadang2 kita blh mkn bnda yg sama, tp hnya sorg je yg kna sbb perut lain2 n sistem imune pun lain2. sy pnh gak mcm tu. kwn sy mkn xde pape, tp sy yg kna. better hati2 lah ngan mkanan luar ni...

ADEEYA said...

Get well soon apis...

syafiza said...

semoga apiz cepat sembuh..amin

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

insya allah nanti sihat apis .. arief mmg tak blh makan lambat

bbreena81 said...

siannya...moga cepat sembuh:)

Nina Johari said...

kesian dia.. tapi paling best tgk ada 2 nurse kecik tlg urutkan apis... :) cute jek!

cinta03 said...

kesian abg apis...huhuhu..nasib baik ada adik gan kakak tolong bantu jaga...cepat baik yer sayang... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...