NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Friday, June 29, 2012

MeMbaHaM Di PaGi BuTa

Saja buang tebiat lak apdet blog di tengah pg buta ni.. kot2 la siang kang aku tak sempat nak apdet lak kang..

Sebenarnya aku baru abis iron baju kol 2 lebih td.. kepala teramatlah pening sbb ngantuk tahap gaban.. tapi baju belambak nak di gosok.. nak taknak kena settlekan sebelum tido..

Settle je gosok baju terus masuk bilik.. nak tido la konon2nya.. cetttt.. nak tido pun boleh main konon2 lak ye.. kekekeke.. sekalinyaaaa... krukkkk krukkk bunyik sang perut aku..

Lempang jugak perut ni kang.. asal tgh mlm je nak bunyik.. asal aku nak tido je ko bunyik2.. huhuhu.. makanya terpaksa terjah dapur jap.. letihnya la haii nak turun tangga.. kita buat lift nak bang..?? hahahaha


Ko tengokk.. pukul 2.36 pagi tuuuu..

Nak makan apa pun tak tau lg masa ni.. nak panaskan lauk malas lak.. lauk aku dah simpan dlm peti ais awal2 sblm wat keje menggosok baju td.. masak megi pun malas..

Tup2 baru teringat ada belen nasik yg aku tapau kat JM bariani lps balik sekolah petang tu.. apa lagi.. zasss ambik tupperware yg berisi nasik briyani tu.. nasi briyani semata2 sbb lauknya aku tak tapau lak ..


Aku pun mkn le dgn menggunakan sudu..

Ngap ngap telan nasik tu laju2 sampai 6 suap kot.. pastu bila nak suap utk kali yg ke-7 tetiba kembang lak tekak aku..

Sbb nasi yg berada kat sudu tu melekit2 lak.. aku pun dekatkan sudu tu kat hidung aku.. cium2 sikit bau nasi tu..

Sahhhh.. !!! nasi itu BASI... nangesss... tulahhhh.. makan tu lenkali cek2 la dulu nasik tu elok lg ke takkk..

Ni takkk.. main balunnn je masuk dlm mulut.. hambekk kauuuu.. rasakannn.. hua hua huaaa... Dalam hati sempat berdoa jgnlah sakit perut kang sok hari..

Terus terencat nak teruskan makan.. gile hape nak telan jugak kalau dah tau basi.. sob sob sob..

Last2 terus teguk 2 cawan air sejuk kasi hilang rasa kebasian tu kat mulut.. hahhaha.. apa punya bahasa daaa.. kekekkeke

Majuk terus nak makan.. terus laju2 panjat tangga dan masuk bilik.. baru cadang nak tido sekalinya ica panggil aku..

" makkk.. ica nak biskut.. ica laparrr.. perut ica kosonggg.. nanti perut ica meletopp.."

Itu memang dialog yg ica selalu gunakan tiap kali dia lapar.. melampau lak alasan dia kannn.. mana de org kelaparan sampai meletop2 perut tu.. kahkahkah.. sape ajar pun aku tatau.. yg pasti bkn aku..!! hehehe


Ni la budaknya yg sedang mkn biskut dlm baby cot dia.. mak dgn anak sama je peel suka mkn di tgh2 mlm.. hahahha

Sambil tunggu dia mkn sambil tulah aku apdet blog.. pukul berapalahhhh ko nak tido ni ica oittt.. aku dah ngantuk gile dah ni.. oklah wehh.. dah pukul 3.15 pg.. aku nak tido dulu.. tataaaaa..

6 comments:

ibh_sue said...

Hahahaaha. Lebih kurang ja kita ya. Tetiba gatai mengupdate pepagi buta ni. Akk lak kes tertido awal. Makanya mata dah kenyang, tu yg payah nak tido balik. Heeee. . Lawak betul ayat ica tu. Heeee

Norf said...

ana best .. mkn mcm mana pun slim je.. kalau la tabiat saya mcm ni.. naik badan berguni rasanya .. hehehe

nurbeena said...

hah...si ica ni sama pesen la mcm mak dia. suka makan. ekeke

wan habibah said...

kak ana.. kalo perut sakit.. jgn lupa update k..

Haryati::Faizal said...

ermmm...tahannye la mata ana ni...ishh klu sy la...kui 12 tu tak tahan dah mata ni...

dua serangkai said...

comel je ayat ica tu...pandai bagi alasan sebab nak makan tgh malam pny pasal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...