NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, June 25, 2012

25 JuN 2012

Korangggg... arini besday aku..!!!

Cehhh tak boleh blah tu siap buat pengumuman.. hehehhe..

Cuba teka umur aku dah berapa sekarang..?? hehehe.. kalau berdasarkan gambar di atas aku rasa umur aku baru nak masuk 18 tahun kot.. kahkahkah..

Tapi silap lak aku termention umur aku kat anak panah dlm gambar tu.. cisss.. kantoi di situ.. kahkahkah..

Yang pasti aku bersyukur sangat sbb hingga ke saat ini aku masih di berikan kesihatan yg baik, family yg bahagia, di murahkan rezeki, sentiasa di sayangi.. ** senyum guling2..

Setiap tahun ada 2 tarikh yg aku sentiasa tunggu2 surprise dari suami tercinta.. yg pertama opkos la surprise hari lahir.. yg kedua surprise anniversary.. pengsan le laki aku tetiap tahun nak pikir kasi surprise apa kann.. hahahha..

Tak pedulik, nak jugak surprise2 ni.. baru leh senyum sampai telinga.. muehehehhe.. alaaaa korang pun sama kannn.. kihkihkih..

Sebenarnya start kol 11.30 mlm td aku dah gelisah.. sikit2 tengok jam sikit2 tengok jam.. pastu jap2 jeling encik suami nak tengok reaksi dia.. dia buat donno je aku tengok.. sibuk dok tukar2 channel tv sambil2 layan ica..

Cehhh buat tak tau ye.. takpe.. takpeee.. aku tunggu sampai kol 12 malam kang.. hehhehe.. tepat jam 12 malam aku saje dok kat katil walaupun sebenarnya tgh sibuk nak iron baju.. tapi buat2 lepak kat katil nak tengok ica watpe.. konon2nya lah kann..

Encik suami tetap takde respon.. takde nak ucap epi besday pun kat aku.. huh.. bengang dah ni.. tp pendam dlm hati je.. hahahha.. dlm 5 minit gak le aku tunggu ucapan besday tp takde gak pun beliau nak sebut.. grrrr..

Lantakk, majukkk.. terus laju2 pi toilet utk cuci muka bersih2.. geram benonye nih.. kahkahkah..

Dah wangi2 kuar dari toilet terus pi kat katil.. nak ambik henpon yg penuh dgn ucapan besday dari kawan2.. belum sempat nak belek2 mesej kat henpon terus encik suami kuarkan satu bende.. jeng jeng jengggg...


Nah adiah utk ayang..!! selamat hari lahir.. tu kata2 dari encik suami..

Ohhh sukenyeeee... masa ni senyum tak hengat dah ni.. bkn hadiah yg aku tunggu2, tapi ucapan selamat hari lahir dari insan bernama suami yg aku tunggu..

Hadiah tu kira satu bonus.. nak kasi hadiah pun boleh.. tak nak kasi pun takpe, tapi aku nak majuk la pastu kan kalo takde hadiah.. hahahha.. acahhh aje.. kuikuikui..

Apapun mekasih ye abang.. walaupun takde kek eskrem baskin robbins di tengah2 malam, ayg tetap hargainya.. ucapan dan doa yg lebih penting buat ayg..


Time encik suami dan anak2 dah tido lena, aku masih lagi berjaga.. walaupun arini besday aku, aku tetap jalankan rutin harian aku macam biasa.. manyakk cantek takmo buat keje.. !! hehehe

Tetiba perut lak lapo di tengah2 pagi buta.. kol 2 pg still kelaparan.. tetiap hari aku lapar di waktu macam ni tau.. hape kes le aku ni kan.. buruk lantak sungguh..!!

Tu yang aku terpaksa masak megi tu.. aku tau megi tak elok.. tapi mcm aku taip tadi.. aku terrrrpaksa.. nak makan nasik tapi lauk semua dah abis.. tu yg masak megi Asam Laksa sampai 2 bungkus tu.. tembolok sungguh kannn.. tau tak tembolok tu hape.. hehehe..

Tengok la tu, punyalah sopan santun sungguh anak dara makan dalam periuk dgn senduk bagai.. kang abis takde sape2 nak meminang.. hahahha..

Meminang la sangat kannn, nak kena pelangkung dengan encik suami la tu cakap camtu.. kahkahkah.. acahhh aje bangg.. kikiki..

Pada kawan2 yg ucapkan selamat hari lahir tu daku ucapkan mekasihh byk2 atas doa yg kalian hulurkan.. terharu sangat2 walaupun kita berkawan di alam maya tapi korang tetap wish kat aku..

Lagi terharu kalau korang sertakan hadiah sekali utk aku.. kalo takde alamat kang aku leh kasi.. kikiki..

Nak belanja aku makan pun bolehhhh.. sangat2 di alu2kan.. jgn risau aku makan tak banyak.. cukup sekadar 3 jenis makanan dan 3 jenis minuman je.. itu pun dah memadai.. hahaha..

Selamat Menyambut Ulangtahun Ke-31 ..!!

43 comments:

kak tini (umialya) said...

selamat hari lahir..

Amyra Chuari said...

Selamat Hari Lahir, Kak Ana...

ibh_sue said...

Aslmkum.
Selamat Hari Lahir Ana..memang kalau org tgk gambo pun, org tak tau dah 31.. Still kecik molek..Awet cun lg.
Hope Ana happy selalu. And hope Allah akan sentiasa memberkati Ana sekeluarga.

syalinda johari said...

happy besday.. semoga sentiasa dimurahkan rezeki.. ameennn

seraiputih said...

Selamat Hari Lahir. Kek tak der..magi pun oklah kan..ehehehehe..Dua bungkus? habis ke? :P

zaza said...

Selamat Hari Lahir.. Semoga bertambah comey..

shida said...

happy birthday n be happy!

Me said...

hepi birthday ana... SWEET 31... ceria selalu yeee

azi said...

Selamat Ulang Tahun Ana...
Semoga panjang umur dan lebih dimurahkan rezeki...

diari hati said...

Slmt Hari Lahir Kak Ana..Welcome to my Club -->B'day of JUNE..hehe

Alya=Asniza +Mayudi said...

Selamat Haru Ulnag Tahun Kak Ana,,,,
Semoga Happy selalu,, peaceeee

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

alamak hari nie besday hantu raya ke? haha.. happy besday ana.. semoga dikurniakan kebahagian sepanjang hayat.. aminnnnnnn

maisarah sarah said...

hepi besday kak...
semoga bahagia selamanya..

makan 2 bungkus megi pn dok kecik molek ag.hehe

ADEEYA said...

Happy birthday !!!

Iazima said...

Happy birthday kak. Walaupun, kita tak kenal satu sama lain, Ima slalu follow akak n nk gtau Ima pun sambut birthday 3 Jun ari tu.. hihi

Ila Razali said...

epi besday ana....

senyum jek kak ila baca cerita ko dr awal hingga akhir :)

apa ke benda dalam kotak tu? ce kabo sket.....

p/s - ko mkn megi mlm2 pun tak gumuk....bertuahnya lah kan. akak lau wat mcm tu, mahu jadi guni la dlm masa sebulan :))hahahah...

Siti Aishah Ibrahim said...

selamat hari lahir
moga panjang umor dimurahkan rezeki & senantiasa dalam redha Allah selalu.
amin3

Ila said...

Happy Birthday Ana... semuga hidup bertambah happy.

mamabetty! said...

hepy besday kak ana! =)

ameris said...

hepi bday ana... moga jd isteri solehah, murah rezeki sentiasa.

bila la nak face 3 face dgn ana nih..

YanaMIB said...

happy besday kak ana!! smoga terus dimurahkan rezeki, dikurniakan kesihatan yang baik and happyyyyy selalu! aihh muda lg lah akak 31 tu..kannnn? :))

sy bg hadiah hug and kisses je bley? limited edition tu =P

Suliana said...

Happy birthday kak ana!!! smg panjang umur, murah rezeki sihat selalu... sama la kita mesti tertunggu wish bday dari hasben, tapi hasben su mmg wat dono sampai ke sudah. nyampah.. last2 kita yg kena igtkan kan tau.. barulah wish. pastu tak de adiah plak tu. lagi nyampah. huhu...

azinuj said...

selamat hari lahir kak :)

Aisyuhada said...

happy birthday Ana! memang macam sweet 17, awat muda betul.. ehehehe

Puteri Satu said...

nak kata 17 tahun pun orang percaya na.. comel slim mlim tuh.... selamat hari lahir..semoga panjang umur dimurahkan rezeki :)

SaRaH SaLiHaH said...

heee..baru 31..tp still nampak muda..
Selamat U/thn kelahiran..
Semoga hidup akak sekeluarga diberkati-Nya..

ayedauni said...

ana,SELAMAT HARI LAHIR...moga Allah permudahkan segala urusan ana,dimurahkan rezeki&moga selalu berbahgia di samping famili tercinta..cantik background baru ni..:)

JBH_juliyana said...

Happy besday ana...moga ceria sokmo..:)

sarah mohamad said...

Kak birthday sama la kitaaaaa heeee sama2 happy birthdayy!

Is said...

Hepi Besday Ana..Semoga sentiasa bahagia disamping famili tercinta :)

Aza Suhaiza said...

happy beseday ana :)

eila said...

hehe...appy besday kak!!!!

Dayah N said...

selamat ulangtahun kelahiran, kak Ana...


Moga sentiasa diberkatiNya...=)

Si Tuyuk said...

selamat hari jadi kak..singgah lah blog sy,.tengok kampung saya kat sarawak =)

TeacherAzimah said...

Happy birthday to you ana...

tarisuria said...

EPY BEZDAY..

Has said...

happy birthday Ana. birthday kita sama! :)

alya said...

Happy birthday kak ana... May Allah bless u & family.amin

ummi_khalish said...

sanah helwa....:-)

ummi_khalish said...

sanah helwa....:-)

khuzai said...

selamat hari lahir yg ke 31 semoga dipanjangkan umur dan di murahkan rezeki

SehahNazri said...

selamat hari lahir kak ana..hehe..moga sentiasa bahagia bersama suami dan anak2 yang comel tu.keep up writing and stay healthy ok..semoga sentiasa dirahmati Allah.. <3

Farah said...

happy birthday

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...