NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, June 26, 2012

BeSdaY DiNNeR PaRt 1

Ni cerita malam td.. Seperti yg telah encik suami beritahu awal2 yg dia nak ajak dinner kat tempat best2, makanya aku lps jemput anak2 kat sekolah semalam terus berambus balik umah..

Nak siapkan anak awal2.. nak siapkan diri awal2.. lepas maghrib dah boleh kuar umah dgn tenang hati..

Dalam hati masih berbunga riang maklumlah tak sabar2 nak tau kat manalah yg encik suami nak bawak.. dalam pikiran aku mesti buffet kat hotel best2 ni.. tapi kat mana tu masih jadi tanda tanya..


Anak2 aku dah siap sedia semuanya..

Walaupun kami nak pi dinner, tp aku dah suapkan anak2 aku makan nasi kat umah terlebih dulu.. bkn apa, aku risau anak2 aku kat sana kang byk mainn je kejenye dr makan..

Sorang sepinggan nasi aku paksa mkn.. hahahaha.. apis berjaya abiskan nasi dgn jayanya... ain dgn ica je byk cekadak.. grrrr...


Buah hati akuu.. comel macam maknye tak.. kahkahkah..** mood perasan.. tapi ramai yg cakap ketiga2 ni takde sorang pun ikut muka aku.. sob sob sob..

Okeylah.. sambung citer balik.. hehehehe.. Sedang elok je kami semua nak melangkah kuar umah tetiba gelappp..!!

Satu kawasan perumahan bergelap.. ingatkan semua org nak buat surprise kat aku.. kot2 la tetiba bila lampu hidup kang semua jiran2 dtg tadah kek sorang sebijik kasi kat aku.. kahkahkah.. tak boleh blah punya imagine..

Ahhh.. lantak pi la kan sbbnya kami memang nak kuar pun time tu.. kalau kami tak ke mana2 mungkin hangin gak la kot sbb tanpa sebarang notis tetiba blackout.. apa kess kann..

Maka perjalanan pun di teruskan.. naik kete aku je sbb malas nak transfer2 carseat lak.. hubby yg drive.. aku memang rela dia yg drive dr dia jadi penumpang.. dia kalo dok sebelah aku kang ibarat JPJ yg nak bg markah kat org yg nak ambik lesen memandu.. hahahha..


Dia bawak aku area2 kl.. bukit bintang.. masa ni kepala hotak aku masih penuh dgn teka teki.. ke mana lahh dia nak bawak aku mkn2 ni ehhh...


Sekalinya dia bawak aku ke sini.. KL Tower..

Wowwweee.. dah berkurun okey aku tak pi sini.. last pegi masa umur aku 22 tahun.. hahahah.. sadis gile aku kannn.. kesiannn..

So bila sampai je kat sana malam td aku rasa nak melompat2 kegirangan.. tapi di sbbkan aku adalah besday girl malam td makanya aku jaga tingkah laku aku dgn penuh kesopanan dan ketatasusilaan.. kontrol ayu sikittt..

Mujur aku pakai kasut wedges tau malam td.. ikut hati nak sarung je kasut sport tu.. nasib baik aku berfikir dgn waras..

Mcm tak relevan lak nak bercandle light dinner dgn berkasut sport.. ekekke.. tapi bg aku apa ada hal kann.. janji berkasut.. hehehhe..


Tiket utk masuk ke restoren..

Harga sorang mkn boleh pengsan bgn balik dan pengsan.. mujur besday setahun sekali.. mujur jugak apis dgn ica tak di kenakan bayaran.. fuhhhh.. hubby aku memang tak kisah bab tu tapi aku kisah.. aku kan baikkk.. hehehe..


Ehhh terbalik lak susunan gambar.. ni gambar masa nak buat tempahan masuk ke restoren.. ahhh lantak pi lah.. janji korang paham sudah.. hehehe.. kalo tak paham meh aku tampo pipi korang yg comel tu sikit.. kuikuikui..

Restoren ni terletak kat tingkat 2.. nak ke tingkat 2 kena naik lift.. masa naik lift ni mak aihhhh, pekak berdengung telinga di buatnya.. nama je kat tingkat 2.. tapi paras ketinggian dia punyalah tinggi.. tapi tak ingat lak berapa ratus meter..

Sampai je kat depan restoren kami di sambut mesra dgn staff yg bertugas.. di iringi dgn alunan muzik dr pemain piano.. ohhh memang terbaik laa.. pestaim okey makan kat sini.. tu yg agak jakunis sikit.. hahaha..

Lepas dah tau kat mana meja yg kami duduk, encik suami bg peluang kat aku utk ambik mknn dulu.. makanan adalah style buffet.. so meriah leee.. memula mcm segan silu je.. tapi pastuuuuu hahahahaaaa.. sendiri mau ingat laa..


Byk betul dessert2.. rasa nak kidnap je semua masuk dlm beg tangan.. kahkahkah..


Tu diaaaa... tergoda tak korangg.. hehehe..


Ada serawa durian wooo.. terbaikk..


Ulam2an, kerabu2an, sayur2an...


Buah2an..


Salmon mentah.. yg ni feveret encik suami.. dulu dia bukan main kutuk lagi org yg makan salmon mentah2 ni.. sekarangggg... hape nak di kata.. terbalik sudahh.. hahahha


Aku dgn tak malu sungguh usung kamera snap gmbr mknn.. nasib baik takde sape yg buat muka pelik kat aku.. anggap jelah kan aku reporter ke hape ke kann.. hehehhe


Yang ni kami tak pandai makan..


Nasi beriyani dan nasi putih..


Bahagian pasta..


Yang ni memang mabelesss.. daging steak dia sedap wooo.. 3 kali aku ulang mkn.. dasar resakse sungguh aku ni kannn..


Parkinson lak ambik gmbr.. anak2 aku sgt suka kat sini.. view cantekkkk..


Cantek kannnn.. terasa mkn di atas awang2an..

Aku kalau bab mkn memang tak dapat di sangkal lg.. tapi kalo mkn dgn org yg baru aku kenal agak malu2 sikit la kan.. kalo dgn family memang tak pandang kiri kanan dah.. yg aku nampak hanya makanan.. hahahha..

Sampaikan malam td encik suami tegur aku

" Bilanya awak nak makan ni asyik bangun duduk bangun duduk ambik makanan aje..??"

Hambek sebijikkk.. kahkahkah.. tapi dia bkn bermaksud marah.. cuma aneh sikit dgn sikap bini dia yg asyik kutip dan kumpul mknn penuhkan meja tapi tak reti nak duduk diam2 makan makanan yg dah di ambik.. kuikuikui..

Banyak gak yg aku makan.. buruk betul perangai kan.. bukan apa, biarlah berbaloi dgn apa yg kita bayar kann.. kikiki..


Ni makanan yg mula2 aku ambik.. mkn sampai abis..


Ni beef steak yg sedapp.. mkn sampai abis jugak.. tu pun bgn lg utk ambik lg beef steak.. kihkihkih..


Yang ni nasi briyani, satay, lauk pauk.. aku mkn jugak.. nasik tu tak dpt nak abiskan sbb agak pelik rasa dia berbanding briyani2 yg pernah aku mkn.. satay tu ain abiskan..


Salmon aku yg punya.. sedappp..


Jus tembikai aku punya.. segelas ni rege dia rm23++ kot.. pengsan.. boleh dpt sejug kalo gi kedai mamak.. hahahha..


Bubur cha cha.. punnn aku abis kan..


Dim sum.. aku punya dan aku abiskan jugak..


Penne carbonara.. yg ni anak2 aku punya.. aku jamah sikit2 aje..

Fuhhh.. ada lg kot yg aku ambik tapi tak ingat nak snap.. aku je yg byk mkn sbb encik suami mkn salmon dan dessert sikit2 je.. anak2 aku banyak mainn aje kejenye.. aku tetap fokus pada mknn aje..

Memang bestlah mkn kat situ.. agak kelakar kat situ sbb aku tak tau yg ruang mkn tu berpusingggg aje kejenye.. sebab dia berpusing selow2 makanya aku tak sedar sgt pun..

Memula sangkaan aku mungkin aku pening sbb naik lift sblm tu kot.. sbb tu aku rasa tempat tu berpusing.. rupa2nya memang berpusing betul2.. hahahah..

Ada sekali tu masa aku tgh gigih ambik makanan, aku pun berjalan la dgn konfidennya utk pi kat meja aku balik.. tetiba aku hampirrr nak tersalah duduk kat meja org lain.. aku dah nak letak pinggan makanan dah kat meja masa tu..

Tetiba terperasan sape lak pompuan ni..?? apesal dia duduk kat meja aku.. ?? kengkonon nak cekak pinggang la kat laki aku pastu nak tanya sape pompuan tu.. hahahha.. acahh aje..

Rupa2nya aku salah meja.. eh ehhh, bila masa lak meja yg aku duduk tu makin menjauh.. ?? haaa masa tulah baru aku sedar yg tempat duduk tu berpusing.. hahahha.. lawak gile rasanya.. buek malu aku je kalau aku dah duduk kat meja org lain.. kuikuikui..

Okeylah.. kang aku sambung part 2 pulak.. aku nak masak utk dinner jap..


11 comments:

ibh_sue said...

Hahahaha..akk kalo baca n3 ana, mesti senyum2. lawak tau. Best tu suprise dr hb ana..(^_^)

nurbeena said...

Alhamdulillah...penghargaan seorang suami kepada seorang isterinya yg sgt dikasihi & dichentai.

ADEEYA said...

Sedapnyaa food !:D Good food! :D ehehe

Liza said...

Makanan sgt heaven! Happy belated birthday Ana... Liza pernah pi Menara Aloq Staq ja, itu ja yg mampu.. BUt lebih kurang sama, cuma tak tinggi dan mahal cam KL Tower. Huhu...

Nida Mohd said...

bestnye..untung awak..tergoda tengok makanan yang lazat-lazat tu..saya jangan kata nak makan kat KL tower, jejak kaki kat sana pon tak pernah..kikiki

Norf said...

happy birthday ana!!!

semoha dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur ana... aminnnn

SaRaH SaLiHaH said...

(^_^)

ida said...

Salam Ana,
Dah lama jadik ur silent reader...dalama diam2 hari2 duk baca entry u.
Terpanggil utk munculkan diri sebab teringat makan kat restoran berputar tu...ge;ak sorang2 sebab i experienced the sama cam u gak..tak sedar tempat tu berpusing, gila makann jer masa tu.
Same like u, hb surprise dinner kat situ, makanan situ best2 kan

nanonano said...

happy belated bufday kak,
bertuahnye dpt celebrate kt sni
mknn superbb..
kalau sy pun
agaknye stengah jam pertama xmkn
sibuk duk angkut mknn je smpai penuh meja, abis byk sgt choice n sedap2 kan? hehehe

Boo said...

happy belated birthday kak ana. semoga panjang umur,murah rezeki dan sukses dalam hidup. salam perkenalan daripada sheila :)

Cahaya hidupku said...

Alhamdullillah nikmat mana mahu kudustakan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...