NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, June 27, 2012

BeSdaY DiNNeR PaRt LaSt

Jom sambung balik citer besday dinner.. ewahhhh.. dah 2 hari berlalu pun tak abis2 lagi.. kehkehkeh..


Suasana makan malam tu memang sentiasa di hiburkan dgn alunan muzik piano.. tak kejung ke jari dia ehh main berjam2..hehehe..


Sempat aku selitkan ica kat situ utk bergambar kenangan.. ica menari2 masa ni.. sabar jelah budak ni.. kikiki


Apis oittt.. ko mkn kek ke nak tikam2 kek tu.. cara pegang garfu tak betul tu.. hahaha..


Ain yg suka mkn beef steak pada mlm tu..

Tengah syok2 kami makan tetiba ain cakap kat aku..

" makkkk.. nak kencinggg... "

Pastu apis lak menyampuk..

" makkk.. dede nak berak la.. "

Hamboiiii korangggg.. terbaik sungguh bg tugasan kat besday girl ye.. kebetulan lak encik suami tgh ambik makanan masa ni.. nak taknak memang aku la yg handle.. alaaa kalau encik suami ada pun aku gak yg handle.. ekekekke..


Ica yg takmo berenggang langsung dari aku..

Aku suruh tunggu jap sbb aku malas nak bawak dia masuk toilet sekali.. so aku mintak encik suami tengok2kan ica jap.. yang ica asyik la merengek2 bila aku nak tinggalkan dia..

" ica nak polokkk (peluk) makkk.. ica nak makkk.."

Huhhh manja betul dak kecik sorang ni.. takmo-takmo, sila dok dendiam jap dgn abah hang.. aku tetap takmo angkut ica sekali padahal tandas sebelah meja kitorang aje pun.. kebetulan masa ni ruang mkn berpusing elok2 sebelah toilet.. hehehe..

Masa kat dalam toilet ada lg perkara lucu berlaku.. hahahha.. mangkuk tandas dia punyalah canggih.. takde paip pun.. just ada button2 je kat tepi mangkuk tandas tu.. aduhaiii.. byk pulak tu buttonnya.. dah mcm remote tv pun ye gak..

Aku dah le tak berapa bijak sgt nak guna barang canggih2 ni.. kang salah tekan kang tak pasal2 air mangkuk tandas kena muka aku.. dgn perasaan berdebar2 serta cuak aku main tekan je apa yg aku rasa perlu.. gile payahhhh.. rasa nak beristinjak terus je dlm tu..

Anak2 aku ni pun time ni lah nak kecing berak bagai.. yg ain dok tanya aku berulang kali

" mak reti ke nak guna ni ..??"

Sabarrr jelah anak aku ni.. Ooo pertikaikan kebolehan mak ko yee.. !! cisss.. hahahaha.. yg apis lak nasib baik tak jadi nak berak.. dia cuma nak terkentut aje rupanya.. kahkahkah..

Lepas berjaya menggunakan mangkuk tandas yg canggih tu, tiba masanya utk kami bertiga cuci tangan lak sblm kuar dari toilet.. kebersihan harus di jaga.. muehehhee..

Tapiiiii sinki dia pun canggih jugakk.. uwaaaa... gelabah gile aku masa ni.. terasa mcm kolot sungguh aku masa ni.. hahahaha.. ahhh pedulik la.. sib baik takde sesiapa melainkan kami bertiga je masa tu..

Jenuh aku pikir camne nak kasi air sinki ni kuar ehh..? utk coverline, aku suruh apis dgn ain sabun tgn dulu sementara aku carik solution cara2 menggunakan sinki tu.. hahahha..

Belek2 masih tak jumpa gak cara.. aku tadah tgn aku kat dlm sinki tu kot2 la air kuar secara automatik kan bila ada tgn.. tapi tak kuar gak.. Yang ain dah bising2 cakap

" cepatla makkkk.. takkan nak main sabun je ni.. bila nak basuh tgn ni mak..??"

Hahahhaha.. adoiyaiiii.. camne nihhh.. tetiba ada sorang pompuan chinese ni masuk dlm toilet dan terus tekan sesuatu kat atas sinki tu.. terus air kuar..

Uwaaaa.. malu gile aii tauuuu.. adakah dia dgr kekecohan kami anak beranak yg tak jumpa cara2 nak gunakan sinki tu.. hahahha.. Anak2 aku punya pasal la kot ni.. mulut bising betul.. kahkahkah..


Ni la sinkinya.. masa ni air lom kuar lg.. gmbr ni di snap masa air dah kuar.. hahahha..

Rupa2nya ada button bentuk " + " kat atas sinki tu.. lerrrr manalah aku nak perasan sbb cahaya lampu samar2 betul.. cehhh.. takmo mengalah lg tu alasan.. hahahhaha..

Pompuan chinese tu terus masuk dalam toilet utk buang air agaknya.. Tetiba apis cakap kuat2 lak masa ni..

" makkkk.. nasib baik orang tu telah menyelamatkan kita dari terperangkap dalam tandas lama2.. "

Terus aku tekup mulut anak aku tu.. memalukan aku sungguh.. cisss... hahahahha.. cepat2 kami berambus kuar dari toilet tanpa sempat mengucapkan thank you kepada beliau.. larikkkk... maluuuuu.. huhuhu..


Ni masa kat meja mkn.. apis tercengang sbb kan asalnya sebelah meja mkn kitorang ialah toilet.. tup2 toilet tu dah hilang.. hahahha..


Sambung aktiviti bermain.. suka betul anak2 aku masa ni.. mainnn jelah kejenye sambil tengok panorama indah kat luar..


Gambar tak berapa nak cun sbb guna henpon aje pun..


Ica yg suka senyummm aje..


Comel lak ica wat tgn mcm tu.. kikiki..

Pastu aku duduk kat meja makan balik.. encik suami cakap kat aku, dia kata kalau nak mkn lg makan la.. amboiiii.. perli nampakkk.. hehehhe.. aku cakap takpe ke bang..?? nak balik kol berapa ni.. yelahkan sbb dah kol 10 lebih masa ni..

Encik suami kata dia tak kisah.. balik kol 12 malam pun takpe.. uikkk.. perut dah hampir nak penuh ni.. takpe.. aku duduk layan budak2 yg tgh main jap.. senak perut aku sbb mcm2 variasi mknn yg ada.. hehehe..

Tetibaaaaa... ada satu melodi yg cukup aku kenal di iringi dgn nyanyian lagu " happy birthday to youuu" .. uikkkkk.. terus aku toleh ke arah suara org yg ramai2 nyanyi tu.. laaaa.. ada kejutan utk aku rupanya.. sob sob sob..

Org ramai yg mkn kat situ pun sporting nyanyikan sama2 utk aku.. huhuhu.. lg sekali terharu.. tapi aku takmo nanges.. kang huduh lak mekap aku.. hahahhaha..


Muka terkejut sbb tak sangka ada kejutan mcm ni.. nasib baik tak melatah.. hahaha..


Ni la kek comel utk aku.. nangess... walaupun kek ni comel tp aku makan tak abis sbb perut dah penuh.. hehehe..

Anak2 aku berebut2 nak tiup lilin ni.. 3-4 kali gak le staff kat situ pasang balik lilin ni gara2 nak kasi chance kat anak aku tiup sorang sekali.. hahahha..


Gambar kenangan terindah utk malam tu.. mekasih abangg.. abg memang romantik sungguh malam tu.. sob sob sob.. apis buat muka notty sbb dia tak sabar2 nak tiup lilin tu.. hahahah..

Lepas abis kejutan tu kami lepak dalam 10 minit lg.. pastu baru berambus nak balik umah.. dah lewat malam kannn..

Malam tu memang sengihhh je kegembiraan.. touching giler sbb encik suami suka sgt buat aku terharu.. wuwuwuwu..


Bye2 kl tower.. entah bila la akan ke sini lagi.. pastu kami pun berdezup balik umah memandangkan anak2 aku dah penat serta ngantuk.. yelahkan, soknye kan sekolahh..


Sampai je umah besday girl terus buat keje rumah mcm biasa..

Terus ke dapur angkat tong sampah yg berat sorang diri.. di manakah hero aku masa ni.. hahaha.. sampai hati abg tau.. nasib baik mood aku seronok je mlm tu.. so buang sampah pun boleh gembira.. hahahha..

Okey.. abis dah citer aku.. sekiannn...

20 comments:

^*NaNa*^ said...

haha...lucu lah kejadian kt toilet tu...ayat apis pun sgt lah lucuuuu...adehhh...neway hepy besday to you..tp still maintain suweet 17 gitu..

:: Riri-Fatieha ::~ said...

hehehe, kelakar la dgn ayat apis tu..

ameris said...

Bestnya ana.apis lak lawak. Sehari sblm bday ana bday suami akak. X celbrate mana2 sbb anak x sihat.just masak macaroni chez n mufin utk dia mkn2 dgn kwn2 kt opis

Zana said...

Bestnya ana....syok kn, zana rasa terharu sgt bg pihak ana especially bila tgk kek besday ana dgn "Happy birthday to my wife" tu,....really happy 4 u..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

bestnye ana bertuah ana.. semoga ana terus bertuah & bahagia... sampai akhirnya aminnnnnnnnnn

zihan said...

Happy belated birthday Kak Ana..tegelak sorang2 baca entry ni...espcly bab apis tak jadi berak tu..haha

Me said...

ayat hafiz sgt ayat buku hahahha... tak sia2 perut penuh.. baru bertenaga nak angkat tong sampah tuh... heehhehe

azinuj said...

syoknye kak ana..terharu giler rase..hik hik..ayat apis tak leh blah la..tak pandai nk cover mak die langsung..hihih..anyway hepy besday skli lg kak..

Nida Mohd said...

kelakar la ana masa kat toilet tu..bestnyer kan dapat surprise dr orang tersayang..romantik gitu..

Nazayiena said...

Hepi belated birthday Ana,
Sweetnya suami buat kejutan....

Norf said...

besday girl buang sampah lak ye.. macam cinderella . hehe

Eey said...

Salam kenal,
Happy Belated Bdae to you.
:p

aiezza Sue; said...

komen la sket id restoren tu.. baca entry ana ni teringat balik kejakunan we olls masa proses men'design restoren tu..dulu haha

aiezza Sue; said...

btw..happy belated birthday to you :)

Ila Razali said...

romantiknya abg ko ana....

mcm biasa dr awal smpai last akan senyum jek....

tu angkat sampah memang tak leh tunggu esok pagi ke? rajin beno la :))

Norshakila said...

Bestnya akak. :) happy belated birthday. suka baca blog akak sambil sengih sorang sorang :)

Haryati::Faizal said...

lucu la ana ni...ye la kita tak biasa ngan toilet yg canggih nak wat camana...kan?

tulisan burok semacam said...

best nye . so jealous . ahaha :D

SaRaH SaLiHaH said...

alahai..entry yg pastinya best dibaca..
dengan kebestan cara celebration dan ragam anak2..
tup2 ade suprise plak..
senyummm pjg ni..

dua serangkai said...

bestnyer kak ana dpt suprise camni...
romantik gitu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...