NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, June 12, 2012

BeKaL UntuK EnCiK SuaMi

Ni bekal utk hubby arini..

Encik suami bosan mkn kat kedai.. so dia mintak le isteri kesayangan dia ni masakkan utk dia hari2 utk dia mkn kat opis..

Aku lak akan masak apa je yg ada dan mana2 yg sempat.. sbb tau2 jelah kan bila anak2 sekolah ni masa adalah terhad..

Mana nak masak lagi, nak mandikan anak2 dan siapkan diorang lg, nak suap anak2 mkn lagi... so bak kata hubby masak je mana yg sempat di masak asalkan lauk2 tu hasil dari air tgn wife dia sendiri..

Makanya arini lauk yg sempat aku masakkan ialah sayur kobis, sambal ikan bilis, sambal gesek, dan ikan goreng.. nasik sikit je hubby nak.. hubby kata lebihkan sayur.. so lengkap dah bekal arini..

Oklah.. nak bersiap2 pi sekolah..

20 comments:

nurbeena said...

berubtubg en rizan dapat isteri spt ana. smga jannah tempatmu.

JBH_juliyana said...

Brselera la en suami mkn...lauk spesel betol...wpun nmpk simple..ermmmm...akak tabik la kat ana sbb smpt siap msk seawal pagi

JBH_juliyana said...

Brselera la en suami mkn...lauk spesel betol...wpun nmpk simple..ermmmm...akak tabik la kat ana sbb smpt siap msk seawal pagi

JBH_juliyana said...

Brselera la en suami mkn...lauk spesel betol...wpun nmpk simple..ermmmm...akak tabik la kat ana sbb smpt siap msk seawal pagi

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

nasi sikit tapi sayur yg banyak.. bagus2 leh diet nie

rostina76 said...

Tiada yang lebih bahagia bagi seorang isteri jika suami minta masakkan bekal untuknya kan......yelah, byk pilihan makanan @restorantapi masakan simple kita gak dia nak...syukur alhamdulilah. takpe penat skit Ana yg penting ganjaran akhirat nanti. insyaallah

miSsMawar... said...

cantik la bekas mknan tu.. boleh tau beli mana? ;)

Ana Suzana said...

Missmawar..
Bekas mknn tu beli kat restoren kenny rogers roaster.. Rm3 je harga dia tp dgn syarat pi mkn kat situ la dulu.. Kalau just nak beli tupperware dia je pun boleh cuma beza sikit la harga dia

Ana Suzana said...

Kak rostina..
Amin.. Asalkan suami bahagia.. =)

Ana Suzana said...

Juliyana..
Amboiii berselera sungguh tu sampai byk kali post komen yg sama .. kikiki

Ana Suzana said...

Kak sal.. Aminnn kakkk.. Sape yg taknak ke sana kan kakkk...

Puteri Satu said...

salam kenal dik :) suka baca blog ana... lengkap.. resipi ada, deco ada... semua ada...yang best resipi pavlova.. takut nak buat..takut tak jadi..hiks

~farah~ said...

sedapnye bwk bekal cm tu :)

Nina Johari said...

betul punye diet ni.. sayur lebih banyak dari nasi.. hehe... :)

ADEEYA said...

Sedapnyaaaa :)))

biasakan yang cantik ; cantikkan yang biasa said...

salam kak. bez sgt2 bce blog kak ana. mula2 bce pasal pavlova tu,sekali berterusan smpi newest entry. and finally bce dr awl kak punye blog. btw saya add akak kat fb tp still tak approve, hrp2 boleh lah cepat2 apporve :)

SaRaH SaLiHaH said...

alamakk..
sgt menarik dan terharu tuu..
mane nak cari isteri memasak lauk2 simple cenggitu..tp ikhlas dari isteri tcinta..
Ya,Allah..permudahkanlah urusan akak Ana ni..

*Mrsfarahzaki * said...

simple tapi berkhasiat! bgs2 isteri solehah nie..

zihan said...

isteri solehah insyaAllah syurga ganjarannya..:)

Ana Suzana said...

Buat semua kawan2 yg mendoakan mekasih byk2 ana ucapkan.. Aminnn..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...