NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, June 05, 2012

NgaNtuKnyE aKuuuu...

Malam td abis menggosok baju kol 12.30 mlm.. pastu baring2 sambil belek2 henpon jap sblm cuba lelapkan mata.. apa2 hal aku dah pesan siap2 kat hubby tolong kejutkan aku kalo aku tak tersedar..

Aku risau terlambat je almaklumlah nak kuar umah kol 7 pg.. kalo aku siap sorang2 takpe, ni kena ambik masa siapkan budak 2 org yg nak rombongan tu le..

So mlm td aku paksa mata aku tido awal.. bg aku awal la tu kalo tido kol 1 pg sbb biasanya aku kol 3 pg baru tertido...

Try pejam mata pastu peluk bantal kasi cepat sikit tidonye.. tp takmo tido2 gak mata ni.. try tido mengiring lak.. punnn takmo tido gak.. ngiring kiri sudah, ngiring kanan sudah, bukak selimut pastu pakai selimut balik pun masih tak berjaya nak tido..

Jam dah kol 3 pg dah masa tu.. gigih nak tido tp tak berjaya2 gak.. berpusing2 aku baring masa ni utk carik feel tp tak leh gak nak tido.. uwaaaaa.. tetiba dlm suasana yg sunyi kedengaran satu bunyi yg aku sgt kenal.. memula selowww je bunyinye.. tp makin lama makin berbunyi2 lak.. hahaha..

Bunyi perut aku yg tetiba kelaparan di tgh2 pg buta dah mulakan shownya.. aku memang mudah lapar kalo pg2 cenggini.. lapar manjang aku ni kann.. kalo abg aku yg kat kmpg tu tau mesti dia ckp " ko bg saka mkn ke hape..?" kekekke.. sgt hampeh kan soalan itu..

Aku cuba tahan jugak kelaparan.. lg aku tahan lg aku takleh nak tido.. aku kalo lapar memang lg payah nak menidurkan diri.. grrrrr.. kepala hotak masa ni dah terbayang megi kari letup.. tp aku lawan gak nafsu nak mencekik di pg2 buta..

Kang kalo aku bgn masak megi lg la aku cergas lak kang.. jam dah nak kol 4 pg dah masa tu.. huhuhu.. arghhhh, nekad gak takmo masak megi.. nak tido gak.. nak tidoooo.. last2 tetido gak akhirnya walaupun seksa sungguh menahan lapar masa tu.. sorry ye encik perut..

Aku rasa aku tertido hampir kol 5 pg kot.. tgh lena di ulit mimpi (aku pun tak tau aku mimpi apa.. hahaha), tetiba bahu aku di goyang2 oleh encik suami.. kussss semangat.. terkejut aku tau..

Rupa2nya encik suami kejut aku suruh bgn sbb dah kol 6 pg.. dia punya cara kejutkan aku leh buat aku kena heart attack.. mcm nak jatuh katil aku rasa masa tu sbb terperanjat kann.. sabarrr jelah..

Tp ntah mcm mana aku rasa ngantuk sgt masa tu terus aku ckp jap ehhh.. jap gi ayg bangun.. jappp jee.. terus lena balik aku masa tu..

Tapi tak lama pun aku dpt lena.. ada le beberapa saat kot tetiba kepala lutut aku lak di gegar2 dek hubby.. kusss semangat lg.. terperanjat buat kali kedua..

Sabar jelah dia ni tau, cuba la kejut aku dgn cara yg romantik sikit kannn.. ini kejut memang betul2 nak buat aku terkejut nih.. hahaha..

Pastu bangun gak le.. mandi dan bersiap wangi2.. solat subuh dulu.. pastu baru kejutkan budak 2 org tu bgn..

Cara aku kejutkan diorang senang je pg td, aku bukak lampu bilik diorang terang2 dan cakap bangunnnn pegi rombongannnnn... otomatik diorang terus bangun.. kahkahkah..


Apa2 hal aku bg diorang bersarapan koko krunch dulu..

Pastu dlm kol 7.15 pg kot aku kuar umah.. kete dah berderet dah masa ni.. ahhhh sudahhh.. jem la pulakkkk.. semua nak gi rombongan gak ke nih.. haihhh la korang ni..

Jalan agak selow pg td.. jem sampai tak bergerak pun ada.. nyesal tak ikut highway guthrie.. dah tau highway nkve sesak pun nak ikut situ gak.. padan le muka aku.. bebudak 2 org tu dah risau takut2 bas tinggalkan diorang..


Bebudak ni nak kena ada kat depan sekolah kol 8 pg..

Jam lak masa ni dah kol 7.59 pg tp aku masih lg dlm perjalanan.. sabarrrr sabarrrrr... aku dah nekad kalo bas tinggalkan kitorang aku sendiri yg akan hantar pi pusat sains tu.. apa ada hal pun kann, bkn jauh mana pun.. hehhehe..


Apis dah merenung nasib yg akan di tinggalkan bas.. wakakakka..


Fuhhhh.. lega sgt2 sbb bas masih setia menunggu kitorang.. ada lg yg lewat rupanya..


Ain terus hepi bila nampak bas kuning dpn mata..


Sekumpulan pelajar yg akan pegi rombongan.. yg apis lak memang takmau berenggang langsung dgn kakak dia.. berkepittt ajelah..


Time ni teacher2 tgh buat semakan student2 yg ada.. dah settle semua baru boleh naik bas..


Lajuuu je ain dgn apis nak naik bas ehh.. aku suruh pandang kamera pun dah takmo dah.. cettt...



Tu dia sedang melambai2 dari dlm.. ain duduk dgn apis... jaga adik elok2 ye kakak..

Aku tunggu kat situ dlm 10 minit gak kot.. tp bila tgk bas masih tak gerak2 so ada baiknya aku yg bergerak balik umah dulu sbb ica masih kat umah membuta.. encik suami tolong jaga dia jap..


Sebelum balik aku tapau menu bekfes dulu kat mcd.. pastu terus merempit balik umah.. kang tghari kang baru kuar balik ambik bebudak 2 org tu..

Niat di hati nak tido jap ni tp takut terlajak tido lak kang.. tukang kejut tu dah pi keje dah.. so nak elak aku tertido tu yg aku apdet blog ni.. kalau tak memang sepiiii le blog aku arini kot.. hehehe


6 comments:

"CT CoMeL" said...

jom tido kak.....ekekekeke

hajiMete said...

sonoknyer gi rombongan tuuu.. ehhheee

lily lotus said...

seb baik tak tertinggal bas, huhuhu

Cik CT said...

Mesti sronok naik bas!!

Engku Artini said...

wahhh selamat berholiday! bestnya g rombongan skolah

zara said...

halu. newbiest here. sblm ni silent reader ja x reti follow2 ni. heheh. jakun. anywy best blog akak ni. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...