NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, June 04, 2012

KeJe aKu SeKaRaNg..

Sekarang ni aku sibuk nak menggosok baju (padahal tgh apdet blog.. kahkahkah) keje encik suami dan baju sekolah budak2 memandangkan sok budak2 ada rombongan sekolah ke pusat sains negara..

Dan aku pun pening gak sok nak pakai baju apa.. dok ulang2 baju tuu gak kan.. arghhh aku pedulik apa kan, pakai le selagi boleh.. kot2 ada sape2 nak hadiahkan aku baju baru di persilakan.. kikiki..

Tak pun korang kasi le aku hadiah baju bajan masa besday aku 25hb nanti.. wahhhhh, mention awal2 tu.. kahkahkah..

Tgh dok sibuk2 nak tunggu iron tu panas tetiba anak dara aku yg sulong kuar dari bilik.. haaa ni mesti nak sesuatu ni.. aku dah perhambat masuk bilik tido awal2 pun masih tak tido2 lg ehh.. babap kanggg..


Pastu buat2 baring mcm nak pengsan cakap lapar la makkkk..

Ewahhhh.. padahal aku dah kasi dinner mkn nasik tau td.. ni ikut peel sape la ni kan kuat mkn tgh2 malam.. hahahha..

Pastu aku tanya nak mkn apa..? ain tanya aku nasik ada tak makk..? opkos la ada kannn.. terus aku tanya nak mkn nasik ape..?? ecewahhhh, mcm le boleh order nasi minyak, nasik goreng cina bagai kannn.. hahahha..

Ain cakap nak nasik lauk kicap.. hah..?? tu aje..???? senang keje mak kau.. hahhhaha.. aku ingat dia main2 tau, aku tanya lagi sekali, nasik dgn kicap je ke..??

Ain ckp yeeee.. takmo telor.. nak kicap je.. gooooddddddd... order di terima..!!! ** sengih sampai telinga sbb keje mudah.. kuikuikui..

Tengah rushing2 nak ambik kan ain nasik tetiba pinggan terlepas.. pranggggg.. pecah sebijik atas lantai.. tahniahhh.. keje mudah jd bertambah susah lak.. sob sob sob.. terus bersihkan dulu kaca2 yg bertaburan..

Pulak tu sempat lg tu ambik kamera dan snap gambar pinggan pecah.. kahkahkah.. blogger kan sentiasa dgn kamera.. kuikuikui..

Pas settle bersihkan pinggan yg pecah, terus ambik pinggan plastik je.. senduk nasik dan tuang kicap..


Hasilnyaa.. tadaaaaaaaaa... nasi special berkicap.. sape2 nak resepi ni kang aku bagi.. sabar ye kawan2.. wakakakkaka...


Food tester.. jemput2 makan semua... nyum nyum nyum..

Licin tau ain makan.. sedap sangat la tu kot.. hahahha.. lauk ayam ada tp lauk kicap gak yg ko nak ye ain... bagus tul anak mak.. muehehehe..

Lps abis dia mkn terus dia masuk bilik sbb sok nak bgn awal2 pg.. kol 7 pg dah nak kena kuar umah gi sekolah.. ica biar bapak dia jaga kat umah dulu sbb anak dara kecik tu bgn lambat wooo..

Okeylah.. nak sambung iron baju.. hahhhaha.. sekian utk entry tgh malam.. tido jgn lupa basuh kaki.. sape2 mimpikan aku sila angkat keyboard ye.. kuikuikui..


3 comments:

Haryati::Faizal said...

bijak2, dia takmo susahkan mama dia, makan ns ngan kicap je pun jadi kan? sedap tu...

ibu MZW @ farah idayu said...

comel jek kakak minta nasi lauk kicap sajo...slera betul ye dia makan..

syalinda johari said...

senang betul ain ni, nasik ngan kicap ajer dah settle...kekekeke..good girl la ain..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...