NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, June 14, 2012

DaPaT KaSuT BaRu

Ni citer masa nak balik shah alam.. kengkonon nak gerak balik shah alam lepas maghrib la kononnya kannn.. sekalinya petang tu bila tengok kete dah berderet2 kat jalan raya terus decide balik awal sikit dr waktu yang di rancang..

Risau kalau gerak lambat2 kang makin jammed lak jalan kannn.. maklumlah semua org berpusu2 nak balik ke bandar balik.. nak taknak kami pun kenalah menyelit sama..

Sebelum kol 7 malam kami dah bertolak.. memang sesak le jalan kat area Tanjong Karang tu.. cilok mencilok jelah kejenye masa tu.. mujur encik suami yg drive.. kalau aku yg drive lagilah mcm samseng jalan.. muahahahha.. iyeee lah tuuu.. kikiki

Sampai je kat kuala selangor kami singgah jap gi kedai Al Ikhsan.. sebabnye encik suami dah janji dgn aku nak belikan aku kasut baru.. org dah janji harus kita tuntut kannn.. kehkehkeh..

Aku adalah jarangggg sgt beli sandal/kasut tumit tinggi yg baru.. yg aku pakai sekarang ni pun sandal 2 tahun sudah.. tp sampai skrg masih boleh pakai lg.. selagi boleh pakai aku akan pakai..

Tapi tak leh lawan la dgn kegilaan aku pada kasut sport.. aku memang sukaaaa sgt kasut sport.. bkn sbb aku suka pi bersukan ke hape ke.. tapi memang kasut sport adalah kasut yg aku selalu pakai bila kuar ke mana2 pun.. senang sikit nak kejar anak2 kalo diorang ke hulu ke hilir..


Masuk je kat dalam al ikhsan tu terus gi tempat ladies punya kasut..

Mak aihhhh.. rambang betul mata aku.. lagi2 yg ada kaler pink.. kejap2 try yg tu, pastu try yang ni pulak..

Anak2 aku pun aku belikan sekali sbb encik suami suruh beli sekali.. bkn selalu pun kann.. last aku beli kasut sport tahun lepas.. maknanya setahun sekali kot baru bertukar..


Rambang mata di buatnya..


Anak2 aku lak buat kedai kasut ni macam taman asuhan..

Berlari2 diorang ke sana ke mari.. buat riuh kat dalam tu.. mujur tak ramai customer.. ada la 2-3 org aje selain kami.. pastu aku warning sape buat bising aku tak belikan kasut pun.. hahahha.. terus senyap.. tapi kejap jelah.. pastu diorang main lari2 balik.. grrrrrrrrrr...

Encik suami offer ambik baju yg berkenan.. aku belikan tshirt budak2 je.. sorang selai cukup.. mahal sungguh baju2 kat dalam tu.. tak sampai hati lak nak abiskan duit encik suami.. ececehhhh..

Utk aku, aku cuma rembat sweater je sbb aku dah berkurun tak beli sweater.. nak pakai time bila pun tak tau la pulak.. mungkin masa nak kuar pagi2 gi market kot baru pakai itu sweater.. ekekekke..


Hasil rembatan..

Mula2 encik suami offer satu kasut je utk aku.. sedangkan dia rembat 2 kasut sport.. terus buat2 hint nak la jugak 2 pasang kasut.. buat mata kelip2 mcm kucing dlm citer shrek tu.. kahkahkah..

Terus encik suami cakap ambik la satu kasut lg kalau ada yg berkenan.. wahhhh... berjaya... yeayyy..!! muehehhe.. pasni ayg tak mintak dah bang.. 2 thn lg baru mintak kasut baru.. janji..!! hehehe..


My mambang hitam.. kahkahkah..

Dan kat bawah ini adalah kasut2 hasil rembatan aku utk diri sendiri dan anak2.. sukaaa sgt.. makin bersemangat nak hantar anak sekolah sbb dapat kasut sport baru.. apa kena mengena ntah.. hahahaha...


Ni kasut aku.. pinkkkk gitewww...


Ni kasut kedua aku.. ada unsur2 pink jugak.. ngeh ngeh ngeh..


Ni kasut ain dgn ica.. Pattern dan kaler yg sama.. hehehe


Dan ni kasut apis.. nak carik kasut kaler hijau adalah susah.. kalo ada pun tak cantek lak..

Maka dgn ini aku adalah sgt suka hati sbb dapat kasut sport baru... hehehe.. apapun mekasih ye encik suami sbb offer belikan kasut baru..



9 comments:

-iLLa- said...

chanteks pulak pink tuh ana weiii

Iza Rohaiza said...

sweet kasut pink tu...

ADEEYA said...

Seronoknya dapat kasut baru hehe

IdaShazana said...

kencang sungguh hasil rembatan

HUZAIFA said...

yeye.... dapat kasut baru

Bicara Hatiku said...

gmbr kasut en abang x tunjuk ke? hehhehe

ayedauni said...

mesti bau kedai lagi kasut tu kan?kan?

DeQWa said...

perghhhh terbaikkkkk.....nike tue...

Haryati::Faizal said...

tanjong karang tu kampung sy! hehe...eksaited pulak. btw cantik kasut tu sumer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...