NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Saturday, October 31, 2009

Spaghetti BoLogNeSe

Akhirnya berjaya gak aku masak kuah spaghetti..hehe..
Itu pun setelah tak berjaya nak tidokan alisya semula

Haaaa..kan dah kena angkut sekali masuk dlm dapur
ku campak je dia kat rocker..tulah, ngacau lagi..
uikk..br perasan, kaler baju sedondon dgn rocker..kikiki


Okey...memula cincang2 bwg putih tu dulu
Ni kuah spaghetti style aku ye kwn2..
aku masak cincai2 je..tak cukup bhn pun aku msk gak..


Tumis bawang putih dulu ye..
Tp jgn sampai hangit lak mcm aku..
ni kes nak snap gmbr punye psl la ni..


Pastu masukkan daging kisar tu..
Tumis sampai kaler dia jd coklat2 sket..
jangan hangit lak ye..


Sambil2 tu cincang karot..
suka hati lah nak potong camne pun..


Sambil potong sambil tgk2 alisya
Tu dia tgh fikir idea nak ngacau aku la tu..


" Apa aku nak buat ni yee..pikir pikir pikir.."


Sambil2 bg masa alisya berfikir utk kacau aku,
meh kita teruskan masak dulu..
masukkan karot yg dah di potong tadi


Masukkan sebotol penuh sos prego tadi..
ada belen2 yg melekat kat botol tu sila godak2 dgn air sket
jgn membazir ye..hihi..

Kacau dan biar mendidih..
masukkan garam ye..jgn lupa lak..


Pastu potong lak tomato td..
biji dia aku buang..kang lg masam pulak..
mcm biasa..potong suka hati korang style apa pun


Pastu masukkan le tomato yg dah di potong td
Tu pun tak paham2 ka..ekekeke..
kotor gila dapur aku..terpercik2 woo..


Pastu masukkan lada hitam dan italian herbs
suka hati la nak byk mana pun
biarkan didih kejap pastu siapppp...!!


Alisya dah buat muka toyee dahh..
sabar nakkk sabarrr...!!


Kuah dah settle..
so masak spaghetti dia pulak..rebus sket je..
cukuplah utk aku, ain dan hafiz mkn..hehehe..


Uikkk..alisya manaaaa..??? terjun kahhh...??
Hehehe..alisya time ni dah aku dokong..
Sbb dah bunyi " siren " nak melalak
So sblm melalak baik aku angkat..huhuhuhu..


Hambek ko..mcm masak taruk breeze je gayanya..


Budak yg 2 org tu sibuk lyn kartun
Mintak tlg jaga alisya punyalah malas..cehhh..!!


Tonggang langgang rumah wooo..
saje je bg aku byk keje nak ngemas..chaittt...!!


Settle sudah masakkk..
Dah nak 12.35 pagi rupanya ..
Time ni hubby aku tak balik keje lg...
Sibuk meeting kat hotel pan pacific..


Taraaaaaa...menggiurkan tak...??
Sambil aku update blog, sambil aku suap spaghetti
Sambil suap spaghetti, sambil riba alisya sbb menyusu
hehehe..sekiannnnn...!!


6 comments:

m@ said...

fuhhh terliurnya esok nk buatlah uwaaa..

shabiela said...

mula2 tgk gmbo alisya cam anak patung tau sbb sepasang ngn rocker.. tgk betul2.. ekekek... alisya rupanya... :)

aNa SuZaNa said...

MA...
buat je..campak2 je apa yg ada..kikiki..

aNa SuZaNa said...

SHA..
ana pun tak perasan baju sama ngan kaler rocker..dah upload gmbr br tau..

FaraJafri said...

akak!thanks for all the simple recepi lahh.saya dah try satu.itw work and yumyyyy!hehe tak sabar nak tgk akak update lagi :)

cinta03 said...

comel dak ica nie eh kak..
tak berubah muka dari kecik sampai ke besar..hihihih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...