NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Friday, October 23, 2009

aLaHai aNak2 ku..

Semalam adalah hari yg paling byk scene air mata
Kejap2 alisya nanges..pastu pas baton lak kat hafiz
Hafiz lak menanges, pastu pas kat kakak dia lak
Ain lak menangesss...

Asyik menaaaaangesss je kejenye..
Boleh di kira la brp kali je mood depa ok semalam
Stress tau aku..lg2 la bila tiga2 nanges secara berjemaah

Pitam mak kamu ni nak oitttt..
Kang aku nanges gak kang..dah la abah kamu balik lmbt
huwaaaaaa...stresss2 pun sempat gak update blog..hihi..

Time ni aku nak masak kat dapur..
yelah, takkan nak masak kat bilik air lak kan..hehe..
Alisya ku campak kat rocker tu je (amboi bahasa.. :p)

Sukaaa je budak ni sbb dpt nengok muka mak dia
Dia ni skrg xleh tinggal sorg2...
nanges2 bila xde org keliling dia..ish ish..

Sambil msk sempat sambil aku agah2 dia
dan sempat lg ambik gmbr tu..kikiki..

Tetibaaaa..dtg si hafiz dr arah ruang tamu..
menanges2 sambil ckp " adik pulakkk..adik pulakkk.."
"Adik" tu dia lah..dia bahasakan diri dia adik

Rupa2nya dia nak duduk kat rocker tu..chaitt..!!
memula pujuk dulu elok2..ckp kat dia alisya nak main dulu
Tp tak berjaya...huhuhu..makin teruk nanges ada laaa..

So nak tak nak ku angkat alisya..
bg chance la kat hafiz..pulak tu demand nak baring dpn tv

Tengokkkk..berair lg mata tu pas nanges..
dah la sblm2 tu nanges sbb nak barney..haiyyaaaa..

Bila dah letak dpn tv sahih la si kakak nmpk
Si kakak pulak nak naik rocker tu..
Lg sekali drama air mata berlaku..hafiz pun nanges2 x bg..

Dpt bygkan tak situasi aku masa tu..
dgn kendong alisya lg, dgn nak leraikan perebutan rocker lg
dgn lauk yg tgh mendidih kat dapur lg..!!

Hati aku pun dah mendidih gak masa tu..
Tangesan 2 beradik yg berebut rocker tu,
sudah cukup buat aku pening..

Sabarrr..sabarrr ( sambil2 snap gmbr guna hp)
Last2 aku buat ape tau..aku biarkan jelah 2 beradik tu

Aku letak alisya kat buaian..suruh dia tido..
sblm tu nyusukan siap2..kang nanges lak..
pastu sambung msk...settle masak terus gi kat hafiz..

Time tu drama air mata dah benti..
kakak mengalah sbb aku kata masa utk bljr menulis spt biasa

Time ain br nak menulis, si hafiz yg dr rocker tu bgn
terus nanges2 nak pen..nak tulis2 jugakk..
adehh..nangesssss lg..

Never ending story la cite psl nanges2 ni
hrp2 hari ni mrk tak seteruk smlm..ni kalo org lain yg jaga,
mau jd kes dera ni..mana tak nya...
kesabaran aku sdiri pun sering tergugat..huhuhu...


4 comments:

eynda said...

Sabar...sabar...hehe...hari melalak sedunia la semalam :-p

aNa SuZaNa said...

hari ni xtau lg camne..huhuhu..

shabiela said...

ana, ku pernah alami, tp 2 badik jer.. mu 3 badik.. sabar... tp sha x sbr.. ekekek...

aNa SuZaNa said...

muahahahha..sabar2 pun ada had nya ye tak..fuhhhh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...