NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, October 12, 2009

OpeN HouSe RuMaH KaK EynDa

Sebelum tu tarik napas panjang2 ye..
Sbbnya ni entry paling pnjg..
sbbnya jugak, aku malas nak edit gambar..

Segala yg aku snap sume aku tepek..
kecuali gambar yg gegar2 la kan..
maklumlah tgn parkinson kejap..ekekeke..

Kami keluar rumah slps solat zohor
senang sket bila dah solat..
Masa otw tu kami tersalah masuk highway

Kami termasuk LDP lak..
padahal dah biasa ikut NKVE..malas nak U turn
So mintak bantuan GPS..sekalinya dia bwk ikut federal
Jemmmmm wooo..huhuhu..mangkuk punya gps..!!

Di pendekkan cite, kami sampai dlm kol 3.20 kot
terpegun sat tgk pemandangan..maklumlahh..
kami jarang lalu perumahan kat padang golf ni..
cantek view..cuma crowded gak ekk penduduknya..

Kena tahan dgn guard..
dia mintak lesen pastu bg no parking..
melilau gak kami cari parking..
sib baik kak eynda nmpk kami..hehehe..

Ahli jemaah yg ada time ku dah smpai
Dr kiri berbaju hitam tu tak tau sape..
sory kakk..hehe..main sembanggg je..lupa nak bkenalan

Yg baju biru tu kak WYRA, yg pepel tu ME,
Yg merah mak ngah tu Mak Datin Diana..hehe..
Yg berbaju pink bertudung biru tulah tuan rumahnya
Dan yg sblhnya tu lah owner ini blog..kekekeke..

Ohye, yg pompuan dan lelaki tepi aku tu adik2 aku
yg budak baju kuning tu anak aku si hafiz
haaa...yg baju coklat belang2 tu anak tuan rumah

Pastu yg belakang kak WYRA tu anak dara dia
Asyik nyorokkk je kejenya..malu2 konon..hihihi..
Siap mkn tudung maknya lg..
mak kamu tak bg mkn ye nakkkk..ish ish ish..

Tgk tu..yg lelaki baju belang2 biru tu..
Rajin betul dia study..ekekekeke..
Tu hubby si diana baju merah tu ler..hehehe

Wah2 hang ME..
mcm pengantin lak aku tgk dlm gmbr ni..
Silap lorr ambik gmbr guna flash..abis silau..kikiki..

Me dgn anak daranya "shazzy"
Tp yg botaks itu anak aku si alisya..
uikkkkk..sian ain, muka separuh je...ekekekeke..

Meriah sungguh time ni..
mkn, sembang2..mkn lg..sembang lg..
di selang seli dgn tangisan si hannah..hihihi..

Tu diaaaa..kelakar tgk gmbr ni..
Superman landing baikkkk punya..
penat menyelamatkan bumi agaknya...
Tup2 rebah di sofa..wakakakakaka..

Ni superman baru bgn..mamai2 lagik..
Patutnya superboy kan..tak nakkk..
nak panggil superman gak..!!

Pendiam aje superman ni..ekekeke..

Alamak..sory ye Puan ME..
Terambik muka separuh lak..kikiki..
Alisya bz pulun jari..sedap agaknya...

Mak Datin Diana yg cun..
Merah menyala wooo..daku gak yg xkena gaya..
Hang kata aku dah berisi ye diana..gumuks kah aku..??

Maleh nak pegang or dokong dia time ni
So campak kat sofa je..ngeh ngeh ngeh..
Sbb mak kamu ni nak pulun mkn kuih2 lak

permata hati kesayanganku...muahsss dia..
Sukaaa betul dia tgk kipas umah kak eynda...

Adam ni baguslah..
Mesra dgn sume org..tgklah tu..
Mana ada org peknen "setinggi" tu perutnya..
Kak Eynda..adam nak adik lg tu...!! kekeke

Alamak..tgn sape yg kat telinga ain tu
Seramsss la pulakk..huhuhu..

Ain dgn adik lelaki ku yg berbaju hijau
Masing2 khusyuk dgr celoteh si adam..hihihi..
Apelah yg ko masukkan dlm mulut tu nak oitt..!!

Beberapa minit sblm tu hubby ku dah bg isyarat
Isyarat nak beransur balik le..
Tp sudahnya dia lak yg leka sambung menyembang
chaittttt...tp aku lg suka, dpt lepak lama lg..opsss..!

ini budak comel sgt moody wooo..
sian kak eynda..hihihi..yelahhh..
kejap2 kak eynda terpaksa bgn lyn dia..

posing jap..hehehe..
mata tu pandang kamera kak eynda
uikk..hannah tutup mata la kat blkg tu..

haaa..ni br pandang kamera aku..
ececehhh..itu budak2 baju kuning tumpang sekaki la
xpe2, dpt gak masuk blog aku..hehehe..
Time ni yg lain2 dah balik

Masih menyembang..tak reti2 nak balik ke bang oitt..
Muka den dah tebal ni dok lama2..ekekeke..
Hubbyku kalo jumpa org yg keje dlm bidang2 IT ni mmg suka

Sambil2 tu sempat lg snap gmbr ni
Bilik adam jd mangsa keadaan..ekekeke..
Boleh bukak nursery la kakkk..byk sungguh menan..

Tu sume mknn yg di hidangkan kat umah kak eynda
byk gilos mknn dia..suka roti jala..feveret tu..
Nak tapau kang buek maluuu je..hahahaha..

Untung gak bwk adik aku ni
Leh passing2 jg si alisya tu..muahahahaha..

Alisya sedang fikir sesuatu tu
Agaknya dia fikir " apalah yg mak aku nak mkn lg ni "

Baik sungguh anak bujang aku ni
Dia buat hal sendiri je..tak merengek2 pun
Ain pun sama..kiranya diorg sume mood ok la..

Memula aku agak risau kalo depa ni buat perangai..
Biasanya asyik nak menempelll je dgn aku
Sib baik kat umah kak eynda depa ok..
Fuhhh..lega sgt2..

Alisya ada gak la merengek2..
Tp standart la tuh..tandanya hausss nak nyusu..
Takkan aku je nak isi perut, dia pun nak gak..hihi..

So tumpang bilik si adam jap..
Kol 5.10 ptg kot kami beransur balik..
Tu pun pas aku yg bg signal kat hubby..
Koknye borak psl IT tu xkan abis bang oittt..!!

So kami terus zasss ke klcc
Hubby nak pi tukar duit utk ke london..
dan masa nak gi klcc tu, gps lg sekali kenakan kitorg

Ada jln dekat dia pi bg direction jln jauh
Ada ka patuttt..gps tu bawak kami lalu brickfield
Jem nak mamposss tmpt tu..mmg mangkuk la..
Huhuhuhu..nak gi klcc ambik masa sejam br smpai..
Mengong..!!

Sbb depa berdua ni baikk perangai..
so ku upah main kat klcc..kopak rm20..rugi2..
sume mainan nak di cubanya..dah la satu menan tu rm2
Mahal tul..kejap je lak tu..tak patut tak patuttt..

Alisya membuta je masa kat klcc..
penat berjaga lama agaknya..
ME..nursing cover tu amat bermakna utk aku

Mekasih ye bg free..hehehe..
Senang aku nak menyelak time bf alisya
Cuma smlm pakaian aku tu byk butang..

So jenuh gak bukak satu2 butang tu..
Pastu selak inner lg..huhuhu..
Pas nyusu nak butang balik..

Ko tau, smpai 2 bijik butang tertanggal woo..
Mana taknya, asyik bukak katup lebih 5 kali
Sib baik bwk kerongsang lebih utk cover..



Tgk..gumbira sungguh si ain ye..

Muka sedih kena pau rm20..ekekekke.
Ha ah la..mmg aku nmpk berisi..hehehe..
Pakai kasut sport je aku..aku mmg suka camtu..

pastu gi kedai Sony jap
Hubby konon2 nak sambar lappy baru lg
Tp ku halang..buat pe beli byk2 lappy yang oitt..!!

Suka budak2 ni masa kat kedai sony
time ni berlari2 diorg kejar2 cahaya kat lantai
Standartlah, mesti ada scene jatuh lantai punya..

Sukanyeeee..
Oklah..penat giler tunggu gmbr di upload..
Smpai tertido2 aku tau..

Ok..kang senang2 cite lg..
Mlm kang nak gi KLIA hantar hubby..
Berpisah la kami selama seminggu..huhuhu..

3 comments:

-iLLa- said...

ana,mu mcm budk2 belasan tahun ehh,,ekeke..pki cm tuh lagik laa.hahaa..jgn maree ana..

eynda said...

Amboi...gambar pak guard lupa snap ke? Kekekeke.....

shafida said...

salam, ada bau2 bacang dgn k.eynda ker nie..saya selalu masuk blog k.eynda...skrgnie dia dh pinda rumah barukan....
keciknya dunianiekan.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...