NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, September 20, 2011

SaMbuNgaN CiTeR KaT KLIA

Di pendekkan citer, biras aku sampai kat petronas dlm kol 2.50 ptg kot.. masa tu aku dah siap2 tggu dlm kete.. nmpk je kete biras aku terus aku buat laporan yg encik suami dah sampai.. hehehe..

Pastu apa lg.. berdezup le kami menuju ke klia.. zup zap zup zap aku menyelit kete2 yg ada kat depan aku.. eceehhhh.. mcm le hebat sgt main nyelit2.. ekekke..

Kami terus menuju kat balai ketibaan.. parking kat luar je sbb malas nak masuk kat parking dlm.. nak menapak kang jauh sgt.. baik tggu kat depan balai ketibaan lg senang.. cuma tinggal nak berebut parking dgn org2 lain yg menunggu je yg lecehnye..

Mujur masa kami sampai tu ada beberapa ruang kosong utk kami menyelitkan kete kami.. bkn main eksited lg bila aku nmpk satu petak parking kosong.. laju2 aku menyelit dan masuk dlm petak parking tu sblm org lain ambik.. hehehhe.. tamak gile..


Kami lepak kat depan pintu 5 & 6..

Sms hubby siap2 suruh carik aku kat area situ je.. Bosan dok dlm kete aku pun kuar le dr kete jap.. tp anak2 dok dlm kete je.. malas aku nak kuarkan.. kang bertempiaran main kejar2 kang lg payah aku kang.. dah le byk kete..


Memasing tertanya2 abah mana abah manaaa... abah korang tgh tggu luggage le.. sabo ye anak2...


Sambil lepak2 bersandar kat pintu kete, tetiba terpandang notis ni.. erkkkk...!!

Kahkahkah.. patut le takde sape rebut parking kat sini.. utk OKU rupanya.. huhuhu... tetiba peluh jantan nak kuar dah masa ni.. mata lak sibuk melilau2 tgk2 kot2 ada polis yg biasa jaga2 area situ...


Mcmmana le aku leh tak perasan yg aku terparking kat tempat yg salah lak tu.. nak kuar dr parking tu takleh lak masa tu sbb kanan aku ada kete lain yg blocking.. nak kene tunggu kete tu berambus baru aku dpt kuar..

Aku pun ckp kat biras aku yg aku nak alih parking kat row kedua bila kete kat sblh aku masa ni berambus.. aku bagi alasan kat biras aku kalau parking kat row kedua senang kang nak terus berambus je lps ambik encik suami..

Walhal dlm hati dah termalu sbb terparking kat petak OKU.. ekekeke.. dlm hati berdoa cpt2 le org tepi aku ni berambus.. aku nak alih kete ni.. kang kalo polis nmpk aku parking kat tempat OKU kang aku yg kena saman kang.. huhuhu...

Bila org sebelah berambus je cpt2 aku alih parking sblm kete2 yg lain ambik parking tu pulak.. fuhhhh... lega dah masa ni sbb berjaya kuar dr parking tersebut... ekekkeke..


Biras aku dan anak beliau..


Aku kuarkan ica je masa ni sbb dia sibuk nak menyusu lak.. utk lekakan dia dr mintak nyusu, aku pun kuarkan le dia dr kete.. pi bg dia main2 jap dgn sepupu2 dia..

Yg lagi 2 org tu aku tak bg kuar.. aku suruh dok dendiam je dlm kete.. aku bg alasan yg ica nak berak.. hehehhe..


Sepupu ica ni sibuk dok ambik gmbr ica..


Sepit rambut dah hilang.. mana ntah di buangnya.. sokmo hilang aje kalo pakaikan dia ni sepit rambut.. dah le rambut tu tak lebat mana pun.. hehehe...


Yang di tunggu2 dah tiba... hero korea aku dah muncul.. hehehe... Tapi dia nak pi arah mana lak tu.. salah arah tu bang oittt.. bini kat depan ni ha...!!

Lps sesi bersalam2an, terus masa utk berambus balik.. hehehe.. perjalanan balik ke rumah bkn aku yg bawak kete.. hubby aku yg bawak.. aku gigil sket kalo hubby aku dok sblh.. serupa org jpj yg garang je bg aku.. ekekkeke...

Sblm teruskan perjalanan ke rumah, hubby singgah jap kat RNR Dengkil.. solat dulu katanya.. ok.. aku tggu dlm kete je dgn anak2..

Sementara tggu hubby solat, aku snap le gmbr bebudak blkg aku ni ha.. memacam gelagat bebudak ni buat.. yg pasti sume hepi je masa ni..


ica dgn gaya mcm padayappa.. spek kesayangan mesti kena bawak.. hehehhe


Dan bebudak ni sgt2 le hepi.. aku..?? opkos le hepi.. hehehe..

Selesai je tunaikan tanggungjawab pada Tuhan, kami pun teruskan balik umah.. ok.. kang sambung lg ye...




10 comments:

Ijah EmoTemo said...

ekekekek kak ana ptt la xda siapa pun berebut dkt parking tu ye? ahahah.

curlasst ica dgn spek mata itam tu ahahah.

che maneh said...

erghh.. hebatnya leh disiplinkan 3 org budak dok diam2 dlm car seat.. apa resia?

Ana Suzana said...

Ijah..
Kekeke.. Tu lah psl.. Konfiden je parking tanpa rasa bersalah..

Ana Suzana said...

Che maneh..
Rahsianya.. Sediakan mknn kalo diorg melalak.. Sumbat mknn pasti diam.. Kalau melalak gak biarkn aje.. Cekalkan hati je.. Safety lg penting wlpun stress dgr bebudak melalak..hehe

maszmadi said...

haha, hepinyer dak berdua tu yerk.....

Kimchi said...

I can imagine how happy you are seeing your beloved home. Good to hear you are happy, Ana :-)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mak dia yg exited ne.. ila dah rasa berdebar2nye bila 17 hari tak jumpa hubby&anak2 masa ila g korea.. seminggu ok lagi utk ila tapi dah dekat 3 minggu.waaaaaaaaa berasp kepala ingat anak2&hubby

...sWeeT uMi... said...

hahahp pandai tul mencoverkan diri ye hehehe...nmpk kemain happy...(^__^)

IdaShazana said...

mau sebakul nak kena stand-by makanan kat dlm kete nih

Mama Ida said...

happy sume abah dah balik yea.. yg paling happy mak dia la....hahahaha... xpe, i paham perasaan br sambut hubby kt air port ni,sbb slalu kene tgal kan...hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...