NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Friday, September 30, 2011

PeRCuTiaN Ke PuLaU ReDaNg

Huwaaaa.. gile malas wehh aku skrg ni nak hadap blog nak apdet semata2.. ntah kenapa le mood malas tu melampau2 lak.. agaknya sbb dah seronok bercuti, jdnya blog pun bercuti le jugak.. ehehhe..

Kalau korang nak tau, aku dah upload gmbr dlm entry ni dah 2 hari dah.. tp nak karangnye alahaiii.. bercinta woo nak karang ayat.. last2 tutup je laptop.. malas..!!

Tp pg ni aku gigihkan le balik nak apdet.. kang kalo layan kemalasan ni kang abis le lenyap terus blog aku.. huhuhu.. Ok.. sedia semuaaa.. tarik napas panjang2 sebab entry ni panjang kot.. kott le..

Perancangan nak bercuti ke pulau redang utk kali kedua ni sbnrnya dah lama dah kami buat.. kitorang plan masa abis bercuti ke pulau redang buat pertama kali tu hari.. konon2 nak pi lg sekali pulau redang sblm monsun melanda..

Tgh aku taip entry ni aku rasa pulau redang dah start nak tutup pun dr di kunjungi.. masa kitorang pegi hari tu pun cuaca dah start nak bertukar dah.. kekadang hujan gak kat sana.. laut pun dah bergelora sket..

So sape2 yg berhajat nak pi pulau redang boleh tggu pulau tu bukak thn depan ye.. Ohye, kami pi sana naik flight Berjaya Air.. Kami ambik flight pg2 sbb kalo ptg kan biasanya hujannnn je.. kang cuak lak naik kapal terbang kecik time hujan lebat.. hehe..

Percutian kali ni kami bawak mak pak encik suami.. hubby kata nak bawak org tua dia gi bercuti.. jalan2 mkn angin.. mak pak mertua aku sampai shah alam hari khamis mlm.. abg ipar aku yg tlg hantarkan.. dan hari jumaat tu aku cutikan ain dr sekolah.. hehehe..

Dan hari jumaat gak le aku baru terhegeh2 nak kemas baju bajan.. aku bab2 packing2 ni mmg liattt sikit nak mulakan.. kalo lipat terus masuk beg je takpe, ni aku jenis nak iron kasi licin dulu baru lipat dan masuk beg.. senang sket nak pakai nanti.. sbb masa bercuti aku malas nak iron2 baju dah..


Ni beg kitorang anak beranak.. beg besar yg terbaring tu semuanya baju anak2 aku dan baju2 aku.. manakala beg yg satu lg tu semuanya brg2 hubby aje.. takleh campur2 dgn brg2 kitorang..

Bagpack yg merah putih tu pulak aku yg punya.. yg satu lg hubby punya.. memasing kendong bagpack sorang satu..

Cuma bag aku je gemuk sket sbb dlm tu isi memacam mende.. pampers la, kerepek pisang la, botol air masak la, biskut tiger la, ipad la.. bapak berat bag aku tau..

Memandangkan kitorang kena kuar umah paling kurang kol 7 pg, makanya anak2 aku semua aku dah pakaikan siap2 mlm tu dgn pakaian nak pi airport.. kiranya bgn tido terus masuk kete je.. senang.. takyah mandi.. sampai hotel kang baru mandi.. kekekke..


Kol 6 pg kami laki bini dah start bersiap2.. sementara tu biar anak2 layan tido dulu sementara nak tggu abg kpd encik suami sampai utk bawak kitorang pi airport..


Time ni lahhh memasing lenaaa sgt.. kitorang bukak lampu dan buat bising pun diorang masih dok elokkk membuta..


Bila jam dah hampir nak kol 7 pg je, terus aku kejut bebudak ni kecuali ica.. ckp kat bebudak ni suruh bgn cepat2 kang kapal terbang tinggalkan kang.. terus eksited memasing bgn bila dgr nak naik kapal terbang..

Lps masukkan sume brg2 dlm kete, kami pun terus beredar pi ke airport subang.. airport tu tak jauh dgn umah.. tp dlm stgh jam gak le nak ke sana.. flight kitorang kol 8.30 pg.. so kena check in lebih kurang kol 7.30 pg..


Dok depan sekali, hubby dgn abg dia.. pastu mak dgn pak mertua.. blkg sekali baru aku dgn anak2.. mujur kami kecik2 leh sumbat sekali dok belakang semua.. ekekke..


Dan kali ni aku pakai kasut sport aje.. senang.. malas nak sandal bagai..


Termenung mengenang nasib..


Ok.. sampai dah pun airport subang..

Pastu apa lagi, cpt2 capai troli.. punggah sume beg2 taruk atas tu.. terus pi scan setiap bagasi dulu.. pastu barulah hubby pi check in..


Aku dgn anak2 dan mak pak mertua melepak dulu sementara tggu hubby settlekan urusan check in..


Suka betul bebudak ni sbb atok nenek depa rajin melayan..


Budak tak mandi pagi.. ekekkeke


Ramai gak org pi bercuti ke pulau redang dgn tioman..








Settle je sume kami terus pi sarapan dulu kat kedai mkn ni.. Kapitan namanya..


Aku mkn nasi lemak dgn air oren jus.. anak2 aku lak memasing melantak roti canai..


Berselera lak bebudak ni mkn..



Apis suapkan ica roti canai.. tp dia lak yg dok nganga.. ekekkeke

Lps mkn terus zass berjalan menuju ke tempat nak naik flight.. aku biarkan je anak2 aku bertempiaran jalan masing2 sbb ramai je yg leh tgk2an sementara aku sibuk snap2 gmbr.. ekekke..




Kafe kat balai perlepasan.. tak ingat lak yg kat sini ada kafe.. kalau ingat awal2 td dah tentu lepak mkn kat situ je.. takdelah kelam kabut mkn nak kejar flight.. cehhh..




mamat ni tak sabar tul nak naik kapal terbang.. cita2 dia mmg nak bawak kapal terbang pun..


Kami yg hepi..

Kol 8.20 pg terus kami semua dah leh masuk dlm flight.. masa ni kami aje yg melayu.. yg lain2 sume tourist..


Ain duduk dgn nenek dia.. apis dgn abah dia.. aku dgn ica..


Pak mertua aku dok dgn org lain.. muehehhehe


Kapal terbang ni kalo tak salah aku boleh memuatkan 70 org penumpang sahaja.. kecik je kannn..


ica yg tak leh dok diam dlm flight..




Dlm flight kami di bg tisu basah sorang satu..


Pastu air mineral sorang satu.. tu aje.. jgn ngengada korang nak mintak mknn lak ye.. hehhe


Lap muka dgn tisu basah..

Perjalanan mengambil masa lebih kurang 40 minit je.. pastu dah sampaiiii... yeayyyyy... best gile perasaan masa ni.. hepiii aje..


aku paksa ica posing dgn flight walaupun masa ni panas terik..

Sampai je kat airport pulau redang, kami di sambut 2 org staff hotel.. salah sorang drpdnya ialah manager bahagian menyambut tetamu..

Mmg kenal sgt2 dah dgn manager sorang ni.. dialah org yg bertanggungjwb menguruskan semua jadual percutian kami kat sini.. mekasih Encik Hairi..!!


Sblm bertolak ke hotel, kami pi kedai jap sbb anak2 aku bising nak mkn eskrem.. huk alohhh.. pepagi dah sibuk nak mkn eskrem.. ngengada ehh..


Kenderaan yg dah sedia menunggu kami utk di bawak ke hotel.. hanya kami je yg diorang angkut naik ni..


Posing dulu atas lori ni.. kuikuikui..


Tgk le, kami saje dah memenuhkan semua tempat.. camne nak angkut org lain lak.. kekekke




Memasing dgn eskrem.. aku je tak mkn eskrem.. malas.. nanti comot.. kalau comot kang abis le tak hensem muka aku..


Ni la manager yg aku maksudkan tu..

Tp apesal dlm gmbr ni nmpk mcm budak bwh umur aje ni.. ekekkeke.. salah gaya snap kot.. jd mcm budak darjah 6 lak.. adeh la.. hahahha... ampun encik Hairi... kekekke

Okey.. citer tentang hotel, penginapan, aktiviti dan mcm2 lg kang aku cite kemudian ye.. byk keje nak buat skrg ni.. jumpa di lain entry ye.. tataaaaa....



21 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

tang kasut tue yg tak tahan tuee.. hehe

maszmadi said...

wah!! makan eskrem pepagi, cam omputih lak.. hehe

IdaShazana said...

semua omputih mesti segan...

akiratoriza said...

ooo g jalan kat pulau redang lagik yek... best..best..

Zareene Saifuddin said...

wah.. seronoknya ana & anak2... berholiday ke pulau redang... mesti budak2 tu had so much fun kat sana kan... dede, aunty doakan semoga dede berjaya capai cita2 tuk bawak kapal terbang bila dede besar nanti... jadik pilot la tu.. (^_^)

Zareene Saifuddin said...

wah.. seronoknya ana & anak2... berholiday ke pulau redang... mesti budak2 tu had so much fun kat sana kan... dede, aunty doakan semoga dede berjaya capai cita2 tuk bawak kapal terbang bila dede besar nanti... jadik pilot la tu.. (^_^)

Gina said...

Ana
Lawaklah anak Ana, Dede tu, tak lekang dengan baju Melayunya

akuzle said...

haruslaa malas nk hapdet kalo mukaddimah pon dh step by step cengginih. memerlukan daya kosentrasi (x btui eja neh)yg tinggi. enjoy baca...ehheheeh

akuzle said...
This comment has been removed by the author.
Mamaleesya said...

beshnyeee...tak sabar tunggu entri kat pulau redang pulak

Mamaleesya said...

beshnyeee...tak sabar tunggu entri kat pulau redang pulak

Mamaleesya said...

beshnyeee...tak sabar tunggu entri kat pulau redang pulak

Mamaleesya said...

beshnyeee...tak sabar tunggu entri kat pulau redang pulak

Mamaleesya said...

beshnyeee...tak sabar tunggu entri kat pulau redang pulak

Mamaleesya said...

beshnyeee...tak sabar tunggu entri kat pulau redang pulak

Mamaleesya said...

beshnyeee...tak sabar tunggu entri kat pulau redang pulak

Mamaleesya said...

beshnyeee...tak sabar tunggu entri kat pulau redang pulak

My Aisy said...

wah wah...gi redang lagi ye...ok sila sambung citer kat redang lak ye...

hos said...

VEBCASTS - Listen web Radio Watching web TV, Tv Online. Watch Over 3000 Online TV Channels And 6500 Radio Stations Free For Around In The Wold
WATCHING LIVE MALAYSIA TV ONLINE,WATCH TV.1 ,TV2, TV3, TV7 ,TV8 ,TV9, AND WATCH ASTRO CHANNEL GUIDE  FOR WATCHING CLICK >CLIKC TO WATCHING<

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


Black Yellow said...

slm..
sy nk tumpang iklan sket tuanpunya blog..

sy seorg runner pekej utk bercuti ke pulau di terengganu( treutama pulau redang)
sesiapa yg berminat boleh call/wasap sy di no ..0179799773..
segala pertanyaan sy akan jwp..

terima kasih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...