NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, September 20, 2011

aMbiK aBaH KaT KLIA

Lamanya aku cuti apdet blog... smlm nak apdet dah.. tp kesihatan lak tak mengizinkan.. bkn demam pun tp smlm perut rasa sakit yg amat..

Sakitnya menyucuk2 sampaikan nak berdiri tegak pun tak leh, berjalan pun terpaksa melengkungkan badan sket... ish3x...

Dan aku rasa punca perut aku sakit smlm sbb perut masuk angin kot.. smlm aku mkn tghari lewat sgt2.. kol 3.30 ptg baru mkn..

Pg tu tak sempat nak bersarapan pun... sibuk dgn keje umah.. pastu siapkan anak2 utk pi sekolah lak..

Tghari tu hanya sempat bg anak2 mkn je dulu.. bg aku perut anak2 lebih penting dulu utk di isi berbanding perut aku.. aku lapar takpe asalkan anak2 aku tak lapar.. semua ibu2 mcm tu rasanya..

Dan effectnya hambekkkk.. semalam aku menahan sakit sampai berpeluh2.. masa tu kat shopping kompleks lak tu sbb nak beli brg dapur..

Di tambah lak anak2 aku si apis dgn ica buat perangai lak tu smlm.. gerammm je rasa... melalak mcm kena dera.. grrrrr...

Tp arini Alhamdulillah aku dah okey sket.. tak pi klinik pun.. just sapu minyak yuyi dan makan jamu rempah ratus kasi angin dlm badan tu hilang.. tu yg arini dpt apdet blog ni.. hehehe..

Humang aihhhh.. panjang betul mukadimah aku kannnn.. eekkekeke.. lom masuk tajuk pun lg.. pung pang pung pang sampai byk perenggan.. ekekkeke..

Sbnrnya ni cite sabtu lps.. sabtu lps aku dgn anak2 hepi gile sbb nak ambik apak diorang kat airport.. apak diorang outstation ke amsterdam baru2 ni sbb nak tgk satu exhibition kat sana di samping menambah ilmu dlm bidang teknologi..

Jdnya kepulangan dia sabtu lps mmg kami anak beranak nanti2kan.. rindu gile kat apak diorang ni.. hehehe..

Jdnya lps zohor kami anak beranak nak bersumbat dlm kete.. konon2 nak kuar umah kol 2.30 ptg.. tp keterujaan tu melebihi segalanya.. tu psl gerak awal dr umah.. risau kot2 jln sesak ke hape kan..


Ikat bebudak kat seat memasing.. safety first.. bg menan sorang satu supaya dok dendiam2 sepanjang aku memandu..

Memasing kehepian bila dpt tau abah diorang nak balik.. aku lagi le hepi bila teman bertepuk tampar dah nak sampai.. ngeeee.. =p

Aku pi airport dgn biras aku.. tp kami berjanji nak jumpa kat stesyen minyak petronas yg berdekatan dgn klia tu je.. di sbbkan aku kuar awal, makanya akulah org pertama yg sampai dulu..

Highway lapang gile.. ingatkan sesak ke hape ke kan.. sekalinya dlm 25 minit dah sampai kat petronas tu.. dr petronas nak ke klia 5 minit aje pun..

Di sbbkan byk masa lg dan biras aku lom sampai2 lg, makanya aku angkut bebudak ni masuk dlm kedai petronas dulu..


Masuk je dlm kedai tu anak2 aku memasing bertempiaran lari sana sini..

Bkn lari sbb ketakutan, tp berlari2 sbb nak mencari apa yg masing2 nak mkn.. cehhhh... aku bawak bakul aje.. yg diorang bertiga lak gigih carik apa yg diorang suka dan yg diorang nak mkn..

Cuma ica jelah yg tak leh di harap, ica ni kalau boleh semuanya dia nak sumbat dlm bakul.. bkn dia mkn pun mende tu, tp dia suka nak memenuhkan bakul..

Tiap kali dia masukkan mcm2, aku kuarkan balik senyap2.. takleh kuarkan dpn dia.. dia ngamuk kang.. hehehe..


Posing dpn cokelat.. tak beli cokelat pun.. anak2 aku kurang minat sgt..


Apis pening nak pilih apa yg dia nak mkn.. tp last2 dia jumpa gak apa yg dia nak mkn.. dia beli keropok muruku.. mmg feveret dia pun muruku ni..


Dan ica jumpa gak mknn feveret dia.. bahulu..

Aku pun tak tau kenapa anak2 aku minat betul dgn kuih2 traditional ni.. bagus betul.. hehehe.. tak tau le ikut perangai sape..


Sementara tggu biras aku yg tak sampai2 lg tu, aku dgn anak2 melepak dlm kedai petronas tu je.. mujur ada meja mkn dan tempat duduk..


Bkn main byk lg bahulu yg ica beli ni tau.. satu tupperware besar lak tu.. padahal yg nenek dia bg masa balik raya sudah masih ada lg kat umah..


Apis dan muruku..



Ain tak beli apa2 mknn pun.. dia cuma mintak aku belikan buku dan pen utk dia.. menulis mmg hobi dia.. dia tulis apa yg dia dah belajar kat sekolah.. good kakak..



Ain dgn trademarknye posing kepala senget.. hehehe..


Masa ni dia tanya aku nak order apa.. kengkonon dia jd waitress la tu kononnya...

Bila aku ckp air kelapa longan, terus dia garu kepala dan tanya camne eja kelapa longan.. huk alohhh, waitress hapenye kalo tak tau eja.. ekekkeke


Panjangnye rambut hang pissss...

Dah 2-3 tempat gunting rambut yg aku pi.. tp dia nak tukang gunting tu pompuan je.. hahahha.. sblm ni dia tak kisah pun sape yg gunting rambut dia..

Tp di sbbkan ada sorang tukang gunting lelaki ni terikat kain ketat sedikit kat leher si apis ni, makanya si apis ni memberontak takmo dah lelaki yg gunting rambut dia.. dia kata dia tercekik sbb lelaki tu ikat kuat sgt..

Alaaa, kain yg selalu di pasang sblm gunting rambut tu la.. tak reti aku nak sebut apa mende alah tu.. sbnrnya org tu tak ikat ketat2 pun, tp budak sorang ni yg ngengada.. byk cekadak lak..


ica buat renungan ganas...

Lps mkn2 dan bosan tak tau nak buat apa, aku pun angkut anak2 aku masuk dlm kete.. tggu dlm kete jelah.. masa ni biras aku tak sampai2 pun lg.. ekekke..

Bkn salah diorang lambat sampai.. salah aku sbb cepattt sgt sampai.. kehkehkeh.. ok dahhh.. kang sambung cite lg.. nak layan drama korea sat sblm siapkan anak2 pi sekolah..

Citer yg aku layan skrg ialah drama "My Fair Lady".. kelakar gile.. aku suka drama yg kelakar2 ni.. Heroin yg sama dlm drama kelakar " Lie To Me" .. hehehe.. ehhh.. lari tajuk lak.. kekekeke..



14 comments:

...sWeeT uMi... said...

bagusnye memasing ada seat sendiri...btul2 berdisiplin, suke umi tgk hehhe...dah tu manis je muke semuaposing tu...nak nak si ica tu, sweetttttttt sgt (^_^)

nur~mohd said...

apis comel jerk rambut makin panjang...hehehhe

-iLLa- said...

ana, kereta yg sama,cner mu boleh ngam 3car seat eh??ker car seat ku gabak2??

syuE said...

my fair lady ade song joong ki!!! SUKAAA!! hahahaha :D

akiratoriza said...

kecik2 dh pandai makan kuih muih tradisional, bagus..bagus...bagus...

adarnadzmie said...

semua masa ni seronok ja sbb nak jumpa abah... hehe...

Mamaleesya said...

ica paling cumilll...renungan manja pulak tu

alya said...

k.ana, suke la tgk header baru blog ni...cantik bangat..hehe =)

Ana Suzana said...

Sweet umi..
Dr umur 3 bln kot dah start ajar diorang dok dendiam dlm tu wlpun kekadang diorang melalak gak.. Lelama diorg dah biasa dan kita pun dah lali kalo diorang melalak..

Ana Suzana said...

Nur..
Ana tgk rimass sbb nak sikat pun dah susah nak stylekan rambut dia.. Tepaksa byk guna minyak rambut tau.. Ehehhehe

Ana Suzana said...

illa..
Kete apa yg sama..? Ana ok je pakai 3 carseat.. Pakai myvi muat, pakai kete hubby lg la muat.. Ekekekeke.. Maybe carseat anakmu jenis yg gabak2 kot.. Carseat anak2 ana ni brand sweetcherry dgn anakkku je.. Kecik sket kot sizenye..

Ana Suzana said...

Syue..
Hamboiiii... Hehhehehe

Ana Suzana said...

Akiratoriza..
Tu lah.. Bagus gak kan at least diorg kenal dgn kuih2 tradisional

Ana Suzana said...

Alya..
Saje nak tukar header baru.. Tu pun jenuh snap gmbr diorang tau utk dptkan hasil yg menarik.. Tp adaaaa je slh sorang buat spoiled.. Kikiki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...