NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, September 07, 2011

aKu YaNg MeNgoNg

Aku tak tau kenapa dlm beberapa hari ni aku mengong sgt.. lain yg nak di buat lain yg aku buat.. Satu dua mende ok lagi.. ni mcm2 perkara yg jd serba tak kene.. sob sob sob..

Aku rasa aku takde lak mkn semut goreng tepung ke hape ke.. tp aku jd cepat pelupa.. ke sbb byk urat2 putus sbb dah 3 kali beranak.. miahahaha.. ye yeee je, org lain beranak sepuluh relaks je lg.. kekeke

Dah le hari isnin lps aku menononggg je drive kete hantar ain gi sekolah tanpa recomfirm balik sama ada ain betul2 sekolah atau masih bercuti.. Hasilnya nahhh ambikkk.. pintu sekolah tutup dan grill masih berkunci.. hahaha..

Tp mujur bkn aku sorang je yg terhantar anak pi sekolah masa tu, ada sorang bapak budak ni pun hantar anak dia gi sekolah gak.. kami berdua je yg hantar anak masa tu.. memasing terpinga2 sbb lengangggg je dpn sekolah..

Aku pandang dia, dia pandang aku.. last2 kami tertanya2 sesama sendiri hari ni hari ahad kahh..?? atau cikgu yg lupa hari ni hari isnin..??

Cehhh, rupa2nya kami yg slh.. tulahhh, ada buku mesej book tu takmau check balik.. akibatnya padan muka aku..!! errr dan org tu jugak.. hehehhe..


Ni haaa note kecik yg teacher ain selit dlm buku.. aku je yg terlupa nak check tarikh kat situ..

Rugi masa dan minyak je tau.. yeyeee je merempit gi sekolah, sekalinya sekolah masih mood holiday.. kalau tau awal2 dah lama aku sambung tido balik sbb ngantuk...

Dah le pg isnin tu aku kuar umah awal2 pg mcm org nak pi keje sbb nak pi servis kete oren aku tu.. servis kete pun dah mkn masa 2 jam stgh termasuk menunggu giliran.. balik umah kelam kabut siapkan anak2 utk pi sekolah lak.. sekalinyaaaa.. cettt..!!

Selain aku mengong sbb salah tgk tarikh anak sekolah, aku gak mengong dlm hal lain.. ada sekali tu hubby aku nak pencungkil gigi suruh bawak masuk bilik.. tp aku bawak pencungkil gigi tu kat bilik apis.. pastu biar je kat situ... kahkahkah..

Dan itu hari aku nak bawak deodorant masuk dlm bilik air.. tp aku bawak minyak gamat lak masuk dlm bilik air.. ekekeke.. mengong betul..

Masa kat sekinchan tu hari, aku penat tau ulang alik masuk toilet sbb adeee je mende lupa nak bawak masuk bilik air.. kuar masuk kuar masuk bilik air je keje aku masa tu.. jap2 terlupa nak bawak baju, pastu leh lupa lak tuala lom ambik..

Pastu lupa pencuci muka lak.. adoiyaiiii.. pengsann.. mende2 simple je pun aku leh lupa.. ingat kejap je tp sampai masa dah lupa.. huk huk huk..

Dan paling best baru2 ni aku angkat tong sampah dr dapur nak letak kat umah sampah kat luar rumah.. tp aku leh terleka lak dan hampir2 aku nak masukkan tong sampah tu dlm kete myvi aku.. wakakakaka..

Fikiran menerawang ke mana ntah masa tu sampai lupa ape mende yg aku nak buat sbnrnya.. hahahaha.. Tp takdelah semua mende aku lupa.. ada sesetengah perkara je..

Nasib baik jalan balik umah aku tak lupa... kahkahkah..



** cerita pasal raya tak dpt nak sambung selagi encik suami kesayangan aku tu malas nak transfer kat laptop.. cetttt..!!



25 comments:

"CT CoMeL" said...

kak...nie mesti kes banyak makan taik bilis kot...takpun banyak makan belcan....hahahahaha...takpun banyak sangat makan pelam muder nie kak...hahahaha...

Ana Suzana said...

pelam muda tu betul.. mungkin gak tu kan.. hahahha

Anna said...

hahaha... ada masa2nye ibu2 bizi mcm kite ni, angin mengong sesekali menerjah.... hehehe... time tu apa pun tak bleh...hehehehe

nurbeena said...

ngeee....sedihkan cenggitu, sekolah tutup sampai selasa. Hari ni jangan lupa lak hantar Ain g sekolah

zailamohamad said...

alah, Zaila pon selalu jugak terlupa..hehehe

kan dah cakap dalam msg book ada letak notis tu;P

Ena said...

ahahahhaha...

kelakar la plak.. nak nak bawa sampah nak masuk kete.. kekeke..

ena pun gitu gak kdg tu.. hahahah..

Winnie said...

salam perkenalan ana..
hahaha..tersengih sndiri bace citer ana sbb hampir sume pernah berlaku kat diri sendiri..
ye kot..beranak 3 banyak urat dah putus..;P
kdg2 anak2 nk tny somethng pon kene soh diorg diam sbb takut ape yg dlm kepala nak dibuat jadi lupe..

LESTARY CHENTA said...

akak ni kelakar la....nti bawak anak2 kuar jangan lupa hangkut balik semua skali plak..kang ada gak tercicir tu...
kim kiss kat dede yer...
Selamat Hari raya buat akak sekeluarga...

Qaseeh Tolia said...

Saya pun gitu.. Baby sitter called kata Van GA tak dtg.. Apalagi dgn amat marah tepon driver.. opppss malu sendiri..Rabu baru bukak..Nampak sngt buku anak x belek..

Zefa NorAsmara said...

Banyakkan selawat, insyaAllah penyekit lupa akan berkurangan.. wallahua'alam.

Selamat Hari Raya Ana.. :D

misya said...

kak sya pun selalu jadi macam tu,penah tu silap naik keta orang,yang di rasakan macam keta sendiri,hahaha

myxa said...

hahahah..kelakar la akak ni... Part nak masukkan tong sampah dalam kete tu yang paling tak tahan den nak golak....=)

Ana Suzana said...

Anna..
Tulah psl.. Apa pun tak boleh.. Kekekeke

Ana Suzana said...

Nurbeena..
Sib baik tak lupa.. Tu pun sampai lewat gak td.. Jalan jem..

Ana Suzana said...

Zaila..
Hahahaha.. Ana tgk kalender tak tgk note kecik tu.. Kekekekke

Ana Suzana said...

Ena..
Kekadang gitu gak ape..?? Nak masuk sampah dlm kete gak ke..?? Ekekekekke

Ana Suzana said...

Winnie..
Haah, betul tu.. Kekadang ana sampai tekup jap mulut budak2 ni kalo ana tgh mengingat sesuatu tp diorang pot pet pot pet bertanya tu ini..

Ana Suzana said...

Lestari chinta..
Kalo tercicir anak tu dah tahap melampau dah tu.. Kehkehkeh.. Kim slm dede je ye.. Duit hantarannya mana..?? Kekekekeke

Ana Suzana said...

Qaseeh Tolia..
Kahkahkah.. Lg wat lawak.. Kan dah termalu sendiri.. Kekekekke

Ana Suzana said...

Kak zefa..
Thanks kak... Meh la dtg raya

Ana Suzana said...

Misya..
Akak pun pernah termasuk kete org gak.. Wakakakaaka

Ana Suzana said...

Myxa..
Amboiiii.. Sakan gelakkan noooo.. Hehehehe

Anis Rosli said...

hurm akak plak pernah pi join meja makan orang lain..dahla chinese...dah duduk baru prasan silap meja huhu

tini uma kuantan said...

macam2 kan ana....hehehehe

DeQWa said...

kena byk makan kismis ngn kurma nih...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...