NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Friday, January 27, 2012

SuaSaNa BeSdaY Di SeKoLaH

Punyalah lama aku nak citer psl ni.. dah seminggu berlalu dah pun.. aku tak tau le kenapa skrg mood nak hadap laptop tu kurengg sket.. nak online fb pun dah jarang sgt2.. kalau online pun sekali lalu je..

Kalau blogwalking lak aku lebih suka baca blog masakan org.. kumpul2 resepi.. pastu nak apdet blog sendiri agak bercinta sket.. hehehe.. pg ni aku paksa gak diri ni utk apdet entry baru.. sian blog aku tak berhapdet..

Berbalik pd tajuk entry, sambutan besday anak2 aku masa kat sekolah simple2 aje.. takde tiup2 belon pun.. tiup lilin pun tak sbb aku tak kasi anak2 aku tiup lilin sbbnya diorang selsema masa ni.. kang menjangkit lak kang.. hehehe..

Apapun anak2 aku sgt seronok lebih2 lg si apis tu sbb ni pestaim dia sambut besday dgn kwn2 sekolah dia.. mmg eksited la ini budak..


Aku sampai sekolah masa ni kol 1.30 tghari.. ngam2 waktu diorang dah start baca2 doa utk mulakan sesi pembelajaran.. maklumlahhhh, aku kan dok jauhhh.. tu yg asyik lewat aje tu.. hehehe...

Terpaksa mintak bantuan teacher dan pembantu sekolah utk angkut brg2 naik ke atas, kalau aku yg angkut sorang2 mmg boleh pengsan aku kat tangga tu kang.. dah le byk barang, kena turun naik tangga byk kali lak tu.. semputtttt..

Lps semua brg2 di letakkan kat area mkn2, aku bg briefing kejap.. ecehhhh.. hehhehe.. yelah, kenalah bg penerangan ni apa, ni kek sape, ni nak buat apa.. haaa..

Pastu barulah aku berambus turun kat parking kete balik dan lepak ajelah dlm kete memandangkan diorang nak mkn2 ada lg sejam.. so melepak le aku dgn ica dlm kete selama sejam..

Bila dah jam 2.40 ptg, aku dgn ica pun naik balik.. tgk masa ni bebudak semua dah turun.. tp bkn semua lah, kelas ain dgn apis je yg ada masa ni..

Kelihatan teacher2 sdg berungkus lumus sediakan mknn.. mmg havoc la sket sbb bebudak ni riuh bersembang sesama sendiri.. byk kali teacher2 ni ckp kuat2 " keep quiet.." ahahhha...


Ain dgn Apis duduk sama2..

Majlis di mulakan dgn doa mkn beramai2.. pastu mkn kepci dulu.. kek kemudian2 je sbb teacher2 tu taknak bebudak ni semua lupa nak mkn bila dah nmpk kek..


ica dah mcm guru besar je bila berdiri perhatikan semua org dr situ.. kekeke..

Yg kfc tu kan hampir2 aku terlupa nak collect sbnrnya sbb masa otw gi sekolah tu aku menononggg je bwk kete terus masuk highway sampai terlupa yg aku kena collect ayam kfc dulu kat bukit jelutong..

Tak psl2 kena buat u-turn balik.. kat situ je dah bazir masa 15 minit.. sib baik baru 8km terlajak.. kalo dah sampai sekolah baru teringat memang masakkkk... huhuhu..


Apis dgn Ain elok je dok diam.. sib baik tak buat bising time makan..




Bodyguard aku ni elokkk je masa ni.. takde nak buat2 hal pun.. Kesan luka jatuh katil kat muka tu dah elok sket masa ni.. dah kurang calar balar..




Sengih tgk gelagat ica yg dok panggil "abammm..abammm.."


Besday boy.. besday girl...


Baca doa beramai2 pastu makannnn...

Lps abis mkn2 baru sesi potong kek di buat.. masa ni apis agak bengang gak sbb org tak bg ruang utk dia berdiri dpn kek.. semua sibuk dok kerumun kek angry bird dia.. ahahaha.. kek yg tak brp cun tu jugaklah yg bebudak ni tgk..


Apis mengawal kek dia dr di cuit kwn2 dia.. hahaha.. ain tu pulak tgh cuba kawal dr nak terbersin..


Nmpk tak ada tgn budak sorang tu tgh cuit kek apis.. budak tu tgh korek love warna warni tu... kekeke.... apis tak perasan aje tu..


Masa ni teacher nyanyi ramai2 dgn budak2 yg lain.. nyanyi lagu

" Allah selamat kan kamuu.. Allah selamat kan kamuuu... Allah selamat kan danial hafiz.. Allah selamat kan kamuuuu.."

Tetiba je aku teringat cerita 3 Abdul masa ni.. alaaa, masa si ismeth ulam raja sambut besday tu la.. ekekkekeke..


Pastu apa lg, potong kek laaa...

Sbb bebudak ni tak reti sgt potong kek, makanya teacher memasing tlg potongkan.. pastu semua ngadap mkn kek beramai2..


Apis mkn kek dia sampai abis.. padahal budak ni bkn suka sgt mkn kek.. agaknya sbb kek tu ada gmbr angry bird kannn.. tu yg semangat lain mcm sket tu bila mkn..


Aku tak mkn pun kek diorang.. ntah apa la rasa dia kan.. hehehe


Masa ni lg riuh rendah sbnrnya sbb semua murid2 lain turun gak sbb dah sampai masa diorang nak mkn.. dan ica masa ni dah sibuk nak berdokong lak kejenye sbb dia rimas ramai2 org..


Aku pun apa lg.. snap sekeping dua lg gmbr pastu mintak diri nak kuar dr situ.. malas nak menyesakkan keadaan.. heheh..

Lps ucap tima kasih bagai kat teacher2 yg ada kat situ, terus aku laju2 turun tangga pi kat kete.. aku dgn ica pun buat hal masing2.. ica main ipad manakala aku lak pusing2 bwk kete sekitar area sekolah tu..

Bosan sbb tak tau mana nak tuju.. nak lepak opis hubby takleh lak sbb dia takde.. makanya aku berlegar2 ajelah abiskan masa sampai le bebudak ni abis waktu sekolah..

Sekiannnnn...



7 comments:

Lia said...

hepi besday utk hafiz dan ain.. comey kamu berdua. hahahaaa.. akak ni sempat lagi tu terigt 3 abdul.. hahhaaaa

diana said...

besday dua orang sekali ke???
bestnya besday anak dekat2 tarikh..kan??

"CT CoMeL" said...

epi besday kakak ain dan dede...cute ler tgk kakak ain pkai tudung cam gitu....

nurbeena said...

happy birthday ain dan Dede.

syalinda johari said...

comey sungguh kek apis and ain..heppy besdayy

syalinda johari said...

comey sungguh kek apis and ain..heppy besdayy

Salina said...

hepi sungguh tgk ana sambut birthday anak2..

selamat hari lahir buat anak2 ana.. Ain dan Apis (dede)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...