NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, January 05, 2012

APiS DaH StaRt SeKoLaH

Arini apis dah start sekolah dah.. dia dgn ain sekolah di sekolah yg sama.. senang sket keje aku nak menghantar diorang serentak..

Tinggallah aku dgn ica je lg dlm kete pasni sementara tggu diorg abis kelas.. janggal betul rasanya bila apis yg byk karenah takde menemani kitorg dlm kete lg dah..

Sbb biasanya dialah yg request nak ke sana ke mari pas hantar kakak dia pi sekolah.. kali ni dah takde masa nak pi main2 kat playground jusco dah ye apis.. sila belajar..!!

Apa2 hal sblm sekolah bermula, aku pi bwk apis gunting rambut dulu kat kedai gunting mamak.. punyalah ramai yg tunggu turn nak gunting rambut.. yg tukang gunting ada 2 org je pulak tu..

So kenalah sabar menanti.. dlm stgh jam gak le tggu turn.. sib baik apis kali ni tak melalak time potong rambut.. itu pun jenuh aku psiko dia tau.. puji dia hensem lah ape lahh.. bg dia gumbira sikit sblm gunting rambut.. hehehe


Panjang betul rambut budak ni.. sampai ada yg ingat dia ni pompuan.. kekeke.. nama saya hafiz ye makcik2 sekalian.. bknnya hafizah..!!


Ready utk di gunting..

Apis sibuk suruh aku berdiri sblh dia.. dia nak aku temankan dia... sambil tu kata2 semangat tak putus2 aku lontarkan..

Ecehhhhh.. padahal dah standby nak jengil2kan mata benonye kalo apis buat perangai takmo gunting rambut.. mujur dia okey je sepanjang pemotongan rambut beliau di lakukan.. hehehe


Aku tak tau nak sebut pesen/style apa tiap kali nak gunting rambut ini budak.. aku just pesan kat mamak tu gunting rambut style budak sekolah..


Peneman yg paling kecoh masa ni..

Yg paling tak boleh blah, ain boleh sembang kuat2 dgn ica ckp yg aku nanges2 kat bilik masa kat umah damansara.. ain ckp aku nanges sbb abah (laki aku le) kacau..

Perghhhh.. ayat tak tapis2 ini budak.. camne laaa dia boleh ingat scene yg dah lama gile berlaku.. masa tu ica lom wujud pun lg tau.. apis pun kecik je lg.. si ain ni leh ingat lak dan bukak citer mcm tu masa kat kedai gunting rambut yg di penuhi org ramai..

Merah padam muka aku.. tak pasti merah sbb malu atau marah sbnrnya.. wakakakka.. pastu dok ulang2 cite ckp aku nangis tu 2-3 kali.. terus aku tekup mulut budak ni secara spontan.. kang mcm2 lg kang di citernye kang..

Mau ada yg salah tafsir ni kang.. hahahha.. padahal aku nanges masa dulu tu sbb aku majuk.. majuk sbb ape aku tak ingat dah.. hahahha.. yg aku ingat aku majuk dgn hubby, pastu nanges teresak2 dlm bilik tamu, ain dtg masa tu utk pujuk aku.. tu je yg aku ingat.. kekekke..

Dahhhh.. abis cite psl aku.. the end.. muehehehhe... sambung citer psl apis balik yeee.. dah entry ni kan citer psl dia.. bkn psl aku.. kehkehkeh


Sabar menanti rambut siap di gunting.. byk kali gak le dia tanya aku dah siap ke belum.. hek elehhh, tanya le mamak tu.. yg tanya aku tu nape lak kan.. ekekkeke..


Dah pendekk.. jd kecik terus kepala.. rasa ringan je kepala tu kan apis kannn..




Dlm 10 minit siap terus gunting rambut.. byr rm8.. pastu pe lg, balik umah le.. sblm balik umah sempat gak bebudak ni pow aku kat speedmart.. cetttt..

Ohye, memandangkan 31 Dec lepas aku tak dpt join induksi mak bapak/anak2 dgn teacher sbb aku masih kat terengganu, makanya aku pi skul bebudak ni hari selasa baru2 ni..

Saje nak jumpa teacher ain dgn apis.. nak tgk2 kelas diorg yg mana satu.. pastu berbincang dgn teacher anak2 aku apa saje tentang anak2 aku yg diorg patut tau.. terutama teacher apis.. aku citer le yg apis ni raja tangis..

Aku amatla seriau masa diorang orientasi ni kang.. harap2 tak le mcm ain masa mula2 skul dulu.. ain dulu over gak melalaknya.. tp antara ain dgn apis, aku lg risau apis.. huhuhu..

Ain lak aku dah tak pyh risau lg sbb dia mmg suka gi sekolah.. apis ajelah kan.. maklumlah, mana pernah berenggang dgn aku..


Gmbr kat atas ni dah cukup buat aku seriau..

Ni gmbr masa gi skul selasa td la nih... kebetulan lak abg aku nak temankan aku pi skul bebudak ni.. lega sgt le aku sbb ada yg tlg handle apis kalo dia meragam.. lgpun apis mmg rapat dgn pakcik dia yg sorang ni..

Bila aku ajak masuk kelas dia tgk2 apa ada dlm kelas, dia dah sibuk nak turun bawah nak masuk dlm kete.. dah kena berdokong bagai.. haihhhh.. tu mujur pakcik dia ada tuh..

So bagaimanakah ragam apis arini aku tak tauu.. kang aku snap setiap moment yg ada.. tu pun kalau keadaan tenang la kan.. kalo keadaan tegang dgn nak kena dokong apis lg, dokong ica lg, mau kamera pun terus aku lupakan..


Ni uniform apis yg dah siap di gosok.. siap ada name tag lg.. harap2 dia bersemangat la nanti..


tag nama apis..


Baju kakak ain.. baju ni agak besar utk anak2 yg kurus kerempeng mcm ain.. kikiki..


Tag nama ain..


Botol air masak memasing..

Fuhhh.. tak sabar nak tgk apa yg akan aku lalui arini semasa anak2 sedang orientasi.. mudah2an segala di permudahkan..

Yelahkan, kita sbg mak bapak jgn sesekali memandang rendah pd kemampuan anak2 meskipun kita tau dia ni mcm mana.. tp kita tak tau apa kelebihan yg tersembunyi di sebaliknya kann..

Harap2 apis seronok gi sekolah, dapat ramai kwn2 dan takdelah dunia dia hanya kwn dgn aku, abah dia, ain dan ica je.. sesekali aku nak gak dgr dia sebut yg dia ada kwn baik namanya bla bla bla..

Mcm ain le, hari2 balik sekolah asyik citer psl kawan baik dia aje.. sampaikan aku dah hafal nama2 kwn dia dah.. hehehhe.. okey.. jumpa lg di next entry..



14 comments:

Zefa NorAsmara said...

Selamat bersekolah Hafis dan Ain.. belajar rajin2 tau!! :D

S.U.R.I.A.T.I said...

kak ana, berapa ye monthly fee genius aulad ni? dia islamic school kan? tp medium dia english ke?

zailamohamad said...

anak aku 6 Madinah..tapi cawangan Kota Kemuning r..kalo tak leh geng ngan Apis;)

syalinda johari said...

encem anak teruna sorang tu..hehehe.. dah masuk sekolah...yuran berapa kak kat genius aulad?

Ena said...

dah cam hero dr korea dah apis ni tau.. hihi..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ha update pun.ana anak2 ne mmg mcm polis pencen..semua nak dikasi tau sama org. samalah dgn nak ila si amana tue..grrrrrrrrrrrr

Ana Suzana said...

Kak Zefa..
mekaseyyy .. hehehe

Ana Suzana said...

Suriati..
monthly rm238.. dan pembelajaran serta percakapan in english..

Ana Suzana said...

zaila..
nak gak hantar kota kemuning.. tp mcm jem lak aku nak ke situ.. padahal tak reti jalan benonye.. kekekke

Ana Suzana said...

Syalinda.. err akak ke nih.. ampunn.. hehehe.. yuran rm238 bln2.. sampai bln 11 je byr..

Ana Suzana said...

Ena..
tang mana ye koreanye tu.. tang kuat menangesnye kahhh..?? kekeke

Ana Suzana said...

ila..
ana mmg nak teacher dia tau sikit2 tentang si apis ni supaya teacher tu get ready le dgn peel dia yg mcm2 nih.. hehehe

My Aisy said...

apis2...raja nangis ye...n dah best jumpa kengkawan dah lupa lah nak nangis2 nih...

DeQWa said...

Wah,apis dah start sekolah...
belajar rajin2 yer apis,jgn cengeng sgt yer...huhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...