NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, May 26, 2010

RuMaH DaH KuaR aNjuNg SeRi

Akhirnya, edisi Jun 2010 gambar rumah dah kuar dlm Majalah Terkemuka Anjung Seri.. Kiranya hadiah hari jadi utk aku la ni ekk... hehehe

Terima kasih pada kak Rashidah sbb sudi ambik rumah ana sbg contoh dekorasi walaupun gambar yg di shoot masa tu dlm keadaan yg masih boleh di kira "huru hara" lg..

Almaklumlah br je 2 minggu pindah dan masa tu bz mengemas dan memunggah barang2 dlm kotak.. Tp tak sangka tetap jadi pilihan utk diorg buat cover.. Dan keadaan dlm rumah skrg dgn dalam majalah agak berbeza sikit.. ker berbeza byk ekk..

Yelah, sbb gmbr tu di shoot pada bln 3, so dlm pada masa yg sama dah byk gak kami ubah suai rumah terutama bahagian laman.. hehe.. apapun thanks ye kak Shidah.. muah2..


Ni aku snap utk aku abadikan, kot2 le satu hari nanti anak aku terkoyak majalah ni pulak kannn.. anak aku tu bukan leh di harap sgt, kang senyap2 je dia koyak tanpa aku sedari..


Time ni ruang masih kosong.. skrg dah byk bantal2 kecik jd hiasan sofa dan jugak lapik bulu yg jd kegemaran hafiz, alaaa yg bwh majalah ni le.. hehe..


Ni bahagian rumah atas.. mak aihhh, bahagian opis yg serabut dan masih ada yg berkotak pun masuk majalah gak.. kekeke.. takpelah, namanya pun baruuuu pindahhh.. hehehe..


Ni bahagian dapur... skrg dah byk perubahan yg kami buat.. sape yg follow blog aku ni tentu tau apa yg berbeza kann.. antaranya ialah lampu bar dah di tukar, lampu candelier meja mkn pun dah bertukar, hiasan divider antara ruang tamu dgn ruang mkn pun dah di touch up.. =)


Ni part last... lapangggg je masa ni sbb landskap lom ada lg.. skrg dah penuh pokok2..

Walaupun masih byk rumah lain2 yg lebih cantek dr umah kami, tp bg kami inilah syurga kami, ni lah tempat utk kami membesarkan anak2 kami.. ni lah hasil titik peluh hubby aku selama ni yg amat aku banggakan...

Berjaya gak dia (hubby) mencapai target dia utk ada rumah sendiri sblm cecah 30 thn.. Alhamdulillah, ni semua rezeki dr Allah, berkat kesabaran, usaha dan jugak rezeki anak2..

(^____^)



47 comments:

iLLa said...

ctk wehh....ku kena beli utk amik idea sket ehh..ehhee

aNa SuZaNa said...

illa..
byk lg umah org yg mu leh wat contoh..hehe

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

nak kena beli la neh...heheheeh.....

hasril said...

aik..muka kak x dak?

kak mas said...

waaah.. tahniah.. harus dibeli ni. nk cari ilham tuk rumah sendiri.. :D

Shariz said...

tahniah...cantik rumah Ana...shariz nak beli la Anjung Seri bulan Jun ni :)

aNa SuZaNa said...

kak jannah..
beli jgn tak beli.. ehehe..

aNa SuZaNa said...

to hasril
ada la muka akak, tp sipi2 je le..

aNa SuZaNa said...

kak mas,
mekasih kak.. =)

aNa SuZaNa said...

Kak Shariz,
thanks ye kak..

Hazrey said...

wohhhh masuk magazine!! cool sungguh. lepas ni sila datang ke rumah saya untuk deco deco ya bersama si comel comel kecik tu.. ohh bila nak balik nanti, boleh tinggalkan mereka seminggu dua!!

aNa SuZaNa said...

En. hazrey..
kami ni keras tgn sket bab2 mendeko.. suruh anak2 saya jelah yg deko ekk.. kikiki.. =P

YanaNuar said...

Wahhh sonoknya umah dapat masuk majalah...harus di cari ni tuk dijadikan koleksi dan sumber inspirasi hihi.. pape pun TAHNIAH ye Kak Ana =)

Hazrey said...

ana, sila remove kan vidz adamaya tu, sebab saya sangat tersinggung. hahahahahaah..

NONIE ABDUL AZIZ said...

akak dah beli anjung seri...serius kagum ngan ana & hubby muda2 dah dapat rumah impian...

aNa SuZaNa said...

Yana..
thanks ye.. umah biasa2 je.. x gempak mana pun.. tp bg kami dah kira amat bermakna berbanding sblm ni..

aNa SuZaNa said...

En. hazrey..
tak nak remove.. saya suka lisa dgn adam.. kekkeke

aNa SuZaNa said...

Kak Nonie..
Alhamdulillah kak, sape sangka rezeki mcm ni kan.. yg penting tak lupa diri dah la.. ana dgn hubby masih sama je.. pakai pun selebet2 je..

**selebet=selekeh.. kekeke

mamataya said...

cantiknyaaaaa ana.... umah mu.....kemasss jerk...

aNa SuZaNa said...

Me..mu pun dah rasmikan umahku kan... Kikiki

hasleena said...

Ana..alhamdulillah... belum sampai umur 30 dah ade rumah besar gitu.. rezeki Allah bagi.. Insya-allah ,akak plan nak beli gak anjung seri tu.. tgk gmbr2 rumah.. nape x letak profile husband n wife..lg gempak...

Syikin said...

alhamdulillah...rezeki anak2 kan ana...:)

aNa SuZaNa said...

Kak Hasleena..
bahaya gak kalo dedahkan detail sgt kak.. hehehe.. baik dia bgtau mcm tu je pun dah cukup.. =)

aNa SuZaNa said...

Syikin..
betul tu, rezeki anak2.. dan anak itu sendiri adalah rezeki jugak..

KASIH said...

baru beli majalah AS tadi.. belek2..baru perasan kat dapur tu macam pernah tengok.. ohh rupanya rumah puan yer.. tahniah .. patutnya kena bagi tau adrs blog baru traffic rancak.. ;-)

aNa SuZaNa said...

Kasih
saje xnak bg link.. Blog merapu2 je ni.. =)

liyana aziz said...

baru baca petang tadi... cantik rumah akak. ;)

POSH76 said...

glam masuk magazine...nak beli la nanti hehe

aNa SuZaNa said...

Liyana...
Thanks ye... Pdhal umah yg lain2 lg caNtek utk jd cover mjlh

aNa SuZaNa said...

Posh,
tumpang tuah anjung seri je... Hehe

ZuRin Ramli said...

Salam Ana,

Congrats! Belum beli Anjung Seri lagi...tapi tengok gambar dalam blog memang rumah Ana nampak berseri-seri...:)

boutique mimi said...

Tahniah saudari,saya dan isteri sangat teruja melihat rumah saudari skeluarga begitu cantik dan hebat sekali..sungguh teratur dan amat terperinci kemasannya...kami juga berharap dapat memiliki rumah sebegitu indah satu hari nanti...tahniah sekali lagi

aNa SuZaNa said...

Zurin,
mekasih ye.., terharu sungguh dgn ucapan kwn2 semus

aNa SuZaNa said...

Boutique mimi,
mekasih jugak pd saudara dgn isteri ye, moga impian menjadi kenyataan... Aminnnn...

Kami sdiri dah 5 thn mendirikan rumah tangga br dpt rumah impian kami.. Syukur sgt2...

.:ira:. said...

dah beli dah semalam...hehehehe~ husband teruja tgk umah ana...

sue said...

dah baca anjung seri jun tu.sampai minta tolong encik google cari blog address ana. tapi encik google bawak berkunjung ke blog hazrey dulu. nway.. your taste maveles la

aNa SuZaNa said...

Sue..
Oyeke..kikiki.. Tu sbb si bro hazrey wat entry psl ana.. Tu psl pakcik google bwk ke situ.. Hehe

Adamizzah said...

Sangat cantik umahnya....saya pengkoleksi anjung seri....TAHNIAH

Amirez said...

salam kak.
baru baca anjung seri yg ada cover rumah akak ni masa teman isteri dgn ayah mertua ke klinik semalam. cantik betul. betul2 macam rumah idaman sy. tak sangka ye sebelum umur 30 dah ada rumah macam ni. tahniah buat akak sekeluarga sebab berjaya buat sy jeles hehe :P

Ana Suzana said...

Adamizzah..
oyeke, sama lah mcm ana, suka kumpul majalah anjung seri.. mekasih ye..

Ana Suzana said...

Amirez..
mekasih.. umah tu di snap masa lom betul2 siap lagi.. masa tu baru je pindah.. so agak horror sket dlm gmbr tu.. kekkee

Gieyana said...

ada beli majalah nie ritu..rupa2nya umah uols..suka tgk home deco nie..tp x mampu lah nk beli umah besar camni..

mOoN IzzaN said...

memang cantik umah ni..:)

Mariam Elias said...

Salam, saya dari Kumpulan Media Karangkraf. Saya ingin masukkan kediaman anda dalam majalah saya. Sekiranya anda sudi, bolehlah email kepada saya di alamat sme77.my@gmail.com

Terima kasih.... :-)

reyna said...

cantiknya rumah akak,,

reyna said...

cantiknya rumah akak,,

Kasih Damia said...

cantik sungguh rumah ana,berkenan plak sbgai sumber tuk deco umah ktorg..hurm :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...