NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Friday, May 21, 2010

PaNgKoR iSLaNd BeaCH ReSoRt PaRt LaSt

Hari kedua seawal jam 8.30 pg kami dah ready utk gi sarapan kat cafe diorg.. anak2 aku biasanya liatt sgt nak bgn pg kalo kat umah, tp masa kat sini diorg tak kesah pun di kejut awal.. agaknya sbb suasana yg berbeza kot..

Tp aku tak mandikan diorg la kann.. sejukkk.. aku sendiri pun maleh nak mandi.. ekekke.. just cuci2 muka, touch up2 sket pastu bersiap dan ready utk mkn.. hahahaha.. bini sapooo la tu ye.. =p


Suasana pg yg nyaman.. besttt je dgr bunyi ombak..


Sblh kiri tu lah cafe dia.. berhadapan dgn pool..


Muka2 yg dah kebulur.. kekeke.. anak2 aku sume berbaju tido lg.. ngeee..


Macam biasalah, budak ni takleh tgk org mkn, mesti terjerit2 nak mkn gak.. so aku suap dia bubur nasi (ada kat cafe tu) dan buah tembikai susu.. baru senyap sket dia..

Pilihan mknn utk sarapan agak byk gak.. cuma nasi lemak dia terlalu pedas lak sambalnya.. pedas2 pun 2 bungkus gak aku bedal.. kehkehkeh..

Gmbr mknn tak dpt nak ambik sbb bapak aku sgt pelik bila aku nak snap gmbr mknn.. terus hilang mood aku nak snap gmbr mknn.. hahaha


Byk pelancong kannn.. yele, kami pegi pun bkn waktu public holiday.. pelancong ni yg tak tahannya ialah diorg ni seksi sgt.. kalo tghari mulalah bersidai je diorg ni mcm sotong kat pool dan tepi2 pantai.. perghhhh.. ketumbit mata di buatnya..

Mulalah aku kontrol "pemandangan" laki aku.. sanggup aku ajak jln jauh sket sbb sotong2 bersidai tu.. tau kan maksud sotong tu hape.. hahahha..


Aikkk...awat masammm je muka abah aku tu.. agaknya tak kena dgn selera dia kot.. hehe.. tak pun dia rindu kopi radix dia kot.. har har har... =p


Candid la tu kononnya.. =p

Ok..pas mkn2 kami sume balik ke bilik masing2 utk ready dgn aktiviti yg pertama.. aktiviti ni kami yg plan sendiri.. kat hotel ni ada byk aktiviti yg boleh di buat.. nak berkayak boleh, snorkeling boleh, naik jet ski pun boleh..

So aktiviti kami pas sarapan ialah main jet ski.. ohye, ni pestaim tau aku dgn laki aku nak main jet ski sbb ada adik aku leh tlg jagakan anak2 kami.. hehe..

Tp kan, yg jadi masalahnya masa tu ialah aku tetiba di datangi bulan sabit merah pulakk.. maksud aku penyakit org pompuan setiap bln la.. huhuhu.. terus aku ngadu dgn laki aku psl itu bulan..

" alaaa bangggg.. tetiba bln mengambang la pulakkkk... =( .. abis tu camne.. tak dpt la ayg main lautt.. huhuhu.."

" Awak ingat awak tu IKAN PAUS ke kalo turun laut satu laut berdarah..!! "

Cissss.. kejam gile statement.. kejam2 pun dia gak yg gigih carikan pampes wanita tu.. hahaha.. pampes la pulakkkk... selamba gila ayat aku.. ngeeeee.. =p


Budak2 ni pestaim berani main pasir tanpa tangisan dah.. biasanya menangis aje bila pasir melekat kat kaki dgn tgn.. chaittt..!!

Hafiz terlampau seronok masa ni.. biasanya budak2 kalo main pasir mesti nak buat istana kat, tp anak2 aku ni main masak2 la pulakkk.. hahaha..


Yg si kakak sibuk buat biskut katanya.. kih kih kih..



Yg budak kenit ni aku suh duduk diam2 je kat kusi.. bkn aku taknak bg main pasir, tp dia ni suka mkn apa saje mende yg dia pegang.. aku takut dia mkn pasir lak kanggg.. huhuhu.. so kamu dok diam2 jelah nak yeee..


Aku suka tgk mak abah aku part ni.. ni pestaim diorg pakai life jaket tau.. dan ni pestaim jugak diorg nak main jet ski.. ewah ewahhh, dah mcm org berbulan pulak..hehehe.. perasan tak bapak aku pakai life jaket tu senget sblh.. kui kui kui.. dia salah psg tali life jaket tu.. =p


Dan anak dara ini lah yg dtg membetulkan cara2 pemakaian life jaket.. ecehhhhh, anak dara la pulakkkk... hahahah..


Setelah di beri penerangan oleh aku, maka abah aku pun memperbetulkan jaketnya.. hehehe


Dan terus mereka2 ini terjah utk medapatkan jet ski masing2.. ewah2, berani nampakkk.. padahal pegang jet ski pun tak pernah lg tau, masing2 first experience ni.. sian kan kami.. huhuhu..


Haaa, tu laki aku tgh try bawak jet ski dulu.. sesi belajar dr seseorg yg di arahkan utk mengajar kami.. abah aku dah cuak gak masa ni.. tp aku cuba menenangkan keadaan.. alah bah, sama je mcm abah bawak moto biasa tu.. mandai2 je aku ni kann.. mana de sama..!!


Sempat aku melambai adik aku yg sedang menjaga alisya.. dia pun main jet ski jugak tau.. tp selepas kami main la.. gilir2 main.. kang takde sape jaga alisya lak kang..

Ohye, sewa jet ski ni ialah rm90 utk 2o minit.. kami ambik masa 40 minit dgn sewa 2 jet ski.. maknanya rm180 utk 1 jet ski.. sila darab 2 ye.. aku ni lemah sket matematik.. hehe


Sementara hubby aku tgh berlatih utk membiasakan diri bawak jet ski, aku gi jengah alisya jap, yg lagi 2 org budak tu bz main korek2 pasir je.. aku tgk alisya time ni moody je.. maklumlah, lom menyusu + time tido dia.. sian dia kena dera..


Sempat posing jap.. korang perasan sesuatu tak..?? aku sbnrnya salah pakai life jaket daaa.. aku pakai hat ain punya.. hahahaha.. padan la kecikkk je jaket ni.. kah kah kah..

Gambar main jet ski takde ye sbb takde sape nak snap.. abah dgn mak aku dah mcm berdating lak aku tgk, syok je diorg naik jet ski keliling pantai berdua2an.. sukaaa aku tgk.. =)

Yg kami lak naik jet ski bkn berdua, tp berempat.. bwk sekali ain dgn hafiz naik jet ski.. Ain punyalah sukaaa, siap suruh abah dia bwk laju2 lg tau.. tp hafiz melalak la pulakk.. nak tak nak terpaksa la aku turun dgn hafiz.. dpt main kejap je.. huhuhu.. laki aku teruskan main jet ski dgn ain sampai abis masa.. tak aciiiii...

Kol 11.30 pg aktiviti main jet ski berakhir.. so kami pun balik bilik, mandi manda dan berehat.. yg abah aku dgn hubby aku pi kuar solat Jumaat.. diorg gi masjid naik kete yg di sewa oleh hubby aku.. proton saga bml je..


Ok.. ni aktiviti sblh ptg pulak, jam 5 ptg kami naik bot laju utk island hoping.. rege dah tak ingat la pulak.. trip ni sbnrnya 3 jam.. tp sbb kami naik bot agak lewat, so kami cdg ambik masa 2 jam aje.. tak sempat pun nak snorkeling.. bot ni hanya bawak kami je..


Lepak2 jap sementara bot sedang di readykan.. sepet tul mata abg yeee.. hahahaha.. pic ni ain yg snap..


Ni pun ain gak yg snap..



Abah aku sokmo pakai baju batikk je.. dah mcm YB la pulakkkk.. ngeeee...


Otw nak naik bot..


Ni lah bot yg kami naik.. perghhhh... awat kecik sgt..!!


Utk keselamatan, sume mesti pakai life jaket.. sian alisya, mcm rimas dan lemas je dia pakai mende ni.. tak padan dgn size dia laaa.. merengek2 la jugak dia bila di pakaikan jaket ni..


Kami di bawak pusing2 sekeliling pulau pangkor, best mmg la best, tp aku sgt gayat ok..!! lebih2 lagi bila arus ombak kuat.. mcm nak terbalik je bot ni.. dah le speed bot namanya.. huhuhu..

Aku cengkam besi bot ni kuat2 tau.. ngucap byk2.. mmg cuak wehh sbb ada certain2 area lautnya bergelora.. yg bapak aku pun alami perasaan yg sama jugak, dia pun rasa bot ni mcm nak patah 2 je katanya, siap kata ready nak terjun laut lagi kalo bot ni ada masalah.. aku ingatkan abah aku tu berani orgnya.. hahaha


Laki aku ni nmpk je senyum, walhal masa ni dia sgt2 tension sbb anak bujang kami tu melalak dr mula naik bot sampailah abis trip tour island ni..

Lama gila dia melalak sbb takut.. lebih2 lagi bila hentaman kuat sewaktu lawan arus ombak.. aku lglah bertambah gigil bila hafiz melalak.. sian laki aku, tak enjoy sgt dia masa ni..


Yg alisya lak elok je tido, dia tido start dr naik bot sampai dah nak turun bot baru terjaga.. lama tul dia tido.. senang sket aku nak handle.. hehe..


Aku fikirkan budak 2 org ni penakut, lebih2 lg dok bahagian dpn sekali.. rupanya2 diorg sgt2 teruja dan seronok okeyyy..!! cayalah ain..!! siap gelak ketawa lg bila bot lawan ombak besar.. huhuhu


Masa ni kami di bawak pusing2 dpn pangkor laut.. ni lah hotel atas air tu.. mahal tul rate hotel ni.. patutla sunyiii je.. pelancong suka la agaknya.. lebih kurang mcm Pulau Gayana yg kami pergi tu je..


Chalet Pangkor Laut.. takde org pun. hehe.. =p



Pangkor Laut lg.. besar tau tempat ni..





Pemandangan yg sempat aku snap.. pastu kami terus di bawa ke tempat org snorkeling.. tp kami tak terjun la kann, tak kose le.. dah gelap dah masa tu..


Teruja tul tgk ikan2 yg timbul sbb nak mkn roti yg pemandu bot tu campak..


Bestnyeee..

Sbnrnya byk tempat lg yg pemandu bot tu bawak.. tp dah malas nak snap.. kami sampai hotel balik jam 7 ptg.. kelam kabut berlari balik ke bilik sbb hujan lebat.. sib baik masa island hoping tu tak hujan..

Pastu apa lagi, bersiap2 la mandi bagai.. solat.. pastu terus gi dinner.. lapar woo time ni.. bapak aku melantak byk masa ni.. hahaha..


Ni je gmbr mknn yg sempat aku ambik..hehe..


Hari ketiga kat pangkor kami gi pusing2 town dan teluk nipah je.. teluk nipah skrg dah kurang best la sbb sdg di upgrade pantainya.. so pemandangan agak tidak menarik.. huhuhu..


Sampaikan kami tak tau nak lepak mana dah, tp kami benti jap kat gerai mkn tepi pasir bogak.. mkn2 laksa dan minum air kelapa.. pastu balik hotel balik.. sepatutnya kami check out hari ketiga..

Tp kami extend lg 1 mlm sbb hubby aku terdengar mak aku ckp " ni kalau duduk sini satu mlm lg pun mak nak.. mak suka duduk sini ".. so hubby aku terus bermurah hati tmbh lg 1 mlm demi menggembirakan org tua aku.. murah hati sungguh suami aku ni.. mekasih bang, syg abg.. huhuhu



Hari terakhir kat sini aku bg budak2 ni mandi kolam puas2.. alisya pun mandi gak cuma aku rendam dia kejap je.. takut dia kesejukkan je..




Pastu sempat tido jap sblm check out.. nak elak dia keletihan je.. di sbbkan bawak baju ngam2 je utk 3 hari, maka alisya pun kehabisan baju.. so terpaksa pinjam baju hafiz.. hahaha..


Kol 12 tghari kami terus check out dan pastu naik feri jam 12.30 kat jeti.. sampai jeti kami terus ambik mpv kat parking..

Tp kami tak terus balik shah alam, kami gi lepak2 pulak kat Teluk Batik.. hehhe.. ok.. abis dah citer... mesti mengah korang baca kan.. ke korang tgk gmbr je.. cehhh, sampai hati.. !!



14 comments:

W..A..H said...

Wah..nostalgia lama pernah berenang kat kolam tu dulu dgn kawan2 office lama. Dulu resort ni under Pacific Hotel.

Pangkor laut memang cantik..kalau ada rezeki kak pun teringin nak duk situ..tapi rate skrg above 1k kan..dulu 600 per room.

aNa SuZaNa said...

eh kak nis..
rate masih under rm1k la kak.. ana pegi tu br dlm rm500++ utk satu mlm + bekfes + dinner

IdzaLia said...

bestnya bercuti dgn family kan...;)

tricksrex said...

bukan setakat baca je kak siap tgu sume pic load kasi abes selama 40minit..
kasi teh o ais segelas hahaha

aNa SuZaNa said...

idzalia..
sgt bestt..


trex..
aikkkk... awat tmpt akak laju je dia loading..???? berat ekk blog akak.. refresh la weh.. hehhe

SYANI said...

dahsyat la bapak ko ana, pakai baju batik tu...

aNa SuZaNa said...

syani..
kikiki... mmg style dia begitu... =P

eynda said...

Syoknyaaaa...tapi akak tengok pangkor laut punya chalet tu tiang naper senget benget ek...risau plak kalau tido hihi...

aNa SuZaNa said...

kak eynda...
perasaan jugak ekk akak..hihi

ena said...

ko mmg cam anak dara pon weh!.. haha cute arr..

ko makan jamu apa? share ngan aku.. wakakaka

Che Ta said...

salam
hai.. ni ana@ mama_ain kat cari dulu kan? lama tak jumpa! dah 3pun anak ye.

eh kita pun baru balik pangkor island, best kan tempat tu. mcm nk pegi lagi!!

aNa SuZaNa said...

Ena..
mana de jamu khas pun.. dah aku mmg baka ayam serama.. sume kecik2 je.. kekeke..

aNa SuZaNa said...

Che Ta..
ingat lagi ye.. hehe.. mmg best kat pangkor island.. rasanya situlah yg terbest kalo kat pangkor kan..

Angah Lai said...

Salam ada sape sape boleh tolong saya x?nak tau cmne boleh dapatkan no contek tempat 2 ek..nak penuhi hasrat org umh..plz tolong sy..kalau ad y baik aty boleh whatsapp sy 0197371676..tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...