NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, September 26, 2013

SHoPPiNg OnLiNe

Selasa yg lalu encik suami offer aku.. dia tanya ada nak beli apa2 tak utk nureen.. wahhhh.. 

Sengih sampai telinga masa ni.. tapi aku buat2 relaks dan cool je sambil ckp ape lagi eh nak di beli.. ecewahhh.. taktik tuuuu.. hahaha

Kengkonon mcm tak tau nak beli apa2 la kan.. tapi sebelum tawaran di tutup baik aku survey nak beli apa2 yg di rasakan perlu..

Tup2 baru terfikir yg nureen lom ada baby carseat lg sebab sebelum ni aku just survey2 harga je dulu..

Terus cakap kat hubby yg aku nak baby carseat,  pastu nak baby monitor yg baru.. dan pastu 1 lg nak pelapik khas utk carseat baby.. ape ntah namanya lupa lak..

So permintaan di terima.. beli online je sbb bila masa nak gi shopping mall kann.. kebetulan lak website ni buat jualan murah.. memang terbaikk la kann kalo nak beli punn.. 

Kami beli online kat website ni :



Dan semalam barang yg kami order dah pun sampai.. sukeeee..



Jeng jeng jengg..


Ni la carseat yg aku pilih.. brand maxi cosi..


Harga asal rm899.. kat luar pun sama.. tp harga kat website ni after less jd rm688.. banyak beza harga dia kann.. 


Ni la pelapik yg aku maksudkan td.. hehhehe.. harga asal rm131.. lepas less dapat la rm105..


Dan ni pulak baby monitor.. penting ni.. senang aku nak pantau dan dgr kalo anak2 menanges ke hape ke kan..



Harga korang boleh tgk kat website tu.. Semua tgh less skrg ni.. 

Bagus baby monitor ni sbb byk function dia.. kita leh bercakap2 dgn baby.. kalo baby kat tingkat atas kita leh pujuk dulu dgn bercakap2 dr bawah..

Pastu siap boleh mainkan muzik lagi.. ada beberapa jenis muzik utk tenangkan baby.. tu yg best tu.. lain2 function korang leh baca dlm website tu ye..


Yg ni bkn pantau baby ni.. ni aku tgh pantau laki aku.. kahkahkah.. adeh laaa..


Selingan jap.. saje tepek gambar 2 beradik ni.. seketul je ica dok dlm bakul basikal tu..

Risau gak kot2 tertonggeng kang kalo tak seimbang.. terlebih kreatif diorang ni kalo main.. 

2 beradik ni suka main jd ayah dgn anak.. dlm gmbr ni konon2 si ayah baru jemput si anak balik dr sekolah.. hahhaha.. sabo jelah..


Yg ni lak aktiviti kalo tetiba ada cahaya matahari masuk dlm umah melalui tingkap dapur.. Saje jemur si kecik ni dlm 5 minit camtu.. 


Berkerut2 menahan silau agaknye.. kekeke..


Yang ni lak stok simpanan susu ibu setakat 2 minggu ni.. Alhamdulillah..

Nak bgtau siap2 yg susu ni aku simpan kat bahagian freezer tau.. bkn kat compartment biasa tu ye.. hehehe.. 

Moga rezeki utk nureen berterusan.. almaklumlah pasni dia membesar dalam kete je kann.. hehehe

Okeylah.. tu je citer utk ptg ni.. Ngantuk lak.. asyik tido tetiap petang sampai pipi pun naik tembam kot.. hahaha.. 

Berat badan lom timbang lagi.. nanti la aku timbang sbb penimbang ada kat tingkat atas lg.. setakat ni aku lom naik tangga utk ke tingkat atas lagi.. dok bwh dendiam je..

Okey kengkawan.. tataaaaa..!!





22 comments:

-iLLa- said...

ana..vote for maxi cosi!! daku pun beli baru gak utk addina...kekekkekeek....sangat laa empokkk...

Ana Suzana said...

Illa..
Pasni kete ana dah takleh angkut penumpang lain.. dah penuh dgn carseat.. kekeke

amelia shafer said...

Kak aemie baru je letgo carseat Maxicosi Cabriofix Ryan.. dh puas pakai..lgpun Quniiny Buzz pun dh lego.. anak2 sumer dh besar.. tkmo lgdah stoller gabak2.. haha..but berbaloi la.yg best tu jual pun rega preloved pun harga x jatuh.. mmg puas ati la.. material mmg sedap...

Ana Suzana said...

Kak aemie..
Mana2 yg kak aemie takmo tu hulur2 la kat ana.. kihkihkih

strawberi said...

ana
kt littlewhiz.com ..maxi cosi tu sales jugak rm599 jer..heeee

Ana Suzana said...

Strawberi..
Cissss hahaha. . Xpe.. tutup mata jelah.. T_T

Cik Puan Rara said...

maxi cosi tu best gila.tp mahal kan.huaaa~ boleh buat jd stroller skali kan kak.wahhh monitor tu best lah~

amirah said...

huwaaa..nak monitor cenggitu jugok..bestnya

Nurzakiah Hanum said...

wow

Puteri Kayangan?@#$%???? said...

waa bestnya shoping online ..umi pun suke gak ..chak!

bestny tgok stok ebm sis .. umi dulu selalu je habis simpanan susu ebm tau ..tak semeriah sis huhu

JunAina said...

Akak dah tak perlu kot barang2 cam tu anak2 dah beso tapi cakap2 tau2 bulan depan miss p tak dok pulop tak ke haruuu...tarik balik kata2 tadi slurrrppppp...ahahaaa...

KaKTuS BeRDuRi said...

Kak ana,yg susu tu bila susun duduk mcm tu,macam ambk ruang je..ce baringkan dulu susu tu time baru masukkan sblum beku..pas beku boleh susun kemas2..hehe..cadangan je la..

azinuj said...

wah..meriah nye susu :) susu kite cukup2 makan jek..tp alhamdulillah, dah 8bln ni masih menyusu bdn lg..hehe :)

syalinda johari said...

wahh..banyaknya stok susu...rezeki nureen tuu...

Roslia Mohd yusof said...

Bestnya byk susu...syukur alhamdulillah...

Roslia Mohd yusof said...

Bestnya byk susu...syukur alhamdulillah...

chefgunawanjamil Obie said...

wow..

Anis Salmizan said...
This comment has been removed by the author.
Anis Salmizan said...

Rajinya Ana..berpantang pun rajin update blog lagi..baby dah sihat ker? ni mesti ibunyer dah kuat..susu pun banyak tu..jom jengah blog kita http://anissalmizan.blogspot.com/

Allene said...

kak ana.. susu sangat meriah... =)

Ibu Lala said...

Sumenya sangat menarik.

SHAFIDA said...

slm..ana....baby monitor yg dulu mana? dah rosak eh....yg dulu skrin besar kan..

ana nie aktif betul ke sana ke sini ...sihat orangnya..xmcm saya..selalu sakit urat ajer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...