NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, September 11, 2013

DaH BoLeH BaLiK RuMaH

Alhamdulillah arini dah boleh discharge dah.. rindu kat anak2 kat umah tu.. dok terfikir makan minum diorang je.. padahal ada je yg tlg jagakan.. hehe

Lani aku dok melepak atas katil wad lg tunggu encik suami datang jemput.. bdk2 tak ikut.. kang penuh kete lak kang..

Malam td anak2 dah dtg jenguk dah.. kemain suka memasing dpt adik baru.. jenuh nak tepis tgn diorang yg asyik cuit baby je kejenye..

Jap2 nak kiss.. nak pegang.. nak sayang.. pastu apis siap tanya lg ada baby lg ke kat perut aku.. kekeke.. dia mcm tak caye aku dah kuarkan adik dia..


Ain org pertama serbu adik dia.. anak sulong la katakan, dia lebih excited wooo..


Entah berapa byk kali ntah dia dok syg2 adik dia.. tak berenggang langsung.. Sampai makan pun dia tak ingat dah.. dia lebih suka hadap adik baru dia..


Pastu baru ica dtg dekat..


Dah 4 anak2 aku.. Alhamdulillah


Tak sabar nak tggu yg kecik ni besar.. lg meriah la umah aku.. byk assistant aku pasni.. muehehehe

Diorang tak tido hospital pun.. aku suruh tido kat umah je.. lagipun nak suruh encik suami berehat puas2 setelah keletihan meneman aku sepanjang kelahiran baby baru ni.. 

Mekasih ye abg.. detik2 melahirkan dak kecik ni nanti aku share ye.. yg pasti pengalaman baru bg aku.. lain sikit kelahiran kali ni.. 

Aku pun cukupkan tido gak mlm td.. Alhamdulillah baby tak meragam dan kasi maknya rehat..  tp aku tetap nyusukan baby sejam sekali..

Aku bgn awal sikit arini.. kol 5.30 pg dah tak tido dah.. ralit main baby.. hehehe.. maklumlah dah lama takde baby kecik.. hihihi


Pastu kol 7 pg org dah hantarkan sarapan.. aku jamah bubur jelah.. lain2 aku tak ngap.. pantang wooo..

Dah takde la nak minum ais bagai.. kimchi pun dah takleh mkn dah.. adeh.. sabarrrr sabarrrrr..

Kol 8 pg lak doktor Seri Suniza dtg lawat aku.. tak sempat nak bergambar dgn dia sbb aku serabai lak pg td.. Wahahaha..

Kol 9 pg aku kena hadiri kelas physio pulak utk belajar cara2 penjagaan diri dlm pantang dan bljr senaman kegel kasi kuatkan otot dalaman..

Byk info yg aku dpt.. maklumlah kekadang kita ni lupa diri dlm pantang bila berdepan dgn urusan anak2 yg lain dan urusan keje umah seharian..

Lepas ikut kelas physio td terus la jalan pun terkepit2 dan selow2.. scary lak tgk gmbr2 dlm kelas physio td.. hahahha.. nak snap segan sbb gambar bahagian tuttttt.. 

** okey tutup citer.. =p


Balik dari physio tetiba dpt bunga.. Terus seronok lak.. hehehe.. 


Sementara menunggu kedatangan encik suami,  kemas2 la apa yg patut jap.. buat selow2 dan apa2 yg patut.. brg2 berat takleh angkat..

Apa yg aku belajar dari kelas physio tadi,  ibu dlm pantang di larang angkat brg/benda yg beratnya melebihi berat baby.. 

So setiap kali berat baby kita bertambah, itulah berat yg kita di benarkan angkat.. ada pahamm.. hehehe




Dak kecik dah siap2 nak balik umah..


Apa2 hal makan tengahari dulu wat kali terakhir kat sini.. sayur kobis tu aku tak mkn tau.. buah pun tak..

Aku bedal nasi dgn ikan stim tu je.. kat spital ni mmg ada menu berpantang yg diorang sediakan..

Oklah.. encik suami pun dah sampai.. nak settle kan urusan bil dulu baru leh balik.. horeyyyyy..

Tamat dah percutian di spital utk 3 hari 2 malam.. sambung episod berpantang kat umah pulak.. 





37 comments:

Marwanis Mansor said...

Tahniah ana, tq kongsi cerita yg bg inspirasi utk sy nak beranak lagi.. hihii takutt

Marwanis Mansor said...

Tahniah ana, tq kongsi cerita yg bg inspirasi utk sy nak beranak lagi.. hihii takutt

shaz mizah said...

Congrats kak ana sbb dpt baby baru.. Heee.. Suka la bdk 3 org tu..

yasmin nana said...

congrats my dear Ana. syukur alhamdulillah. thanks for share info pasal berat yg ssuai kita angkat tue. baru sis tau. selamat berpantang yer. nanti2 share plak entry nama lil princess n pengalaman bersalin. bila tgk org dpt bb baru.... teringin la plak

Allene said...

tahniah kak ana... weee..... baby baru. best2..

honey said...

Congrats ana..jaga diri k. Alhamdulilah dah 4 dah anak..muga2 anak2 ana akan menjadi anak2 yg soleh & solehah...aminn

NM03 said...

selamat berpantang ana. kawe tahu mu pandai jaga diri. nnt tau2 baby dah besar. hehehe

nabila zaremi said...

Haa..nak beranak lagi la..suka tgok baby kecik...

radziah AR said...

tahniah...seronoknya dpt baby....nak jugak...please ya allah...

BUNGA KAKTUS said...

Salam ana..sy selalu baca blog ana..
Tahniah...dpt baby...suka baby comel je..

juls julie said...

Alhamdulillah..tahniah & selamat berpantang yerrr..heheh

Ahmad Zarif said...

tahniah akak..:)

syalinda johari said...

selamat pulang berehat di rumah k.. take care tauu.......bestnya dah 4 org anak...meriahhh kat umah..

meera said...

Comel halusnye baby.. Mesti wangi tu. Tahniah n take care Ana. Jgn lupa update tetiap harI pasni.. :-)

mimie said...

tahniah ana...selamat berpantang..lepas nie giliran mimie plak...berdebar rasanye...cepat2 citer pengalaman bersalin ek, nak amik mood sket...huhu

ibuintan said...

tahniah Ana.. selamat berpantang

Puteri Kayangan?@#$%???? said...

salam pekenalan dari umi .. alhamdulilah ..tambah seorang insan comel dlm family sis ..bestnya ada baby kecik hihi

Chinta Safia said...

Tahniah Kak Ana..bestnyer dapat baby baru & Selamat berpantang

izzeyda said...

tahniah ana dan selamat berpantang.. byk jgk info berguna ye.. yelah kita ni byk ikut jer apa yg ibu2 kita ajarkn ms bpantang..

Nazayiena Ayiena said...

Tahniah Ana dah dpt bb baru....slmt berpantang.

Roslia Mohd yusof said...

Tahniah....seronok tengok..teringat masa bersalin ank no 4 pd 2008..:-)

Roslia Mohd yusof said...

Tahniah....seronok tengok..teringat masa bersalin ank no 4 pd 2008..:-)

~azie~ said...

Tahniah kak ana...;)

indahhouse said...

Subhanallah,
Tahniah atas kelahiran baby puteri baru. :) Siapa namanya?

Saya try bihun singapore dan almond cluster kak Ana haritu. Salam kenal, kak. Terima kasih banyak-banyak sbb share resipi bergambar . Sedap dan menjadi. :))

Ena said...

Seronok nya rasa.. kejap je dah 4.. Alhamdulillah..

mamabeauty said...

tahniah ana, selamat berpantang

*tium baby lelama*

Ibu Lala said...

Selamat berpantang.

najah said...

Salam ana,

kalau stress saya suka baca blog ana ilang kejap stress. especially ana br dpt baby ni lagi la ajin saya nak follow. i am going to have a baby sooner also. jgn lupa share tips2 berguna buat bakal ibu mcm saya ni ya. Selamat berpantang!

Aniey said...

Selamat berpantang n breastfeed baby...saya suka baca blog Ana. Very inspiring me.

Mimi Azirah said...

Selamat berpantang kak ana

Hasida Mohammed said...

Selamat berpantang Ana, jga kesihatan angkat benda berat mmg x elok utk wanita, urat dlman blh rosak trmasuk urat mata tau!

Hasida Mohammed said...

Selamat berpantang Ana, jga kesihatan angkat benda berat mmg x elok utk wanita, urat dlman blh rosak trmasuk urat mata tau!

madoct10 said...

seronoknya dah dapat cium bau syurga. Tak sabar nk tunggu baby saya. Kalau tak keberatan, share la juga cost yer. Pernah bersalin kat PCMC gak tapi masa ni company bayarkan..kalini nak kena bayar sendiri.

Vivi Amelia said...

Kak ana tahniah

Cahaya Illahi said...

Tahniah Ana. Prof seri mmg best kan. Akak dulu pun dia htr pegi buat fisio. Masa tu prof masih dgn HUKM.....banyak manfaatnya.

Cahaya Illahi said...

Tahniah Ana. Prof seri mmg best kan. Akak dulu pun dia htr pegi buat fisio. Masa tu prof masih dgn HUKM.....banyak manfaatnya.

MAZA PIZZA said...

Tahniah...comel baby...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...