NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Friday, September 27, 2013

SaYa DaH MaNdi PaGi

Hai semua.. dah mandi ke belumm.. saya baru mandi.. kol 8.30 pg mak dah kejut saya suruh mandi.. nak tido pun tak senang.. kacau betul mak ni..

Macam biasa mak mandikan saya kat sinki je.. masa mandi tadi saya tak nanges pun mcm semalam.. relaksss je..

Semalam saya nanges2 masa mandi sbb haus tapi mak taknak nyusukan dulu.. mak terus mandikan je.. terus saya bantai melalak kuat2.. hambekkkk..

Tak pasal2 mak mandikan saya kelam kabut.. pakai sabun badan pun tak sempat.. hahahha.. tulah.. sape suruh taknak nyusukan dulu.. 

Tadi masa mandi saya tau mak mesti nak snap gambar saya mandi dalam sinki.. tapi sebab saya tiba2 sedu masa mandi, mak terus tak jadi nak ambik gambar sbb mak takut saya melalak macam semalam..

Cepat2 mak mandikan saya dan balut saya dgn tuala.. tapi saya masih sedu lagi.. hayukkkk..


Kat bilik mak siapkan saya macam selalu.. sebelum pakai baju mak urut2 badan saya mcm selalu jugak.. 

Masa ni saya dah haus dah tapi saya taknak nanges lagi sbb mak urut best.. tapi saya dah standby simpan suara untuk nanges jap lagi.. 


Lepas urut mak pun pakaikan baju.. dan saya pun buat isyarat nak nyusu.. 

Saya isap sarung tangan.. pastu saya cuba nak hisap tuala kat tepi muka tu.. tapi mak tak angkat saya pun utk nyusukan saya.. 

Mak sibukkk je pegang henpon snap gambar saya.. mak ni kannnn.. orang dah haus la makkkk..


Tapi mak tak pedulik punnn.. mak ambik swaddle utk bedung saya.. pastu sempat lagi ambik gambar..

" orang haus la makkkk..!!! "


" haussssssss..!!! "

 Haaaa baru mak kelam kabut letak henpon dan angkat saya kasi susu.. ngada tau mak ni.. tau la nak apdet belog pun.. 


Pas nyusu saya pun pengsan ketiduran.. hehehe


Mak suruh kakak ica jaga saya sebab mak nak mandi lak..


Rupanya kakak ica pun tido sekali.. kikiki


Okeyyy.. nak mimpi indah dulu ye.. tataaaaa..





19 comments:

zaleha said...

Best tul nureen bercerita.... Apa la mak nureen tu

Cahaya Illahi said...

Ha....ha...mak ni tak baik tau buat nureen haus...part kakak ica jaga n tertidur tu pun tergelak2 akak baca. senang betul ica tidur ye...Semoga Allah merahmati Ana n keluarga.

zaleha said...
This comment has been removed by the author.
Nurzakiah Hanum said...

tomei2

izansalleh® said...

cute nye bedung tu. Beli kat mana?

izzeyda said...

pandainya nureen bercerita..sian kn kt nureen kna dera ngn mak sbb mak nk update blog..hahaha..

RuHiL said...

Lama tak kesini.. Tergelak2 macam selalu.. Best karangan si kecik ni. Btw.. Tahniah mak nureen.. Ica tetap comel smpi tergolek2 jaga adik.

@izY@N said...

pandai nureen bercerita ye.. apa nak buat, mak kenala update blog, nanti acik x dapat plak nak baca coretan nureen ni..hehe

ctmah said...

hehe..cumelnye kak..
salam kenal. saya follower baru akak =)

JunAina said...

Nasib le Nureen dapat mak seorang blogger...ehehee...

Zee Suhaini said...

alolo..pandai la nureen hapdet..hehe
nak wat camner yang..dah nama pun blogger..ade jer nak update..

Mar Mansor said...

suka baca entri ni

syalinda johari said...

hahahahaha..mak nureen dah buat skrip baby dah....nureen dah buka high volume tu..kekekeke..
eeee..geramnya tgk baby tomeyy2 tuu

Hasida Mohammed said...

Kelakar..ica pn trpengaruh dgn nureen!

Ana Suzana said...

Izansalleh..
Swaddle tu ana beli kat the curve.. kat kedai baby depan mothercare.. bagus bedung ni sbb comfy giler

Ana Suzana said...

Maknya memang cari peluang snap gambar.. kata blogger kan, kenalah ada gambar utk bercerita.. hehehe

ketijah tambi said...
This comment has been removed by the author.
Ibu Lala said...

Anak blogger camtu la jadinya..

familisihat said...

salam sis

lama tak singgah sini..dah bersalin rupanya

salam kenal-azy ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...