NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, September 02, 2013

SaMbuTaN RaYa KaT SeKoLaH

Jumaat minggu lepas anak2 aku kemain excited lagi nak sambut raya kat sekolah memasing.. 2 hari sebelum tu masing2 dah sibuk cakap nak bawak kuih raya gi sekolah..

Aku dah pening kepala sbb kuih raya dah tinggal serdak2 je lagi ni... yg ica lak kemain lagi suruh aku buat ketupat.. lagi advance.. hahaha

Ko kan ica saje je tau perli mak kau yg tak reti anyam daun ketupat ni.. selama ni yg terer anyam ketupat abah kau je nak oittt.. 

Takpeeee.. mak bkn takmo belajar anyam ketupat, mak saje takmo abah ko hilang kelebihan kalo mak dah terer anyam ketupat kangg.. hehehe

Hari khamis tu aku merayap jap gi giant kota damansara kot2 ada jual kuih raya.. tapi takde lak.. 

Last2 pikir takpelah, bawak jelah belen2 kuih raya yg ada kat umah tu.. asal ada sudah.. utk ica aku belikan jelly je.. budak2 kan suka jelly berbanding kuih raya.. =p


Ni gambar di hari Jumaat..

Memasing dah pilih baju raya yg mana satu nak di pakai.. takyah pilih2 sgt la nak oittt sbb baju raya tahun ni kan 2 pasang sorang je.. kehkehkeh


Macam2 gelagat time kena paksa posing.. sampai naik boring dah si apis tu sbb dia tak sabar2 nak gi sekolah..


Ain aku bekalkan biskut almond cluster.. ica lak bawak jelly.. apis bawak biskut popia nestum..


Last posing sebelum masuk kete.. baru lah apis mau senyum.. cehhh..

Memula pi hantar ain dulu kat sekolah dia.. terpaksa hantar awal walaupun waktu sekolah bermula kol 2.10 ptg..

Hantar awal sbb ica dgn apis punya waktu sekolah kan start kol 1.30.. so tu yg rushing sikit tu.. tiap kali jumaat mmg aku huru hara sikit timing..

Maklumlah jarak sekolah memasing kan jauhh.. sorang shah alam,  lg 2 org kat damansara..

Alhamdulillah walaupun tgh sarat2 begini, aku masih di beri kekuatan utk driving ke sana ke mari..

Doa jelah banyak2 moga di permudahkan segala urusan.. sanggup bersusah payah demi anak2 yg ingin menuntut ilmu..


Ni gambar kat sekolah ica dgn apis.. aku sempat snap suasana sebelum balik je..

Suasana sambutan raya diorang tak sempat nak snap sbb aku merayap jenjalan kat The Curve.. hehhehe


Masa snap ni aku fokus kat ica je.. langsung tak perasan apis ada sama masa ni.. 

Bila apis panggil aku baru aku tau kewujudan dia kat situ.. kikiki.. ingatkan kengkawan ica je semua tu.. 



Memasing gumbira yeee..

Tapi masa masuk dalam kete time on the way nak balik umah, apis buat muka cebik..

Aku tanya la kenapa.. tadi kat sekolah nampak kemain sukaaa je.. tetiba nak muncung lak tu apesal..??

Dia pun cakap la yg kwn2 dia semua suka biskut raya yg dia bawak.. semua makan biskut raya dia sampai abis dan dia tak sempat nak makan pun..

Pulakkkkkkk.. kahkahkah.. apelah apis ni.. kan ke dah cakap kuih raya ni bawak utk kasi kawan2 lain rasa.. ish3x.. sabarrr jelah.. hahhaha

Aku pun terangkan la kat dia tu ini sbb aku takmo dia rasa bkn2.. last2 baru dia paham dan hepi balik.. 

Padahal biskut tu dia tak makan sangat pun kat umah.. bila kengkawan abiskan baru nak kecoh.. adeh laaa.. geget kang baru tau..




11 comments:

Ena said...

Heheh..

Irfan pun mcm tu la ana.. bila blk rumah bawa bekas kosong dia pot pet pot pet je kata kawan2 dier abiskan makanan dier.. dah kita kena terangkan.. masalahnya dier tu makan memilih sikit.. eh! banyak.. tu yg jadi muncung je tu kan.. hehe..

syalinda johari said...

comey2 nyaaaa budak2 tu berbaju rayaaa..kiut miut happy sungguh...
budak2 kan, kat umah bukan nak makan sangat kuih raya, kena ramai2 kawan baru nak terjah kuih raya..kekekekee

Nurzakiah Hanum said...

comelnya dia

JunAina said...

Macam kita kat rumah juga ada makanan tak makan pun sibuk benda2 lain tapi bila berkumpul ramai2 org sibuk makan2 kita pun sibuk makan2 sama. Akak doakan terus sihat dan selamat ye.

Princess Newborn Baby Romper's Boutique said...

Salam Ana,

Semoga dimudahkan semuanya yer..
Kak ada hantar email pada Ana (princessnewborn@gmail.com) untuk tujuan pemberian hadiah. Mohon Ana beri respon yer. Tq Ana :)

www.facebook.com/PrincessNewborn
Baby Romper's Online Boutique

SyaSuaN said...

tiga2 comel .. :D

Rizziela said...

Handsomelah Hafiz dengan baju melayu dia

hazlina azmi said...

Hai dear..bestlah blog awk..penuh warna warni kehidupan..jemputla ke blog saya dan kita bertukar-tukar link pulak..:)
http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

@izY@N said...

akak, semoga selamat bersalin ye.. nak ucap terima kasih share resipi pavlova..saya dah cuba dah.. hasilnye sedap..

Noor Afifah Mohd Baharuddin said...

Salam kak ana..ifa here, salam perkenalan, ifa sbnrnya dh lama jadik silent reader kak ana..dr masa duk renovate rumah thn lps lg mmg refer blog akak je, stalker, haha.. tp dlu x dpt nk komen bagai, sebab x de blog, hihi.. =p

skang ni leh la tolong membebel kt sini, hehe.. mudah2 an urusan kak ana bersalin nnt dipermudahkan. =)

Zaidalifah Hussin said...

SALAM... SEMPAT LAGI NAK UCAP SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...