NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, February 28, 2013

MaKaN2 @ SeOuL GaRdeN

Hai korangg.. baruu leh nak apdet.. ni apdet dalam kete je ni sambil tggu ain abis kelas.. time ni jelah yg lapang sikit nak mengapdet.. janji ada 3g sudahhh.. hehehe..

Okey.. meh aku citer pasal makan2 kat seoul garden tengahari tadi.. hihihi

Utk pengetahuan, aku tak pernah pegi one utama dgn drive kete sendiri.. aku tak tau kenapa sbb aku takut sesat je dlm parking one utama tu kangg..

Dah la one utama tu besarrr.. parking pun dah tentu melilau2 nak carik.. selama ni kalau nak pegi one utama pun mesti dgn encik suami..

Tapi hari ni aku gagahkan jugak diri ke sana dan tawakal jelah agar aku tak sesat dalam tu..

Lepas je hantar budak2 gi tadika, terus aku zasss ke one utama.. dup dapp dup dapp jantung masa ni.. 

Dalam hati dah konfius nak gi building sebelah kiri ke atau sebelah kanan.. lupa lak nak tanya kwn2 fesbuk yg seoul garden kat bangunan mana satu..

So aku ikut jelah kata hati dengan masuk ke parking building kiri.. redah jelahhh.. lepas ambik parking tiket terus berlegar2 kat dalam tu cari parking yg kosong..

4 kali aku tawaf2 dalam tu tapi takkk jugak jumpa parking kosong.. payah giler nak carik.. nak parking kat level bawah lagi tak berapa nak berani pulak.. hahaha..

Last2 aku pegi jelah kat car wash yg ada kat dalam parking area tu.. terus cuci kete jelah at least takyah susah2 dah nak carik parking.. bijak takk.. hahahah..


Cuci + vakum = rm15..

Tapi sangatlah tak puas hati sbb tak bersih pun.. memain je korang wat keje ehh.. seat anak2 aku penuh habuk2 makanan.. 

Nak komplen pun tak sempat dah sbb aku dah bayar parking tiket kuar siap2.. lambat kuar kang mau sangkut lak kat mesin tiket kang.. redha jelah..

Sambung citer balik, lepas je serah kete kat car wash aku dgn anak buah aku terus jalan laju2 menuju ke destinasi yg di carik..

Apa2 hal gi surau dulu kat level 1.. pastu baru melilau2 cari restoren seoul garden yg ntah kat mana ntah tempatnya..

Tanya pakgad pun tak paham dgn direction yg dia bg.. huhuhu.. last2 redah jelah dlm one utama yg besar tu..

Tanya gak org2 kat dlm tu tapi tak semua yg tau.. adeh laaa.. takpe, jalan je lagi sampai jumpa.. yg pasti restoren tu terletak kat LG345..


Berlegar2 la kami dua org macam org hilang arah.. jalan punyalah laju.. kikiki.. bkn apa, nak kejar masa punya pasal sbb kang budak2 tadika abis kelas kang..


Akhirnya selepas 20 minit berpusing2 dalam tu baru jumpa Seoul Garden.. Alhamdulillah sukeee.. pencarian yg tak sia2..


Ni harga utk rujukan korang..

Make sure korang pi cashier dulu utk buat pembayaran sebelum carik tempat duduk.. bayar dulu tau baru makan..


Yang bestnya masa nak bayar cashier tu ingat aku student.. 

Aku tak angguk pun malah bukti yg aku student pun takde.. sbbnya kalo student kenalah tunjuk kad pelajar.. 

Tapi cashier tu dah anggap aku student makanya dapatlah aku harga student.. kihkihkih. . Untung betul org kecik mcm aku ni.. 

Perut pun lom nampak sgt lg kan.. ** eh aku takde tahan2 napas nak kempiskan perut pun tau.. hahahaha


Ni antara menu buffet yg di sediakan.. memang byk dan makan le sampai muntah dan gemok.. hehhehe..

Tapi ingattt.. jangan tamakk.. setiap makanan yg di ambik tapi tak abis diorang akan cas rm5 bg setiap 100gram.. so pandai2lah budget ye..

Aku ambik mana yg aku nak mkn je.. nak try semua tak muat perut kang sbb terlampau byk..


Dessert pun ada..

Memandangkan aku makan dgn anak buah aku je makanya kami makan tak byk mana pun tapi tetap sendat perut kami.. 


Part ni memang best.. suke main masak2.. hahaha..

Kitorang ambik sup thai tomyam.. sedappp.. nak try sup kimchi tapi tak berani.. kang tak leh telan lak kang rugi je..



4 jenis sos yg aku ambik.. tapi sos chili garlic je yg aku suka.. yg lain tolak tepi.. ngehehehe..


Aku dgn anak buah aku yg baru abis spm thn lps..


Dalam banyak2 yg aku makan, aku suke sgt makan kimchi.. 

Pestaim okey aku makan tapi sedappp.. agaknya sbb kimchi ni kan jenis masam2 ala2 jeruk kann.. tapi memang kenalah dgn tekak aku yg nak makan masam2 skrg ni..

Anak buah aku tu lak padahal dia yg beriya2 nak rasa kimchi sekalinya baru rasa sikit dah taknak sbb tak sedap katanya.. hahahha.. aparaaa..


Macam2 jenis eskrem ada..


2 kali tau aku ambik eskrem.. baru berbaloi kann dgn harga..


Ni ice kacang yg anak buah aku buat.. tak sedap kot dia buat..

 Main hentam je dia nak campur tu ini.. kekekeke.. tapi demi takmo kecikkan hati dia aku jamah le 3-4 suap.. kikiki


Licinnnn..

Gambar makanan tak banyak aku nak snap sbb ada simbol di larang snap gmbr kann.. hehehe

Dalam sejam kot kitorang lepak situ pastu terus kuar cepat2 sbb aku tak tahan nak ke toilet..

Mujur toilet dekat je.. maklumlah org peknen ni kejenye nak terkucil je kann.. 


Lepas makan2 terus sambung perjalanan menuju ke car wash..

Tak dan le nak merayap window shopping bagai sbb anak2 dah nak kuar sekolah..

Tapi at least hajat aku nak makan makanan korea tercapai jugak.. pendapat aku biasa2 je mcm gi steamboat yg lain cuma bezanya ada kimchi dan sos yg pelbagai laa.. hehehe

Yg penting aku dah berjaya makan kat seoul garden.. leh berlagak dengan encik suami pasni sbb dia tak bawak aku pi korea.. kihkihkih.. Acah jeee..

Tu je nak citer.. tataaa






13 comments:

IdaShazana said...

Nampak kool tp badan kita sederhana tembun, tk dapat la diskaun student

mOoN said...

rindunya nak berdapur kat seoul garden.. huhu

mOoN said...
This comment has been removed by the author.
adda syuhada said...

macam nak cuba la makan kt sini..

ruby hanafi said...

kene berhati2 sbb tak tau halal ke x.. saye cek kat halal jakim, seoul garden ni ade 3 premis je dpt halal. yg lain tu tak . cube cek sini http://www.halal.gov.my/v3/index.php/ms/direktori-halal-malaysia/126-direktori-halal-malaysia

sekadar memperingati.

Rinna said...

Akak pernah gi makan kat seoul garden di pantai baru.. mmg sedap..

Untung laa Ana badan kecik dpt harga student.. :)

*∽ IZAN ∽* said...

dah beberapa kali gak makan kat Seoul Garden IOI. memang terBAEK!!

Zarina Ibrahim said...

Salam...saya memang pengunjung setia blog ni..suka sangat baca celoteh dalam blog ni..selepas baca pasal Seoul garden ni terus ajak en.hubby dinner di sini jugak tapi outlet di Kl Festival City. Memang sedap dan disebabkan makan tak hengat terus tak boleh tido..tiba-tiba teringat nak cek status halal di website Jakim...cari-cari tak jumpa...at last saya pm Sahabat Halal Jakim di Facebook untuk mengetahui lebih lanjut...alhamdulillah mendapat jawapan segera dari Jakim seperti di bawah;

Sahabat Halal Jakim
Waalaikumsalam.. Setakat ini belum semua premis seoul garden mndpt status halal.. Ada yg masih dlm proses

Zarina Ibrahim said...

Salam...saya memang pengunjung setia blog ni..suka sangat baca celoteh dalam blog ni..selepas baca pasal Seoul garden ni terus ajak en.hubby dinner di sini jugak tapi outlet di Kl Festival City. Memang sedap dan disebabkan makan tak hengat terus tak boleh tido..tiba-tiba teringat nak cek status halal di website Jakim...cari-cari tak jumpa...at last saya pm Sahabat Halal Jakim di Facebook untuk mengetahui lebih lanjut...alhamdulillah mendapat jawapan segera dari Jakim seperti di bawah;

Sahabat Halal Jakim
Waalaikumsalam.. Setakat ini belum semua premis seoul garden mndpt status halal.. Ada yg masih dlm proses

Zarina Ibrahim said...

Salam...saya memang pengunjung setia blog ni..suka sangat baca celoteh dalam blog ni..selepas baca pasal Seoul garden ni terus ajak en.hubby dinner di sini jugak tapi outlet di Kl Festival City. Memang sedap dan disebabkan makan tak hengat terus tak boleh tido..tiba-tiba teringat nak cek status halal di website Jakim...cari-cari tak jumpa...at last saya pm Sahabat Halal Jakim di Facebook untuk mengetahui lebih lanjut...alhamdulillah mendapat jawapan segera dari Jakim seperti di bawah;

Sahabat Halal Jakim
Waalaikumsalam.. Setakat ini belum semua premis seoul garden mndpt status halal.. Ada yg masih dlm proses

Ana Suzana said...

Memang belum semua premis dapat pengesahan halal.. tapi kat website dah ada mention lokasi tertentu yg di sahkan halal.. one utama termasuk antara premis yg mendapat pengesahan halal.. wallahua'lam..

cik arora cik ateh said...

Assalam.asal duk blogwalking sbb search psl renovation rumah..tgh mncari contoh partition ruang tu sekali trus layan dr updated entry..

Kagum saya sbb da anak 4 pun sempat lg blogging.,saya baru sorang tp kekangan masa nak menulis tu cam sipi2 je.,

eh..nak komen psl kimchi semenanya..he..saya 1st time mkn kimchi bli yg kat jusco jual dlm bekas tu tp rasa dia aduyai.,,mmg xleh telan..pastu bile try yg kat SG ni trud jd kemaruk.,,kene la blaja buat sndri,,last2 smpi kene open order sbb bila up gmbt kt fb,kwn2 nak try lak.. Tp la ni da stop jap..sbb sndri mcm da muak nak menggaul kimchi tu.., hehe...dahsyat penangan korea ni kan...pandai depa selit marketing tuk kfood ni dlm cerita2 depa,.

Tengku Sarahayu said...

kak seoul garden ni takde macam nasi di makan dengan kuah ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...