NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, February 25, 2013

WeT WoRLd SHaH aLaM

Semalam ahad dah plan awal2 nak bawak anak2 berendam kat wet world.. tak jauh pun dari umah nak ke sana.. 

Pegi pun bkn selalu.. setahun sekali atau 2 kali je sbb aku malas nak bersesak2 kat tempat camtu.. kikiki

Tapi semalam demi menggembirakan hati anak2 aku layankan jelah hari minggu diorang dgn aktiviti yg diorang suka..

Semalam aku di temani anak sedara dengan adik pompuan aku.. so meriah la sikit kan... ada gak geng aku bersembang..

Sebelum ke wet world perkara pertama mestilah make sure perut penuh dulu.. kang kelaparan kang mana syok nak berendam.. 

Siap tapau nasi goreng siap2 kat kedai makan lg utk makan kat sana kang.. kitorang sampai kat sana lepas zohor.. cuaca okey je semalam..

Sampai2 terus pi beli tiket masuk.. harga adalah mengikut ketinggian rasanya.. aku tak sure pulak.. boleh rujuk kat resit bawah ni..


Resit ni utk 3 dewasa 2 kanak2.. ica dia tak kira sbb kecik lg katanya..

Lepas beli tiket terus beratur utk pakai tag kat tangan.. sekalinya masa nak masuk tu aku kena tahan sbb bawak bungkusan makanan dari luar..

Tak pasal2 kena arah letak makanan tu kat luar.. kekekeke.. silap betul la tak sorok dalam beg..

Kat dalam tu ada la jual gak makanan tapi mahal sgt pastu kualiti rasa dia tak le best mana pun.. tu psl aku sanggup tapau makanan luar..

Tapi memandangkan makanan dah tak di benarkan bawak masuk terpaksalah beli jugak makanan yg ada kat dalam tu.. 

Sosej seketul je dah rm2.50.. ish3x.. sib baik bkn selalu pun gi situ kan.. demi perut anak2 aku beli la jugak makanan yg sesuai.. maklumlah kalo dah namanya berendam mestilah kelaparan nanti kann..


Kat dalam tu singgah jap kedai yg ada jual mcm2.. anak aku memasing merembat tu ini.. layankan jelah... seronok aku tgk diorang hepi.. memang tu pun tujuannya kann..


Nampak mcm takde org sangat kann.. hakikatnya ramaii.. weekend la katakan..


Gerai makanan..



Sebelum lepak kat port yg biasa aku lepak, aku pi kaunter tempat nak sewa cabana dgn pelampung..

Sewa cabana adalah rm50.. tapi kena letak deposit rm50 lagi.. so total rm100.. deposit akan di pulangkan waktu kita pulangkan kembali kunci cabana.. kalo hilang terpaksa burn la kot..

Sewa pelampung lak rm20.. punn kena bg deposit jugak sebanyak rm20.. so total rm40 utk sewa pelampung..


Ni lah cabana yg aku sewa.. cabana nombor 16.. cabana ni ngam2 depan pool yg anak2 aku mandi berendam.. 


Kipas pun ada tapi tak pasang pun sbb sejuk kot lepas berendam nak berkipas bagai..

Kat sinilah aku salin baju anak2 aku sebelum dan selepas mandi.. lepak2 makan dan lepak2 main henpon.. ngeee..


Ni poolnya.. aku malas nak jelajah tempat lain... 


Kat sini pun dah puas anak2 aku berendam..


Hepi betul diorang siap takmo balik lagi..


Aku lak lepak berendam gitu2 je.. malas nak main air sgt.. ain lak siap komplen lagi.. dia cakap mak ni mandi apanya kalo takut basah.. kekekke..


Kitorang berendam sampai kol 4 ptg.. tu pun ada sekali tu hujan sekejap.. terus melepak dalam cabana makan2 sambil tunggu hujan berenti...

Yg anak2 aku tak abis tanya hujan dah benti ke belum.. mujur gak la hujan dlm 15 minit camtu je pastu dah stop balik.. terus la kitorang sambung berendam semula..

Tapi air selepas hujan ni mak aihh sejuknyee.. anak2 aku lak pedulik hape sejuk ke tak.. janji dapat main air.. ish3x..

Ngam2 kol 4 terus mandikan budak2 dgn air bersih siap sabun bagai.. takyah pi toilet pun sbb sebelah cabana yg aku sewa tu ada shower.. mandikan anak2 aku kat situ jelah..

Aku takdelah mandi kat situ.. kang ada gak yg ketumbit mata lak kang.. kekeke.. aku salin pakaian kat toilet je.. aku cuma tak.puas hati toilet kat situ je sbb tak bersih.. 

Hancing pun satu hal gak.. pastu suram2 je cahaya lampu kat dlm tu.. macam seram pun ada gak.. harap pihak pengurusan dapat la buat sesuatu.. kebersihan tandas penting woo

Lepas dah wangi2 kitorang pun berambus... elok je kitorang kuar hujan pun turun dgn lebatnya.. fuhhh.. timing memang cantek larrr.. lama lak tu hujannya.. mujur dah puas berendam..


Dan malam tu ( malam tadi la ) ain demam.. tetiba je dia kesejukkan.. cek2 badan dia rupanya panasss.. 

Agaknya berendam lama sgt kot dalam air klorin tu.. pastu lak mandi selepas hujan agaknya.. tu yg tetiba demam tu..

Tak pasal2 tak ke sekolah kafa pg tadi.. tapi mujur dia dah sihat tengahari td dan dapat gi sekolah kebangsaan...

Lani aku dalam kete tunggu ain abis sekolah.. pagi tadi memang tak sempat nak apdet sbb anak demam kejap kann.. 

Okeylah.. nanti aku sambung lg ye.. tataa




12 comments:

"CT CoMeL" said...

suker nengok apis dengan pistol hijaunyer tue....hehehehe...kim salam ica ngan ain kak....

meera said...

Hafiz mcm dah lainla.. Bes jgk tmpat tu yek sib baik ana bg idea simpan mkanan dlm beg wlaupun ana trpaksa bli hehhee.

fairus mohamad noor said...

pernah ke sini 2 thn lps..mmg besr..

MamaBalqis&Faiha@ZaJ said...

Errr...bukan ker tmpat ni ditutup aritu sbb kes kencing tikus?dah buka semula rupanya...

Ana Suzana said...

Pasal kencing tikus tu memang jadi isu hangat tahun lepas kan cumanya masih tak di sahkan kebenarannya.. Harap2 anak2 ana di jauhkan dari perkara buruk mcm tu.. Amin. .

IdaShazana said...

budak2 klu dapat berendam mmg hepi sesangat

Allene said...

huhuhu... bdak klu dapat air mmg tak ingt... sama la macam kecik lin tu.

Me said...

tak baca lagi tulisan kat atas nie.. tapi nak komen dulu sebab risau.. ana!! awak tue ngandungg jangan la pergi tempat2 water park mcm nie.. ngeri eden tau.. risau tergelincir ke apa ke nauzubillah

OK nak bc karangan ana yang panjang plak.. tue je eden nak bebel kan ekau.. bebel tandanya sayang ;)

Cho Zila said...

mahal gak sewa cabananyertu yerk... tapi baguih kalau ada bendatu baru selesa yerk...

Admin Kbey said...

Ada urusan di Shah Alam/Klang/USJ Subang Jaya i.e Summit USJ, Sunway, Alam Sentral, Kota Kemuning, SACC Mall, I-City, Wet World, ADTEC, CIAST, WISMA GM, UITM, UNISEL, MSU, POLITEKNIK Shah Alam atau sebagainya. Tempahlah homestay kami yang berdekatan dengan harga murah & berpatutan (RM180/semalam) dan boleh layari INTERNET @ UNIFI percuma. Layari blog kami untuk info terkini di http://onlinebookinghomestay.blogspot.com

p/s: perkhidmatan sewa harian juga disediakan

Yana said...

Hi Ana, my name is Yana and I'm contacting you from EJC Communications. We would like to invite you to a splashing new event happening very soon and would like to request you for your contact details such as your email address. Please contact me at admin@ejccom.com with your details. Thank you.

Amirul Asyafi said...

Hi, my name is Amirul and I'm contacting you from Wet World Shah Alam. We would like to invite you to our carnival happening very soon and would like to request you for your contact details such as your email address. Please contact me at amirulasyafi@owg.com.my with your details. Thank you.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...