NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Saturday, February 23, 2013

HaRi SaBtu KaMi

Hari sabtu memang asalnya tak tau nak ke mana2.. yg aku tau cuma nak qada' tido je.. kengkonon lps subuh nak tido sampai tengahari baru nak bangun..

 Sekalinya kol 9 pg anak2 aku dah bangun bising2 kat tepi telinga cakap lapar.. huhuhu.. so bangun la dalam keadaan terpaksa.. sob sob sob.. lari plan aku nak membuta lama2..

Tengahari tadi lak kaklong aku yg dok kajang call bagitau yg dia ada petikkan pelam muda.. wahhhh.. macam tau2 je feveret aku..

Terus sms encik suami yg jauh di sana utk dapatkan keizinan.. bila beliau izinkan baru aku kerah anak2 aku mandi dan bersiap2 nak ke kajang..

Lepas zohor baru bertolak.. bawak kete relaks2 je.. kol 2.10 ptg sampai dah kat kajang.. abg ipar aku lak masak nasi beriani arini.. hehehe.. best bestttt.. makan jelah kejenye..


Ni lah umah kakak aku.. siap parking kat dlm lagi.. mengalahkan tuan umah pulak.. kekeke.. 

Sampai2 je kaklong aku suruh makan nasi dulu.. rezeki jgn di tolakkk.. hehehe.. anak2 lak aku dah bg makan nasi awal2 so bolehlah aku makan dgn tenang..


Lepas makan nasi rehatkan perut dalam setengah jam jap.. pastu terus suruh anak buah aku bawak kuar pelam siap dgn pencicah sekali..

Tak sabar2 nak makan pelam muda.. banyak lak tu kaklong aku petikkan.. sukeeeee sangatttt... pelam epal lak tu..


Laju2 kupas kulit pelam dan krup krap krup krap makan sorang2.. kekeke.. yg lain kalo nak sila kupas sendiri.. hahahha.. buruk sungguh perangai..


Pelam ni sedap gilerrr.. tak masam langsung.. lajuuu je kunyah.. takde rasa ngilu2 kat gigi pun..

 Cicah dgn kicap campur cili api perghhhh mantopppp... ica, apis dgn ain pun sibuk gak join makan pelam sama2..


Pas makan pelam layan budak 3 org ni main anak kucing lak.. ica la yg paling gembira sbb dia memang suka betul dgn kucing..

Hari2 dia pasang video pasal kucing kat youtube kat ipad dia.. dia kata tu kucing dia.. kikiki.. kitorang takleh nak bela kucing sbb komitmen takde.. 

Hari2 bz dengan rutin harian kan.. nak travel kang susah lak kalo takde yg nak tengokkan2 kucing.. so tumpang main kucing tiap kali gi umah kaklong dgn balik kampung jelah.. hehehe

Okeylah.. aku nak rehat jap layan citer sudirman kat tv ni.. tadi baru je lepas berhubung dgn encik suami.. seronok dengar pengalaman dia kat sana..

Terus berkobar2 nak pegi jugak dgn anak2 bila sampai waktunya nanti... mudah2an.. Insya Allah..

Okey korangg.. selamat berhujung minggu.. tataaa..





18 comments:

dilabangiWORLD said...

akak nampak MOTOR yazid tu ke ana

Ana Suzana said...

Kak dila..
Haah.. motor yazid... dede sampai nanges2 takmo pisah dgn yazid siang td

Hasida Mohammed said...

En suami Ana pergi umrah ke?

Hanan Haifa said...

-salam perkenalan.. blogwalking n terjumpa blog ni... suke bace blog2 ibu2 ni... saya nak tumpang iklan sikit ye TT-

Salam to blogger sume ^___^

mencari cari doorgift utk majlis kenduri kahwin mahupun jamuan keraian anda? cuba lawati blogspot Ananaifa di waffle-comel-ananaifa.blogspot.com dan sekiranya berminat dengan tawaran kami, bolehlah proceed for next action ya!

//Jazakallah//

mentarimerah said...

ana...wat kecur air liur tul la...akak kl jumpa pelam mmg x ble miss punya.Tp sejak lps bsalin x mrasa lg nk mkn pelam.mgkn bab dh byk mkn ms peknen dl kot...he..smp skt perut

adda syuhada said...

sedapnya mangga muda..

mama ila said...

ehemmmm..kecur air liur tgk mempelam tu..hehehe..sedapkan cicah ngan kicap pedassss..

Ana Suzana said...

Kak hasida..
Ha ah.. husband gi umrah kak

aiezzaSue said...

err...bekenan kat pinggan isi pelam tu :)

me shuhada said...

Telan air liur tengok pelam tu. Tambah pulak dgn sambalnye kan..

With Julia said...

sedappp ye pelam mudaaaaa....meleleh air liur tgkkk waweeeeeeee

ceritera-chinta said...

disebbkan akk tayang gambar buah mangga nie, malam tadi siap mimpi menyicah lagi sob sobbbbb
sampai termimpi2 ehhehe

Chinta Safia said...

ermmm...kecur air liur tengok pelam muda tu :)

izzeyda said...

sdapnya tgk pelam muda tu.. kecur air liur menengoknya..hehehe..anak saya yg kecik pn suka dgn kucing..tapi last bela arnab..dia lps balik dr sekolah mmg suka kuarkan arnab dr sangkar, main ngan arnab..sabtu lps ibu arnab beranak lg 5 ekor..lg suka la anak saya..

Ila said...

Salam Ana... lama Ana tak bersiaran .. rindulah. Meleleh air liur tengok Ana makan pelam...gulp jap nak telan air liur tu... hehehe

ieda said...

pagi2 dh kecur liur tgk pelam tu.sedapnya...

zaza nizam said...

ngeee kecur liur tgok pelam tu kak...

angahMia said...

sedap nye!! tetibe nk kena cari jugak nie..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...