NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, February 26, 2013

HaRi YaNg SiBuK

Aku tak tau nak apdet pasal apa arini.. kikiki.. macam boring lak nak citer sbb balik2 aku lakukan rutin yg sama je kan setiap hari... 

Cuma pg tadi ada la sikit kelainan yg mana aku dah pandai mengopi di waktu pagi.. alaa baru sekali.. hehehe.. aku pun bknnya pegi sorang2..

 Aku lepak makan dgn kawan pompuan yg bekerja kat area situ.. tu pun sbb dah alang2 aku kuar hantar ain gi sekolah tu yg join beliau bekfes sekali tu..


Di sinilah aku dgn si Umi ni lepak makan bersama.. aku makan roti kosong banjir dan minum teh tarik.. ecewahhhh.. hahaha.. 

Sembang2 pastu kami pun membincangkan isu semasa.. kononnn.. kekekke.. lagi setengah jam anak aku si ain nak kuar kelas kitorang pun berpisah.. 

Mekasih ye belanja aku makan.. rugi order canai sekeping je.. mana aku tau org nak belanja.. kekeke..

Lepas ambik ain berdezup balik umah.. sampai je rumah terus capai periuk nasi.. masak nasi siap2.. lupa lak nak masak nasi awal2.. lauk dah siap dah..

Pas masak nasi terus naik tingkat atas siapkan apis dgn ica lak.. mandikan diorang siap2.. dah settle mandi turun bawah balik utk suapkan diorang bertiga ni nasi..

Aku suapkan lagi cepat berbanding tunggu diorang suap sendiri sebabnya diorang ni kalau suap nasi sendiri lebih banyak berkhayal tengok tv dari makan..

Settle diorang makan terus lepak2.. ada masa setengah jam utk berehat2 sblm kuar umah nak gi sekolah..


Sempat gak le aku bedal sebijik pelam.. sedap giler krup krap krup krap..

Ngam2 je kol 12.30 tengahari terus kuar umah hantar anak2 pegi sekolah.. hantar ain dulu pastu baru la hantar yg lagi 2 org..

Memang penat gak benonye tapi dah jadi rutin serta tanggungjawab kan.. so abaikan jelah apa itu keletihan.. tu yg kadang2 tertido dalam kete je kejenye..

Lepas hantar ica dgn apis terus la cari port nak mencekik.. last2 ke the curve je arini sbb nak makan burger gemok..


Ni lah burger gemok tu.. besar giler.. memang padat dan sendat la perut lepas tu..


Tak cukup dgn burger gemok order dessert lak.. dessert yg terdiri dari 3 jenis kek mini..  

Ada cheese cake stoberi.. kek red velvet dan kek hapetahnamanya tapi di makan dgn eskrem..

Lepas sesi sendatkan perut, terus sambung berjalan2 pusing2 dlm the curve.. saje cuci2 mata.. bila agak2 lg setengah jam ica dgn apis nak kuar sekolah barulah aku beredar dari situ..

Bosan benonye nak ke area the curve selalu sbb dah naik hafal dah tempat2 kat situ.. dah tau dah kat ner toilet best tak ramai org, dah tau kat mana surau, dah tau kat ner tempat nak beli tu nak beli ni.. hehehe

Cuma bestnye kat area situ byk port2 makan yg boleh di cuba.. tapi aku takde la abis try lg makan2 kat area situ.. paham2 jelah rege makanan kat certain2 restoren.. cekik darah tapi rasaaaaa.. huhuhu..

Di pendekkan citer sampai je sekolah aku ada masa 20 minit lg nak menunggu budak2 ni kuar.. kekadang sempat tertido dlm kete.. 

Biasanya ica yg kuar dulu.. pastu baru apis kuar pulak.. tadi ntah macam mana ntah lepas aku masukkan ica dalam kete terus nak blah dari situ.. terlupa yg aku lom ambik apis lagi.. kekeke..

Bengong betul.. penat sgt kot otak sampai leh terlupa ada anak lg sorang yg lom masuk kete.. ni gara2 tertido kejap punya pasal la ni agaknya...


Gelagat ica yg selalu menghiburkan hati.. kekeke.. saje je dia taruk kucing menan dia atas kepala.. hahaha..


Resaksa sedang memandu sambil pinjam kucing ica jap.. hihihi

Masa ni rushing nak balik umah.. sampai je umah laju2 suruh budak naik bilik atas utk mandi.. lepas mandi pakaikan baju tido siap2..


Sebelum aku kuar umah nak pi ambik ain kat sekolah, aku suap dulu apis dgn ica makan nasi lauk sup hayam.. 

Nak make sure diorang kenyang dulu sbb kang nanti kelaparan lak nak tunggu aku balik umah.. dah le aku ni kadang2 dah maghrib baru sampai umah..

Bebudak ni tak ikut aku sbb kat umah ada je yg tukang jagakan diorang.. aku tak kesorangan pun kat umah.. sentiasa ada yang temankan..


Nganga luas2 ye ica..


Suap apis lak.. serabai pulak muka apis.. aku malas sikatkan rambut dia lps mandi.. kikiki

Lagi sejam ain nak abis sekolah aku dah laju2 kuar umah.. kena kuar awal sbb parking kang penuh wooo..


Fuhhh mujur dapat gak parking yg strategik..  kami memang mcm ni hari2.. sentiasa berebut parking.. sape lambat babai leee.. pi parking jauh2 la jawabnya.. hehehe

Lepas ambik ain kekadang aku singgah mini market jap.. tapi arini tak pegi sbb semalam dah pegi dah.. arini terus balik umah je..

Sampai umah terus suruh ain mandi sendiri.. pastu turun makan nasi lak.. aku lak bz wat keje umah.. kemas tu ini yg patut..


Buang sampah yg dah penuh membuak..  berpeluh2 angkat sbb berat..


Aku dok mengemas tapi yg bujang ni sibuk main jual2 barang.. dia jadi tokey kedai la kononnya dan tanya aku nak beli apa.. kekeke..

Main la apis oittt.. mak kamu bz jap bersihkan umah.. okeylah.. tu je kot nak membebel.. nak solat maghrib dulu.. tataaa..



12 comments:

Marwanis Mansor said...

Apa nama kedai burger gemok tu ana? Cm best ja

Marwanis Mansor said...
This comment has been removed by the author.
Hasida Mohammed said...

Bca entry ana rsa semput nyawa..pe2 pn jga kesihatan n jgn buat keje berat2..mkn berat2 takpe!

adda syuhada said...

comlenya tgk kuda ke rusa xtau la yg mainan tuh..cm nak beli jer sekor untuk Rusydi..

syalinda johari said...

sedapnya pelam tuuu haiiii... terus macam rasa meleleh air liur...
jaga kesihatan okey...take care...

zaza nizam said...

huhuhu akak ckp pasal sampah! zaza terlupa nk buang tdi, siap ikat elok2 dah..huhu :(

#terliur zaza tgok pelam tu ngeee

IdaShazana said...

well done ana .... berlintang pukang ke sana sini

azievee said...

Terliur dengan buah pelam itu...walau pun banyak gambar makanan di situ pelam juga yg buat sy terliur...hehehe

lovely said...

fuhh..
bznya awak..

genuine1224 said...

gitulah kan bila dah jadi mak.walau xkeja, jadi housewife, xsemestinya duk goyang kaki saja kan?

lia damia said...

Assalam Ana, terliur tul nengok pic buah pelam tuh....huhu cute tul si ica & apis...

Chekgu Azrine said...

rutin harian yg xpnh hbskam??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...