NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Friday, February 22, 2013

MaKaN DaN MaKaN..

Yeayyy apdet lagiii.. sekarang ni dalam kete.. budak2 semua dah kat sekolah masing2.. aku tak pi shopping mall pun arini utk jenjalan.. cukuplah sekadar dok dlm kete parking tepi jalan.. 

Carik parking yg berdekatan dgn toilet dgn surau.. so bila ada kelapangan ni ada gak la masa aku nak apdet belog.. kang korang bising2 lak kata belog dah bersawang la, bertikus la.. hehehe

Sebelum hantar bebudak ke sekolah tadi dah pi kedai mkn dan makan nasik goreng kampung dgn air kelapa longan kat tempat biasa.. dah kenyang dah pun..


Tup2 bila nampak lori ni terus lapar lak.. elok lak tu aku parking depan dia.. selama ni aku tak pernah heran pun dgn makcik yg meniaga cendol dgn rojak ni sbb makcik ni hari2 meniaga kat situ..

Tapi arini dan baru beberapa minit tadi aku dah pun kuar kete menuju ke arah itu makcik..

" makcik.. cendol 1 rojak 1 bungkus ye "

Aneh betul sbb aku memang tak suka mkn rojak... tak minat pun selama ni.. selalunya belikan utk encik suami je.. tapi kali ni lain lak.. tetiba teringin nak mkn..

Haishhhh pembawakan budak le ni.. dah kenyang tapi nak makan lagi pastu mkn makanan yg tak suka nak makan lak tu sebelum ni...


Ni la cendolnya..

Terpaksa bungkus dan mkn dalam kete je sbb nak dok makan kat meja kusi situ mcm tak selamat lak rasanya dgn kete yg lalu lalang tak henti2..


My rojak.. ni aku stop makan sbb nak apdet belog selagi mood tengah rajin..

Sejak peknen ni macam2 la yg aku rasa nak makan.. best jugak bila peknen ni sbb leh jadikan alasan mengidam tu ini.. padahalll memang maknya pesen kuat melantak. . Kekeke


Kalau sarapan pagi lak selalunya aku hadap cereal dgn susu, kurma nabi pastu fresh oren.. susu panas aku takleh nak telan lagi.. tak tau kenapa..

Tiap kali bancuh susu secawan pastu mesti minum takat 2-3 teguk je.. selebihnya tuang dalam sinki.. tak lalu nak abiskan.. huhuhu..


Makanan paling aku suka time peknen ni ialah yg masam2.. contoh macam assam laksa.. air lak suka yg ada asam boi.. kat atas ni aku minum air kedondong asam boi.. sedap gilerrrr..


Yg jeruk ni lak aku makan gak.. tapi sekali sekala je bila tekak aku rasa mcm loya.. yelahkan mana elok makan selalu pun..


Ni lak satu2nya makanan yg aku nakkk sgt2 makan minggu lepas.. dia punya teringin tu lain mcm sgt2.. tapi tulah, nak beli tak sempat sbb yg paling dekat pun seksyen 7 shah alam..

Camne nak pi kat sana time budak2 sekolah.. time padat wooo.. last2 jiran aku baik hati tolong belikan utk aku.. gembira tak terkata wooo.. sungguh.!!

Beli 3 kotak terus dan makan la sorang2.. kekekek.. sangat resaksa kalo bab makan.. ni pun teringin lg nak makan nasi ayam penyet wong solo.. sib baik sok dah weekend kann.. so boleh la pi beli sendiri..





16 comments:

syiekin said...

waaa~ syioooknye kak ana..
sy yg blum nk peknen nie pon tingin nk mam.. asyik tnjk mknan best2 jer..acaner 2 hikhik.. semoga sihat2 sllu ye kak :)

INTAN said...

Kak ana...congrates yer..hehe kite pun aritu awal2 peknen asik nk mkn ayam bakar wong solo jer...sampai hubby naik bosan..tapi ni dah ok la...uish..sedapnye air asam boi tu..huhuhu xtau port mn yg sedap nk cari...saper tau area2 putrajaya ni air asam boi mn yg sedap???

careno said...

terus rasa kebulor... nak kluar cr mkn laa...

Hasida Mohammed said...

Rojak tu nmpak sedap...

Una said...

Lebih kurang citarasa mengidam akak dengan saya.hehe... Td lunch baru je makan ayam penyet 'Dapur Penyet' kat Maju Junction Mall. Cendol, rojak, n laksa pun memang dah bedal dah...ada 1 je lagi yang dah dapat tapi nak lagi...Ketam..nyum nyum nyumm

eynda said...

Selalunya bila peknen, perkara/makanan yg kita tak suka selalunya kita akan cari hehehe....

Zee Suhaini said...

sedapnyer sis..tak pernah makan wong solo lagi takat ni..hehe esok nak JJCM la..

Allene said...

perggh... terliur jup... >_<

zailamohamad said...

Zaila dulu pon masa pregnant xleh nak telan susu..tapi selalu cramp kaki so penyelesaian makan pil kalsium..

Intan Akma said...

sedap la pulak tengok rojak tu

ibh_sue said...

Rojak tu sedap la ana. Hahahaha. .Tumpang mood ngidam org. He3

Aini a.k.a Ammi ArEeF ZyAd said...

wowwww i guess kak anna preggy boy ni sbb bila preggy boy selalu xlalu susu n suka benda masam masin manis ni kurng skit itu dr pengalaman saya la hehe..

Zefa NorAsmara said...

Alhamdulillah.. Bertambah lagi umat Muhammad.. Tahniah Ana :-)

izzeyda said...

time peknen mmg kekdg benda yg xsuka pn blh jd suka..mkn jer ana selagi bselera nk mkn..ermm nasi ayam penyet wong solommg sdap kan, ana..penah la mkn ms g kursus kt ampang ujung thn lps..tu pn org yg bwk pi..hehehe..

Sharida Shahidan said...

Mesti baby boy.pngalaman saya jgk.2 anak lelaki.ske mkan masam..hehe

Sharida Shahidan said...

Mesti baby boy.pngalaman saya jgk.2 anak lelaki.ske mkan masam..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...