NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Friday, March 01, 2013

CiTeR RiNgKaS Je

Salam semuaa..

Tup tup dahhh hari Jumaat balik kan.. kejap je seminggu berlalu.. tup2 kang encik suami dah ada di sisi je tak lama lagi.. Insya Allah..

Arini aku tatau nak citer apa sbb serabut dengan urusan nak claim insurans kete.. standart la kann, time nak claim la banyak hal punn.. huk huk huk..

Malam tadi masa belek2 beg sekolah ain terjumpa satu kertas/memo dari sekolah kafa ain.. 


Ada ujian bulanan rupanya tak lama lagi.. 

Aku lak yg berdebar2 sbb bln February ni ain ada la tak ke sekolah dlm 3 ke 4 kali.. dah tentu ada pelajaran yg terlepas gitu je.. acaner tu.. huhuhu

Pestaim nak merasa anak nak ambik exam.. exam kecik aje pun tapi bg aku yg baru nak merasa pengalaman camni adalah sedikit gabra..

Risau la kan sbb sebagai mak bapak dah tentu nak anak kita dapat menjawab ujian dengan sempurna. . 

Ecewahhhh padahal aku dulu masa kecik2 pun memainnn je nak jwb periksa.. baca buku pun pemalas.. hihihi.. stress agaknya mak aku tengok perangai aku.. kihkihkih


Jadual ujian bagi setiap kelas.. kelas ain 3 hari je.. 3 hari punnn aku yg gemuruh.. kena buat ulangkaji la weekend kang..

Malam tadi tak pasal2 aku tido lewat sbb lepas cek beg sekolah ain aku terlayan jap drama korea kat tv.. konon nak duduk tengok kejap je.. sekalinya tertengok sampai citer tu abis lak..

Dah la citer tu abis kol 1.30 pg.. grrrr.. abis citer tu terus kelam kabut settlekan keje mengiron baju yg tak settle2 lagi tu.. korea punya pasal la ni.. cetttt..

Dalam kol 2.10 pg kot baru dapat baring2 luruskan badan atas tilam.. Ya Allah leganyaaa dapat baringggg.. terus paksa mata utk tido cepat2..

Tapi tetiba perut ni rasa pedihhh sgt.. berkeroncong pulak beliau tetengah pagi buta tu.. tapi aku malas nak layankan sbb dah lewat sgt waktu tido..

Risau terbabas bangun je kang subuh kang.. so aku tarik selimut dan try tido mengiring.. tapii takleh nak tido gak sbb perut lapar giler.. melampau punya lapar woo..

Last2 tak boleh jadi ni.. tak mampu aku nak tido selagi perut tak di isi.. terpaksa la bangunkan diri dan turun ke dapur..


Aku bancuh milo panas je pastu campur dgn koko krunch bulat2 tu.. malas nak carik makanan lain..

Seram makan kat bawah sorang2 makanya angkut gelas naik atas.. minum je kat katil.. kekkeke.. dah tua2 bangka pun penakut..



Sekejapan je dah settle.. sian baby dalam perut.. lapar yeee..


Aku ingat aku sorang je yg lapar dan lom tido.. sekalinya ica pun sama.. dia tengah mengunyah dalan gelap rupanya.. kekekeke.. sabo jelah ica ni..


** apdetsambilmakanroticanaikatkedaimamak...




17 comments:

Saya Punye said...

hahahah...tang ica duk mengunyah jugak dlm gelap tu yang lawak.. hihihi

Rozita said...

anak dgn mak sama je... hihi..

Ana Suzana said...

Cettt hahhaha

Jamil Hashim said...

salam. http://jmbelog.blogspot.com/2013/02/boboy-demi-masa.html

anna alaui said...

hahaha...kelakar je ica..

Bonda Ryan said...

gigih ica...segigih mak dia. nasib dua2 pun mantain berbadan comel, makan je. ^_^

Ena said...

ala comelll.. sweet sangat makan gelap tuh.. ada je stok dgn ica yeh.. hihih

izzeyda said...

anak ngan mak sama ja.. suka mkn time2 mcm tu.. mgkn masa peknen kt ica pn dok mkn mcm ni jgk..

shazrina said...

alaaa ica, leh geng dengan mama laaa ..aku pon selalu gak carik makanan tetengah malam ..penakutnye pasal, aku bukak semua lampu dalam rumah hihihi ..nway anak anak mama pulun ler nak ujian bulanan tengah bulan nanti :)

Ahmad Zarif said...

mak borek anak rintik. hehe

Ibu Lala said...

Lawak la icha tu. anaknye mkn dlm gelap rilek je. Maknya mkn bwh lampu pun takut...ai pun takut gak sbnrnye..

Bicara Hatiku said...

patut la ica dh tembam rupanya sgt kuat mkn hehhehe

alin othman said...

Hihihi...penakut rupenye...

noorhayati harun said...

heheh kelako la Ica..mak nye lapor steady je..hehee anak lapor siap bawa kotak hehehe

kakinakl.com said...

simple ajer kamu makan ek..

ibh_sue said...

Hahahahaa..Ana..Ica tu betul2 sama perangai dgn ana. Kui3..Makam lewat malam...

Puan Bee said...

cerita macam cerita saya , lebih kurang je hehe ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...