NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Saturday, March 16, 2013

KeLaS GaNti

Arini tak dapat le nak buat aktiviti sendiri time hari minggu sbbnya ain ada kelas ganti lak arini.. 

Mujur kelas start tengahari so pagi ni boleh la jap qada' tido sejam dua.. hehehe.. plan nak balik kampung jenguk mertua pun terpaksa cancel..

Yang aku lak tadi lepas subuh baru terhegeh-hegeh nak iron baju sekolah ain dgn cek beg sekolah dia..

Lepas iron baju settle, aku luangkan masa jap belek2 buku aktiviti yg ada dlm beg sekolah ain.. saje nak cek prestasi dia menjawab soalan dlm buku aktiviti..

So far banyak perkembangan yg okey pada ain sbb tak byk tanda pangkah pada kesalahan.. cuma ada certain2 part je yg ain perlu ingat dan tau..

Contohnya macam gambar di bawah ni..

Kelemahan ain kat sini dia masih konfius dalam bina ayat sendiri seandainya tiada pilihan jawapan..

Pastu dia masih terlupa setiap kali tulis nama mesti menggunakan huruf besar di awal perkataan.. takpe.. boleh di perbaiki lagi..

Aku pun belek dan belek lagi muka surat seterusnya dalam buku tu.. sampai la part membuat pantun.. 

Geli hati aku baca jawapan ain.. terhibur jap aku pagi2 ni.. kekeke.. cuba korang tengok gambar kat bawah ni.. adeh laa.. hahaha..


Baik sungguh anak aku doakan utk tebu.. kikiki.. takpe ain, nanti mak ajar cara nak buat pantun ye.. hehehe.

Okeylah nak berehat jap.. selamat berhari minggu ye korang..  ♥♥♥




19 comments:

Hasida Mohammed said...

Hehe kelakar pantun Ain mmg trhibur, akk pn sekolah gnti arini...

ssurianny samin said...

kikikiki..tergelak pg2..ni...kiut jer...

ssurianny samin said...

kikikiki..tergelak pg2..ni...kiut jer...

Hafizah Mohamad said...

moga tebu tu membesar dan selamat diproses menjadi gula...ha ha ha

Ibu Lala said...

Ha ha ha. Mmg kelakar pantun tu kan..

syalinda johari said...

hahahahaa...Ain, ain...penyayang betoi dia doakan pokok tebu..hahaha..pagi2 baca entry ni tergelak sorang2...hhahahaha

Ana Suzana said...

Kak hasida..
Uikkk sekolah gak ehh.. hehe

siti alfakhishah aman said...

kehkehkeh.. pagi2 dah baca entry kelako..

salam kenal..

Liza said...

kelakar je pantun Ain. kekeke....

Marsita yahya said...

salam kenal ...
http://my-mintroom.blogspot.com/

nurbijen said...

hihihi, ain ain... tak pasal2 duk sengih sorang2 depan lappy...
btw, cantik handwritting ain, kemas :)

Yong Is My Name said...

Pandai Ain!!
Ari ni takde gambar Ica lar..

izzeyda said...

lawak plak baca pantun yang ain tulis.. anak saya br ni buat pantun 2 kt umah.. nasib dia tnya, ngan check balik apa yg dia tulis.. tapi tulisan ain cantik lg dr anak saya..apapn pandai la ain wt sndiri..

shazrina said...

hehehe tape, boleh belajar lagi tu ... :)

izaFiza said...

comel jer.heeehee..

Me said...

idea ain tue.. doakan tebu supaya tebu hidup subur n boleh jadi sumber gula:D

Nur-nba said...

hehe... Akak pun tersenyum jugak ni.. ;)

Affieza Roslan said...

hye sis ana...nape blog sunyi sepi je ni...mane akak pg...rindu nk baca bebelan akak...hehe...

misz sheyla said...

untung tebu ade orang doakan dia bahagia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...