NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, November 13, 2013

SHoPpiNg DaLaM PeRuMaHaN



Kat kawasan perumahan aku tinggal ni semua jiran2 aku adalah best.. kebanyakkannya memasing ada bisnes sendiri terutama yg kaum2 ibu..

Tak kisah la bisnes besar2an ke, kecil2an ke, yg penting memasing memang pandai buat side income.. aku tukang support je..

Dulu sebelum ada baby aku buat jual2 gak mcm lasagna dgn tiramisu termasuk biskut raya.. pastu malasss.. bz wooo.. hehehe

Korang kan tau yg aku baru je abis pantang baru2 ni.. so di sebabkan kebosanan tak dapat kuar jenjalan makanya aku shopping dengan jiran2 jelah.. tu pun abis kempis wallet ku... huhuhu

Jiran2 aku ni mcm2 jenis bisnes yg diorang buat.. antaranya bisnes brg menan kanak2.. giler rambang mata aku di buatnya tau.. cisss.. saje arrr korangg..

Dah shopping dlm kwsn perumahan yg bestnye ialah takyah tunggu lama.. order terus dapat sbb umah pun selang beberapa bijik je kan.. kekeke.. 

Calling2 je suruh hantar.. setelll.. muehhehe.. kat bwh ni contoh2 yg kwn aku jual.. penuh woo umah dia dgn koleksi barang menan..

Kalau anak aku pegi umah dia mau tak nak balik2 kang.. bahayaaaa... hahahha..


Yg ni aku tak beli.. 

Tp mcm nak terbeli dah.. tapi tahan diri dulu.. kang tak psl2 elaun blnn aku kena potong.. kahkahkah


Ni pun cantek.. gerammm..


Yang ni aku beli utk nureen.. Mcm2 dah benonye aku beli utk nureen.. hehehe


Yg ni pun aku beli gak.. best woo menatang ni.. 


Ni stok brg2 kat umah dia.. elok lak anak2 dia tak usik.. kalo anak aku mau di rasmikan brg2 tu agaknya..



Bagi sape2 yg berminat leh la jenguk dan Like link facebook dia kat bawah ni :


Bagi yg dok berdekatan dengan perumahan aku macam Cahaya Spk, Alam Budiman, Uitm Puncak Perdana serta sekitar Shah Alam  boleh la contact beliau ye.. servis penghantaran ada di buat..

Yang jauh2 macam Meru, Kota Damansara, Bukit Jelutong, Kampung Melayu Subang,  Usj Petaling Jaya dan area puchong juga ada perkhidmatan cash on delivery..

Pi la jenguk2 link di atas kot2 ada barang yg berkenan di hati.. aku memang dah banyak membeli belah dgn beliau.. heheheh

*************************

Tu baru satu jiran tu.. haaa.. ni ada lagi jiran aku yg meniaga macam2 gak.. aku kalo nak tempah party pack utk hari jadi anak2 aku memang aku upah dia je yg buat..

Umah pun selang 4/5 buah je.. berlari je dah sampai.. kekekke.. yg best tu dia ni jiran sebelah dgn penjual menan di atas.. 

Dia ni pun hebat gak meniaga.. bisnes laki bini.. bukan bisnes jual laki dgn bini.. kekeke.. maksud aku dia dgn suami dia wat bisnes ni bersama2.. macam2 servis yg diorang buat.. 

Ni antaranya :

Diorang ada buat servis sewakan buaian siap hias sekali.. kot2 la ada yg tgh survey2 buai utk majlis cukur jambul bagai kan leh la contact kwn aku ni..



Pastu ada servis candy buffet.. boleh tgk pakej yg diorang sediakan


Siap jual chocolate fountain lagi.. macam2 jugak yg diorang jual..


Korang leh la jenguk link yg aku bagi kat bawah ni.. 


&



**********************

Pastu jiran aku yang lain gak ada yg meniaga wat kek.. biskut2.. pes2 masakan.. macam2 lagi lah.. syok giler.. 

Asal teringin nak makan kek tapi malas nak baking leh roger2 jiran je.. suruh je dia buatkan.. kalo takmo buatkan kita pelangkung dia.. kekekek


Ni contoh yg dia buat.. 

Tempahan orang luar aku tatau.. so takde contact number yg aku leh bagi.. yg aku tau dia ambik order utk kami2 sesama jiran tetangga je.. ngeh ngeh ngeh


Tudung budak2 pun dia jual gak tau.. perfume pun ada.. adehhh.. pengsannn.. rajin betul jiran2 aku ni cari pendapatan.. 

Pastu aku pun rajin gak abiskan pendapatan suami aku.. kahkahkah.. acah jee.. kang kena cepuk baru tau..

******************

Ohye.. bagi sesape yang sukakan sos cheezy wedges macam kfc tu boleh la korang calling2 jiran aku yg satu lagi ni pulak.. 

Dia memang jual serbuk cheese ni.. selalunya dia jual dengan jiran2 dan kengkawan dia je.. 

Tapi kot2 ada yg berminat nak beli leh gak contact dia.. aku memang pembeli tetap dengan dia ni.. sedap wooo.. bancuh la bape banyak yg kita nak.. 

Rasa dia memang sebijik mcm yg kfc punya.. makan la puas2.. kihkihkih.. wedgesnye apa susah, pegi jelah pasaraya beli yg frozen tu.. senang !!


Ni la peket serbuk cheese tu.. harga dia jual RM14 tak termasuk kos pos..

Yang dok berdekatan macam kat Uitm Puncak Perdana dan Bandar Sunway boleh cash on delivery saje.. Ni contact number beliau.. 

Puan Shida : 012 - 2608082

** boleh call/whatapps/mesej


Sebenarnya banyak lagi jiran2 aku yg wat bisnes.. ada yg jual baju tido la.. tudung org dewasa la.. sambal bilis kering la.. haaa kauuu.. apa lagi mau.. kikiki..

Okey la.. tu je citer nak di kongsi ngan korang.. ada masa aku taip entry baru lagi ye.. tataaa..


16 comments:

Nurzakiah Hanum said...

wow

shaz mizah said...

Jiran yg baik sampai :P

deeha said...

baguslah jiran-jiran akak..akak pun bagus jgk, support jiran2 hehehe..nk tumpang iklan boleh kak ana?
ada sape-sape suka kan jubah/abaya..jom visit blog saya
http://thedayitbegins.blogspot.com
best PRICE! murahh aje, sbb adik baru balik dari Egypt for Good..limited stock!

Zaila Mohamad said...

aku pon meniaga macam2 jugak tp xleh jd jiran ko Ana sebab tak mampu lagi nk beli rumah area situ..muahahaha

JunAina said...

Dalam kata lain sedia duit je terus barangnya siappp...

Mrs. Engineer said...

yg natasha tu, mak dia jiran sy...hehehe

Ain Ridzuan said...

innovativ2 jiran2nya..hehehe

http://sweetmom83.blogspot.com

Cik Eka said...

sonok gile kalu cmni.

kalu eka, mau habis ke situ aje hehehe

lina said...

saya pun buat bsines kecil-kecilan dari rumah. saje2 sambil jaga anak. tapi tu la kdg2 kena pandai nak manage masa anak, rumah ngan bisnes.

syalinda johari said...

ya allah syoknya nengokk..buleh runtuh nafsu menyoping nehh dok tengok..hahahahhaa..takleh menahan tengok semua best2...

lily lotus said...

haa ambik senang cuci mata kat kawasan kejiranan jer. hehe

Seri Selaseh said...

meriah la... kalau nak kenduri senang tu.

p/s . cheezy powder tu ok tak? Cam berminat.

mamabeauty said...

bestnya jiran mcmtu..

jemput ke blog saya

mamabeauty1.blogspot.com

Ana Suzana said...

Seri selaseh..
Cheese powder tu sangat terbaikk. . Try la..!!

email: pt_helori@yahoo.co.id said...

http://helorigrahasarana.blogspot.com

noorazura said...

Bagus...ada jiran cam ni...saport ken kawan.akak pun ada jual gak .sesapa yg berminat produk kecantikan...wasap akak..0124282556

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...