NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, November 20, 2013

DaH LeGa DaH..

Bunyi tajuk macam orang baru lepas qada' hajat lak kan.. kekekke.. dah tu aku dah pening nak bubuh tajuk apa.. hantam sajalahhh..!!


Malam ni ada jemputan  ke majlis penyampaian hadiah kat astro benonye.. sambil2 saksikan final ratu rania..

Tapi aku tak dapat la nak pegi sbb komfem majlis abis lewat kann.. pastu dgn baby kecik lagi.. dengan bunyi bising2 kat majlis lagi komfem buat anak aku huru hara..

So aku dah wakilkan abg dgn isteri dia yg pi ambik.. merasa la muka masuk tv live.. kihkihkih..

Tapiiiii hadiah dia sila kasi aku ye.. hehehe.. aku sejak ada baby ni memang tak dapek le macam dulu2 nak merayap bagai.. nak melepak shopping mall apatah lagi..

Mujur dah puas merayap masa peknen dulu.. kekadang time weekend ada gak encik suami ajak pi jenjalan mkn2 kat luar..  tapi aku malas lak dgn cuaca yg selalu hujan lebat ptg2 hari.. lenkali eh bangg..


Lagi pun aku baruuu je lega sbb ain baruuuu je abis exam kafa pagi tadi .. haaa.. sampai pun maksud tajuk di atas.. hehehe..

Aku lega sbb dah takyah dah pening2 kepala nak buat revision dengan ain.. dulu lainnn sbb dulu si nureen dlm perut lagi.. so takdelah gangguan belajar..

Tapi kali ni banyak betul cobaannn.. jap2 kena stop belajar sbb nak nyusukan si kecik tu.. kekadang sajeee je tau dia takmo tido lena2.. cabaran sungguh..

Alhamdulillah dia malam2 dah leh tido lena dah sejak akhir2 ni.. dengan syarat kena tido bawah tiak aku.. pastu nak kena peluk je.. meragam pun kalo sakit perut.. 

Agaknya dah 2 bln kan umur dia.. so beralih bulan sikit2.. kurang la penat sikit kannn.. kalo takkkk itu tak kena ini tak kena..

Anak aku si ain lom abis kelas kafa lagi kalo nak ikutkan.. dia akan start cuti selasa depan.. memandangkan exam pun dah abis pagi tadi, maka aku dengan sukacitanya mencutikan anak aku sendiri.. kihkihkih

Mana aciiii.. orang lain dah start cuti dah.. anak aku je belum.. hehehe.. errr apa lagi aku nak citer ehh.. ahhh nanti lah aku citer lagi.. nak mencekik jap.. lapooo..

Tataaaaa.. selamat bercuti sekolah bagi yg ada anak2 bersekolah.. ♥♥♥




11 comments:

Nurzakiah Hanum said...

cute

Rizziela said...

bestnya dpt hadiah

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Hadiah memang patut bagi taukeh compare tu kan Ana... nurin dah semakin serasi lah tu ;)

Ibu Lala said...

Selagi x abih exam selagi tu la mak pun kena wat revisionkan

MamaFarah said...

x cuti lagi ain..sian dia..orang lain dah seronok2 bercuti..hehehe..

Hasida Mohammed said...

Org yg nk brjaya tiada waktu n tiada maknanya utk dia brsenang2..hehehe mcm ana jga lah kan!

@izY@N said...

hehe biasala tu mak-mak mencutikan pelajar.. cikgu pun suka.. opppss..hehe.. xdelah, selalu bila dah abis exam maknanye silibus pun dah abis.. so nak cuti pun xde masalah

Suhailah Abdul Hamid said...

untungnya ana...sokmo rezeki menang setiap kali masuk contest..tahniah! :)

Suraya said...

Salam kak,
Sorry, ni off topic.. tp nak tanya gak. Dulu akak amek Ephyra kan? (Ntah cemana ejanya).
Ok x? Still amek lg x skang?

Mama Aida said...

Nanti kak ana share camana leh menang contest...takpe ain belajar ngan omaknye jelah...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak ana, alhamdullilah. murah rezeki. hehe amboii maknya mencutikan anak sendiri ek. hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...