NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, November 12, 2013

DaH 2 BuLaN

Dah berhari2 tak apdet.. pening pikir nak apdet apa.. kekadang ada idea nak apdet tapi baby lak meragam.. 

Sesuka hati dia je nak okey ke tak okey mood dia.. dah namanya bayi memang sukar di jangka..

Bertabah jelah.. malas nak merungut mengeluh bagai.. adakalanya terlepas gak keluhan.. manusia kan tak lepas dari lakukan kesilapan..

Bila termerungut cepat2 istighfar balik.. kenapa mesti nak mengeluh bagai.. letih la hape la tak cukup tido la.. **aku la tu.. hahaha

Cuba kita kenang kembali pengorbanan mak ayah kita camne la kita masa baby.. ntah2 lagi teruk kot.. sian mak ayah kita bersengkang mata jaga kita kan..

Kali ni biar kita pulak rasainya.. bersyukur sbb rumah ni sentiasa riuh rendah dgn bunyi bising anak2.. bunyi tangisan bayi.. 

Bagi mereka yg nakkkk sgt anak tapi masih belum di kurniakan rezeki teringin nak rasa saat2 begini.. 

Sbb tu utk kita yg di berikan zuriat, jagalah zuriat kita elok2 walaupun terpaksa berkorban masa dan tenaga... 

Macam sekarang ni aku di uji dengan peel baby yg mood tak menentu.. jap2 elokkk je tido malamnya.. jap2 meragam aje.. kekadang meragam sampai ke subuh..

Letih memang la letih.. kesabaran tu sentiasa di uji.. masa utk diri sendiri dah kurang.. mmg havoc dgn urusan anak2..

Tido pun dah boleh di kira berapa jam sehari.. makan pun dah lewat ptg.. pagi2 hanya sempat alas roti cicah milo panas.. 

Sebabnya aku utamakan anak2 dulu.. kasi anak2 makan dulu.. tapi aku kena makan gak walaupun sekadar roti sbb nak menyusukan baby kan..

Aku rasa bkn aku je.. ramai yg hadapi situasi yg sama.. tapi takdelah hari2 nureen buat pangai.. kekadang je.. tapi bila dia buat pangai tu memang betul sungguh2 la dia buat.. hahahha.. hambekkk..

Ehh.. panjang lak aku melalut.. kang di kira mengeluh gak tu kang.. Astaghfirullah... 


Ni gambar hari ni.. aku baru balik dari klinik.. bawak baby injek 2 bulan.. pegi klinik sendiri je dengan baby.. 


Haaa kauuu.. melalak sekuat hati.. mujur kejap je pastu dah main agah2 dan sengih2 balik..

Tapi dalam kete dia sambung melalak balik.. sedih sungguh bunyinya sbb sakit kena injek kann.. harap2 dia tak demam la hendaknya.. 




9 comments:

Ferra Leza said...

alololo.. cian baby..

cik hani said...

anakramai rumah pasti meriah..suka tau kalau meriah macam tu

sharmiza shahar said...

anak sepupu saya pon baru masuk 2 bulan. tapi dia besar daripada bby ni...sihat sangat.. :D

Ana Suzana said...

Sharmiza..
Anak ana lahir kecik.. 2.4kg je.. hehehe

nursuhada aziz said...

alololo..siannya..kena inject ye baby :)

*blogwalking*

gee qisman said...

biasala kak ana, selagi baby tak sampai setahun banyak ragamnya. nanti dah lepas setahun, kita dah boleh rilex. masa nie memang agak memenatkan sikit. take care.

Pn. Zana said...

anak sy skrg dh 6 bulan. meragam gak kadang2. kiki. masa 2bulan baya nureen ni lagi la. haha. tp sabar kan..:)

izzeyda said...

Siannya dia kena cucuk..nama pn baby, byk la ragamnya..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak ana, sekejap je 2 bulan berlalu kan. semoga nureen membesar dengan sihat dan jadi anak yang solehah ya (",)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...