NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, October 31, 2013

PeNaT TaPi HaPpY

Mata ngantuk betul la ni.. dah la cuaca syahdu je.. malam tadi bayi dera kitorang laki bini..

Saje je tau takmo tido lena dan kaco byk kali.. nak kata diaper basah mana de basah pun.. 

Minyak panas pun dah sapu kat perut.. nyusu pun dah terlebih-lebih kenyang sampai muntah balik.. 

Sendawakan pun dah.. urut2 badan dia kasi kentut2 pun dah.. tapi dia nak merengekkk jugak.. haihhh.. 

Try buaikan kasi lena pun takmau.. angkat balik letak atas tilam baringkan sebelah aku sambil nyusu kejap je dia mau.. 

Pastu bila susu kuar byk dia nyusu sambil marah2 sbb tak tertelan2 agaknya bila susu kuar..

Tepuk2 montot pun takmau gak tido.. try tidokan meniarap mcm selalu pun tak jalan gak.. nanges gak lagi..

Aku suspek dia kembong perut kot.. try kasi sesudu gripe water baru okey sikit.. haihhh.. bila dah kepala botak ni mudah betul kena kembong perut..

Setiap kali pujuk si bayi ni tido aku asyikla tengok jam.. menghitung masa yg telah berlalu..

Aku pun dah tak tau berapa kali aku turun naik katil.. jap2 gi kat buai.. bila buai tak berjaya pujuk bayi, aku panjat katil balik, bila tak berjaya gak aku gi buaikan balik..

Aku ulang2 tang tu sampailah aku rasa penat.. tengok2 jam dah 5 pagi.. laaa.. patut la aku kepenatan sbb hampir semalaman lom tido2.. adehhh..

Last2 kol 5 pagi tu aku angkat bayi bawak lepak gi ruang tamu luar.. kat situ hangat sikit.. kat bilik sejuk..

Aku bentang tuala.. baringkan bayi kat situ pastu urut2 lagi badan dia.. kali ni urut satu badan terus.. masa ni dia senyappp je.. tak nanges pun..

Tu yang pastu aku kasi gripe water tu.. lps kasi gripe water terus aku nyusukan.. sendawakan dan try tidokan dia.. akhirnyaaa tido jugakkkk..

Pagi tadi bangun dengan mata yg rabak.. mau tak rabak kan kalo dah kena dera sampai 5 pg.. hehehe

Takpe.. dah namanya ada anak kecik macam tulah kan.. yg penting kesabaran tu kena ada.. 

Yg bapak2 even tak dapat membantu sbb bkn dia yg menyusukan pun sila jgn merungut ye sbb ini akan menambahkan stress ibu2 yg menghandle bayi.. 

Sebaliknya bagilah dorongan dan sokongan.. kesianlah kat kami yg memang sedia maklum kena hadapi situasi mcm ni hari2.. hehehe

Walaupun letih arini tapi tetiba leh cergas lak sbb dapat surat dan khabar gembira.. berita apakah yg buat aku gembira itu..?? Ewaahhhhh..


Ni dia.. hehehe..

Tahniah buat diri sendiri.. hantar sekeping je borang.. Alhamdulillah sangkut.. rezeki bayi.. 

Peraduan ni peraduan kopi super.. join peraduan ni sebelum puasa tu hari.. hampir2 dah lupa dah pasal peraduan ni.. tup2 menang..!!


Ni ha info psl peraduan tu..

Okey.. nak berehat jap.. tataaa..




26 comments:

syalinda johari said...

alhamdulillah...wah..rezeki tuhhh...syoknyerrrrr...kekekekekkee

Nur Syazanna said...

kte byk da bc post b4 ni.
kak ana salu murah rezki en.alhamdulillah
nak aura tu gaks..hehe

Mama Rocky! said...

sokong..ana ni ada ong..huhu..rezeki dariNya..org yang usaha, org tu lah yang dapat..tahniah dik, rezeki bayi!

Zee Suhaini said...

wowwww grand tu kak ana hadiahnya..congrats..

sian nureen yer..baby ada time dier mesti meragam punya..dalam fasa macam ni memang kena banyak sabar..u can do it kak ana..yeahhh..

imie fatiema said...

tahniah, menang adiah ape tu?

Nurzakiah Hanum said...

tahniah

Zaila Mohamad said...

Jeles betul dgn ko..bertuah!

Zaila Mohamad said...

Jeles betul dgn ko..bertuah!

Rozita said...

memang jenis org bertuah kot..tahniah..

erranis said...

saya pun suka masuk peraduan..tapi tak menang2...tahniah yer Ana..hehehe

intank said...

ya allah..rezeki selalu berpihak pada Ana...alhamdulilah...mana selalu ana dapat tau contest2 ni?dlm web apa yer?blh share tak?ada tips skali, bleh share ngan kami yg selalu hntr tp tk penah dpt...huhu...

p/s- lg bersemangat kan nk hntr contest2 ni..akk tgh tgu contest nestle..tak tau dapat ke tak?

Qashmere said...

Jom LIKE Qashmere Branded Outlet. Jom beli branded handbags

https://www.facebook.com/qashmerebrandedoutlet

achiek anis said...

bestnya...rezeki baby gitu...:)

Ana Suzana said...

Borang2 contest selalu mintak kat pasaraya2.. kedai2.. 7 eleven.. suratkhabar.. jarang ikut contest dari laman web

Mira Adzlia said...

wah..rezki besar..tahniah kak :)

izzeyda said...

tahniah..rezeki ana la tuh..syoknya menang peraduan..penah jugak antar peraduan, tapi tak pernah dapat walaupun saguhati..

Puteri Kayangan?@#$%???? said...

alhamdulilah rezeki anak2 ..(^_^)

Ummialyaanas said...

waaaa...memula rabakkan mata dulu..pastu tgk menang contest tu mata dah xrabak sbb blh bukak besar2...tahnia..murah rezeki :)

DYatie said...

Wahhhhhhhhh!! 40' led tv!

Siti Asiah said...

tahniah, bestnye hadiah besar tu...;)

Haryati Faizal said...

tahniah ana...hilang rs penat bila dapat tau menang contest ye

tenku butang said...

nak jemput join GA teman .. hee..
hadiah awesome!!
http://tengkubutang.blogspot.com/2013/11/giveaway-1-year-blog-tengkubutang.html

Ummi Nur Widayu Mohamad Zahari said...

tahniah kakak...allah selalu murahkan rezeki kakak sekeluarga..

ibu MZW @ farah idayu said...

Assalam...

sama la kita baby payah nk tido mlm..sy baru 34 ari pantang :(( siang2 baby bkn tido lena pun...jap2 jaga nk susu..bila dia ngantuk sgt baru la tido lama sikit...

malam2 puas dodoi-nyusu-tepuk2 dekat sejam barula dia tido...kembong ke? sbb baby saya pun botak juge :p

Suhailah Abdul Hamid said...

alhamdulillah..tahniah akk sbb menang..rezeki anak la tu :)

Ibu Lala said...

Dapat hadiah apa tu. bestnya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...