NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, October 07, 2013

TaK TaU NaK CiTeR aPa

** hari pantang ke 27

Tetiba blank pale otak aku nak apdet citer apa sbb hari2 mcm buat aktiviti yg sama.. kikiki..

Apa lagi nak di buat kat umah ni kan selain urus anak2, urus rumah.. urus laki.. eh..!! Hahaha..

Kalau la bahan2 nak wat baking2 cukup dah lama aku main masak2.. dah lama kot tak baking membaking ni.. 

Malam2 lak lagi la bosan.. dah la aku dok bilik bawah dgn nureen je.. yg lain semua lepak tingkat atas.. 

Tapi diorang lepak atas pun bila dah kol 11 malam ke atas la.. lepak awal2 aku sekeh kang.. kang takde teman aku nak membebel bertepuk tampar bagai..


Ni nureen malam tadi..

Budak ni kol 11 ke atas memang tahap lena sakan.. masa ni aku isi la masa blogwalking, tgk drama online, takpun tgk running man ke.. Pastu main whatapps dengan jiran2..

Kang tau2 kang kol 3 pg baru aku ngantuk.. time nak tido time tulah nureen uwek uwekkk nak nyusu.. 

Aku ni memangg, dah jadi habit tido lambat tetiap malam kan.. kang siang2 ngantuk tapi takleh nak layan tido sangat sbb nak kena layan gak apis dgn ica tu..


Kol 7 pg masih lena.. berkerut muka sbb aku bukak lampu.. Elok la dia lena sbb aku nak uruskan ain sekolah pagi2..


Aku tak banyak pun uruskan ain ni sbb dia dah besar kann.. dia mandi sendiri.. bersiap sendiri.. buku sekolah pun urus sendiri..

Tau2 je dia turun bawah utk sarapan je lagi.. tang sarapan je yg aku handle..  suruh dia abiskan sarapan dulu baru aku pakaikan tudung..


Sarapan sementara tunggu abah dia bersiap..


Pastu baru la pakai bedak, lip ice, perfume.. 


Ready nak gi sekolah dah..

Elok je ain gi sekolah aku siapkan si nureen lak.. kejut dia.. nyusukan siap2 pastu jom mandiii..


Seketul bayi dalam sinki.. kihkihkih

Syok dia mandi sambil tengok pemandangan luar.. hehehe.. makin syok mandikan dia sbb badan dah makin berisi.. 

Dah kurang gayat nak mandikan dia sbb dulu halus beno badan dia.. besar anak patung ica lagi kott..

Lepas nureen dah wangi2 dan dah lena baru aku sinsing lengan baju lak ke dapur..

Masa ni kena masak cepat2 sbb kang ain balik sekolah nak makan lak..

Menu arini pun sesimple yg boleh sbb encik suami tak makan nasi kat umah arini.. aku buat ayam masak kicap dengan ayam goreng je utk anak2..

Utk aku lauk sama jelah mcm semalam2.. malas nak masak canggih2.. tunggu jelah dah jemu kang baru masak yg hebat2.. ewahhh..

Huwaaaa.. nak citer apa lagi ni wehhh.. kering idea.. sob sob sob.. baik aku tido jap kot2 dapat ilham.. =p




13 comments:

nor_farihan said...

yeay kak ana apdet jugak akhirnya huhu..

Nurzakiah Hanum said...

comelnya pakai pakaian sekolah

JunAina said...

Bila nak membaking lagi? Saja je nak bikin panas...hehehee...

Cikgu_Anie said...

Assalamualaikum, salam kenal mesra gitu, dh lama baca blog ana diam2, boleh bg 10 bintang, sgt seronok santai dan byk idea seorang ibu yg rajin, keje kuat dan penyayang gitu,...hari2 tunggu ana update , kdg2 ajak suami skali baca hehe pastu ketawa sebab lucu jgk ana ni ya...lau x de idea ana update citer masa pregnant yg byk ari x update tu hehe...masa tu lama betul anak x update ya..comelnya ain, smg menjadi anak yg solehah pandai dan bijak ye..

diana said...

seronoknya kat umah ada baby..bila dia jaga boleh gomoi2..hehhe

jaakechik said...

kak ana, update ler citer hari-hari. tak jemu baca blog akak tau.. hari-hari tertunggu entry baru...

even jaa tak tinggalkan komen tapi jaa jadik silent readers yg setia tahu... hehehehe... sume entry kak ana jaa tak penah missed! :P

cik hani said...

Comelnya ain pakai tudung.tulus je muka kanak2 kn..

Jumria Alimuddin said...

salam..

xngantuk ka tdr lmbt then bgn awl pg?? sya ngah preggy 2nd baby (tgu hari jak lg) ngah risau, mcm mna la mo urus 2 org t...huhuhu...

vanillacoklat said...

http://vanillaluvcoklat.blogspot.com/

jom, singgah blog kita.. tq

Ila said...

Salam Ana.... nureen ni macam apis kan Ana... betul tak...comel.

Wah Ain siap berlip ice bagai ye... nanti ada yg ngorat kat sekolah kang... pasal comel dan wangi sangat... hehehe...

syalinda johari said...

Ain dah pandai uruskan diri sendiri gi sekolah..good girl laa..
baby Nureen makin2 bambam dahhh

QUEEN of Heart said...

selamat berpantang ;)

juls julie said...

assalam..cantiknyer rumah.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...