NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, October 22, 2013

BeRaT BaDaN TeRkiNi

Lama lak aku skip apdet belog.. aku ingatkan baby aku je beralih bulan.. 

Rupa2nya dengan aku2 sekali beralih bulan.. jadi pemalas lak nak apdet belog.. kekeke..

Arini aku apdet balik ye.. Tu pun selepas kekenyangan melantak nasi sepinggan penuh + 3 gelas air suam..

Ni entry pendek je dulu ni.. entry panjang lebar kemudian aku apdet.. banyak nak di bebelkan bila dah berhari2 tak apdet.. fuhhhh..

Berbalik pada tajuk entry di atas, aku nak apdet berat badan terkini selepas beranak ni.. 

Aku benonye jarang nak timbang2 ni sbb penimbang ada kat bilik atas.. skrg baru dpt timbang sbb tertanya2 gak berapa berat aku skrg kann..


Jeng jeng jengggg..

Aku dah hampir2 capai berat badan ideal bg ketinggian aku yg cuma 151cm ni.. sebelum peknen berat aku 38 - 39 kg camtu je..

Bila dah peknen berat badan naik sampai 10kg.. masa ni lah pun nak merasa berat lebih 40kg.. hehehe..

Dan skrg berat yg aku nanti2kan dah dapat.. jenuh tau aku mkn byk2 semata2 nak kasi berat aku cecah 40kg ke atas.. huhuhu

Dalam pantang ni memang aku pulun makan sesangat.. lagi2 bilik pantang ngadap dapur kan.. so kuar bilik je terus carik makanan.. kekeke

Dan hari ni dah hari ke 42 dah.. lg 2 hari je nak merdeka.. yahuuuuu.. tapi merdeka2 pun pemakanan aku tetap jaga sbb baby nyusu badan kan.. 

Benda2 sejuk memang aku elakkan.. kang kembong perut baby aku gak yg haru.. next week akan bermulalah rutin harian aku menghantar anak2 ke sekolah.. 

Bertabah la ye nureen.. moga dia behave sepanjang pemanduan aku ke sekolah.. risau gak kalau2 tengah merempit dia leh bantai melalak nak nyusu.. kang dgn aku2 sekali bantai melalak sama kang.. hahaha

p/s : aku rasa pipi aku makin tembam sbb kuat makan dan bantai tido siang.. adehhh..




19 comments:

Incik Zarif said...

ok la tu kak. maintain jer.. hehe

Rizziela said...

comel sangat tu beratnya..meh ambil isi akk sikit nak?

bibi yusof said...

ringan nya akak.. saya 146cm.. berat 44-45.. huhu.. tibe tibe terasa kene continue diet lagi ni.. hehehe

Farah Zamri said...

hahaha adoyai tension tgk berat Kak Ana.
ni tgh pulun diet skang ni, nak bagi berat bawah 50kg.

Ainim Suju said...

ringannya

syalinda johari said...

ya allah..ringannyaaaa diaaa...
makan banyak2 kasik berat sket..kekekeke..

azinuj said...

owh jelesnye...huuh..nak gak berat cmtu..huwaaa

Nurzakiah Hanum said...

wow ringanya

Linda Radzi said...

bestnyer berat macam tu... tu berat saya masa jaman anak dara dulu tu... skrg ni dh gaya berat sekor teddy bear... huuuuaaaaaa!!!!

Cik Puan Rara said...

lahai.kecik nya akk kite ni.

MasReena said...

best laa jadi akak... buat tips menten berat badan pls... patutlah selamba je akak masak tiramisu, lasagna bagai.. badan susah naik ye?

JunAina said...

Org lain sibuk nak turunkan berat badan terbalik pulak Ana nih...ahahhaaa...

Chekgu Azrine said...

sejak kawen berat tak pnh bawah 50 kg..wuwu

cik hani said...

I br 150 cm tp berat 49..arghhh gemukkkknya saya

Suhailah Abdul Hamid said...

ringan jer berat badan akk...sesuai la dgn akk yg comel lote :)

izzeyda said...

Hahaha..kita ni mmg spesis yg ssh nak naikkan berat bdn.. saya pn sma jgk mcm ana, mkn byk mcm mn pn berat ssh nk btambah..apapn smoga mcapai berat bdn yg ideal..

Cik-Anne said...

wahhh...42 kg jer...ish2....bertuah badan....hihihi

Sya Mimie said...

sy yng belum kawin ni pun berat lebih kurang akk je..asik kena tegur kata kurus..hehe

Sobri Yaacob said...

owh.. bayi yg comel.. bestnye :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...