NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, October 09, 2013

aPdeT uNtuK aRiNi

Seperti biasa setiap malam aku akan kerah anak2 aku masuk bilik tido memasing bila jam dah kol 10.30 mlm..

Nak elak diorang masih stay kat bawah aku pun tutup segala lampu kasi gelap... ha kauuu, baru lah memasing cecepat naik atas.. hehehe..

Aku pun malas nak lepak tengok tv kat luar.. baik aku lepak tgk tv dlm bilik sambil baring2 dengan nureen.. lagi syokk.. 


Tetiba di tengah malam yg sunyi sepi ada org bukak pinti bilik aku selow2.. 

Haihhh laaa.. aku dah leh agak dah sape yg masuk bilik aku dengan muka yg tersengih2..

" makkk.. lapaaaa.. " sambil usap perut beliau.. hahahha

Ko ni kan icaaa.. asal tengah malam je lapar semedang.. ikut peel aku sungguh.. !! Layankan jelah apa yg dia nak.. hampir setiap malam dia mcm ni tau..

Budak ni bkn reti takut gelap ke hape ke kan.. selamba badak je dia turun cari aku kat bawah padahal lampu semua dah tutup..


Dia request nak makan koko krunch.. sila2.. senang sangat permintaan ko ni nakkk.. sib baik tak mintak ayam rosemary ke hape ke kan..

Petang semalam aku saje ambik angin luar.. angin dalam, angin kentut dengan naik angin dah biasa sangat ambik kann.. so meh la kita landing kat luar umah layan perasaan..

Tak kemana pun.. lepak laman umah je.. aktiviti semalam isi air dalam pool dan kasi budak 2 org ni main air.. sian diorang kebosanan..

Ni kalo ain tau mau marah dia kang sbb dia gi sekolah tp budak 2 org ni syok main air.. takpe ain, takyah nak jeles2 sbb nureen pun tak main air gak.. ngehehehe


Isi separuh je.. jimat air.. hahaha




Syok lak petang2 lepak luar sbb cuaca redup je.. pastu angin sepoi2 bahasa.. ewahhh.. bermadah pulak.. =p


Nampak tak benda warna merah hujung sana..


Ooo ada seketul bayi di situ rupanya.. 


Ooo tido ye.. bangun la nak oitt.. 




Dah berisi sikit dak kecik ni.. 

Dan muka dia sekarang lebih kepada apis lak.. eh ehhh.. jap muka ica.. jap2 muka ain.. lani muka abg dia lak..

Sok2 kang berubah lagi.. kecik lagi la katakan.. tunggulah dah besar sikit kita tengok muka dia lebih mirip sape.. hihihi

Esok genap la umur nureen 30 hari.. sok nak kena bawak pi injek.. apa petua nak kasi budak tak demam lepas kena injek eh.. dah lupa pulak..

Yang aku ingat ada yg cakap sapu vicks kat tempat injection tu.. tak pun gosok dgn bwg merah.. kalau ada petua share dgn aku ye.. ♥♥




28 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak ana. bestnya. pandai ica ekk minta makan. lapar sangat lah. wahwahhh seketul baby di situ ye. sian ain, jeles tengok adik2 dia main air ya. hehehe. bestnya rumah akak.. nampak syurga sangat. penuh dengan anak2 :)

Kuazue Mohd said...

lee dah almost 30 days dah dia noo...
tantek nyer laman .... beh noo....
petua? kita pun dah lupa maklum lar yg kecik pun dah 6 tahun.. kikikiki.. sorry na..

Allene said...

amboi ica... mkn je kejenya ye...
muka nureen da nampak cm abam apis sikit la.. =)

Pahmi said...

Oh noo..jgn sapu vicks/bwg merah..tu pedih klo kena bhgn injek...tuam je dgn kain yg dah rendam air hangat :-)

syalinda johari said...

kejap jaa dah nak 30 harii...
suka budak2 tu mandi kolam..hehehe

JunAina said...

Alahai terkujat akak tetiba Nureen landing kat situ...hehheee...

Akak lagilah lupa petua2 zaman baby ni dah lama tak ada baby.

azinuj said...

takyah bg pape kak..biar je..in shaa Allah bb kuat...kalau tuam ke ape ke..cm takde makna la g inject tu..sume ilang nti...nureen kuat punye la...susu ibu katekan..hehe..bb sy inject tiap2 bulan tak penah demam pun..

Ana Suzana said...

Kalo cenggitu ana tuam guna kain yg di celup air suam la kot.. hehehe

asyifa mustaffa said...

X yah buat apa ana..biarkan aje kesan injek tu...takut tuam2 karang..bengkak plak...my bby cucuk sebln ok je kesan dia...

ain.ya.nun. said...

Gosok bawang merah? Takke pedih jadinye nanti.

saya sapu vicks je. k\

zelynda said...

biarkan aje. standard la kalau demam..

Ibu Lala said...

Suke tgk rmh awk. Tantik sgt. Kat mana ni.

Ana Suzana said...

Oyeke.. hahaha.. padahal anak dah masuk 4 pun tak reti2 lg.. kekeke

Ana Suzana said...

Ibu lala.. kat shah alam kak..

cik hani said...

Comelny baby seketul kat rumput tu..

Ainim Suju said...

seronok budak2 tu ek

Mar Mansor said...

sapu vicks org kata..tp biasa pas injection nurse suh bby makan ubat demam bila dah balik umah..demam @ tak tetap kena bagi..

Suhailah Abdul Hamid said...

nampak tembah dah nureen kak. saya suka laman umah akk...sgt cantik :)

salam perkenalan dari saya sue ;)
http://sihatitunikmat.blogspot.com/

Ibu Lala said...

Dari shah alam pegi ke prince court tu bukan jauh ke...

Ibu Lala said...

Aah balik je rumah lps kena inject trus bg ubat dmm. Insya allah tak dmm.

Dania Danish said...

erm... utk injection sebln tu baby sepatutnya tak demam... utk injection 2, 3 & 5 bln tu nnt baby ada risiko utk demam... biasa lepas injection yg bole demam tu doc pesan balik umah teros bg ubat demam walaupun tak demam... esoknye kalo tak demam, tayah kasi dah... alhamdulillah anak sy takde demam...

*∽ IZAN ∽* said...

untung Ica mamanya rajin layannnn bangun tengah malam hihihi

canteknya rumput lamann.. mmg terbela sungguhhhhhh.. suka tengokkk

NOOR HUZAIFA Shafie said...

efa selalu kalau anak lepas inject terus bagi ubat demam walaupun dia xdemam lagi. utk elak dari demam teruk, bagi siap2. insyaallah

lily lotus said...

alaa tomei malam2 mintak kokokrunch

Ana Suzana said...

Mar mansor..
Oyeke.. yg ni doktor cakap kalo demam je bg.. harap2 tak demam

Ana Suzana said...

Suhailah..
Salam perkenalan jugak.. ^_^

Ana Suzana said...

Ibu lala..
Yee.. memang jauh woo.. sejam la jugak ambik masa.. paling cepat pun 40 minit perjalanan.. tu psl masa nak beranak tu terus pegi je spital walaupun tak sakit lg..

Ana Suzana said...

Izan.. (ke kak izan.. hehe)
Tu rumput sintetik. . So memang terbelaaa la sgt2.. kekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...