NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, October 08, 2013

** SaMbuNgaN PuLaU ReDaNg

Ni citer lama tau.. baru perasan kat draft blog ada entry yg aku tak sempat nak karang dan publish lg..

Maklumlah masa ni kan aku takde mood nak apdet.. pembawakan budak masa ni.. nak apdet pun bapak punya malas daaa..

Kali ni isi masa la kejap utk sambung abiskan entry yg tertunggak.. lagi pun baru je tidokan nureen ni.. ada masa sikit nak apdet sambil tunggu dia lena betul2..

Tahun ni gamaknya memang takde la nak holiday bagai.. dok jelah umah dendiam.. Setakat balik kampung jelah paling jauh pun..

Ada baby kecik ni mcm payah lak nak gi bercuti sbb kecik sgt lagi kann.. paling syok nak jenjalan pun tunggulah nureen 4 bln ke atas..

Kecik2 camni kang sendiri yg stress nak handle.. hihihi.. brg2 lak komfem makin bertambah yg nak di pack.. ishhh tak koser le.. penattt..

Dah nak hujung2 tahun ni lagi la byk urusan aku kena buat.. tambahan lak apis nak masuk darjah 1 tahun depan.. byk persiapan nak di buat.. 

Ica pun pindah tadika branch lain lak tahun depan.. dah takde nak ulang alik damansara shah alam lg dah pasni..

Okey.. sambung citer pasal redang balik.. dah jauh aku melalut rupanya..kihkihkih


Rindu nak gi redang..

Kami kalo pegi redang memang prefer dok kat The Taaras hotel je sbb sangat2 privacy.. 

Tak terlampau crowded dengan org ramai.. lagi2 time makan sbb tak perlu nak berebut2 sangat..


Masa ni baru lepas bekfes.. bawak anak main kat pool..

Asalnya aku takmo layankan pun sbb sejuk kottt mandi pepagi.. mandi kat pool lak tu.. dengan angin sepoi2 lagi komfem sejuk kalo berendam..

Ecewahhh.. memacam le alasan kann.. padahal malas nak pi ambik pakaian mandi bagai.. last2 ko terjun jelah pakai baju tido tu je ye anak2.. mak adalah malas.. !!


Aku dengan nureen yg masih ada dlm pewut.. kandungan masa ni dah 5 bulan.. tak nampak sgt pun pewut kann.. 

Seronok mak abah aku sbb dapat jenjalan.. lagi2 abah aku sbb asyik ke sawahh aje kan hari2.. pastu tetiap minggu asyik nak kena masak lauk kenduri kawen org kampung..

Tu yang tetiap tahun aktiviti kami mesti nak bawak orang tua kami jenjalan.. kasi relaks sikit dan berehat dari wat keje harian..


Yang belakang tengah berjalan ke arah kami tu adalah mertua aku.. hehehe..


Mandi pool ni kejap je buat kulit jadi tinted.. hahaha.. tu yg aku malas nak berendam pool gak tu.. setakat celup2 kaki jelah.. hehehe


Ain berenang gaya cicak.. hahhaha


Hepi nyeee dapat main air..








Yang kiri sekali tu wife kwn hubby.. kami bercuti sama2 masa ni.. seronok dapat bercuti ramai2..


Ni anak beliau.. 


Ni anak aku.. =p





Petang2 lak lepak main korek2 pasir.. 

Diorang main korek pasir tapi aku dengan encik suami pi berenang2 kat pantai.. cuaca memang panas terik tapi masa masuk dalam air tak terasa lak panas nya..

Memula masa aku tengok org mandi time panas terik aku cakap bengong ke hape diorang ni.. panass kottt.. 

Sekalinya bila aku masuk dalam air terus lupa diri takmo naik2 lagi dah.. syok giler sbb ikan berenang2 je kat tepi2 kaki.. ngada2 betul ikan ni.. pijak kang baru tau.. hahaha..


Pastu tetiap petang lepak kat buaian jaring depan chalet yg kami duduk.. 



Masa bercuti tu hari 1 aktiviti je aku tak dapat nak join.. iaitu snorkeling..

Mak mertua aku dgn mak abah aku yeyee tak kasi aku pi terjun laut utk snorkeling..

Aku kan peknen katanya.. so takut apa2 jadi kat aku kang.. sebagai anak yg menurut perintah makanya aku ikut la cakap org tua..

Stress je tengok hubby aku pi bersuka ria dgn kengkawan dia yg lain.. cissss.. nanges laju2.. aku lepak dalam bilik jelah dgn anak2..




Bot yg hubby dgn kwn2 dia sewa sepanjang diorang pi snorkeling.. tak campur dgn org lain..






Syok betul yee.. banyak tempat yg diorang pegi snorkeling masa ni.. 

Masa encik suami citer pengalaman dia tu aku makan hati jelah.. tension aku dengar tauuu.. hahaha.. 

Tapi last2 aku rasa keputusan aku utk tak pegi snorkeling adalah tepat sbb hubby aku dengan kwn2 dia mabuk laut dengan teruk.. kahkahkah.. sukerrr... 


Ni lak aktiviti malam2 lepas dinner..



Tu jelah kot nak citer.. nak citer lelebih tak berapa nak ingat dah sbb dah lama berlalu kann.. hehehe..

Apapun mekasih kat encik Rizal yg rajin melayan karenah kami terutama anak2 kami yg nak tu nak ni.. hehehe.. Insya Allah ada rezeki kami akan ke sana lagi..

Dahh.. aku nak makan jap sementara si kecik tengah tido.. 



9 comments:

Mas reena said...

Cantik gak Pulau Redang ni yek.. Kak, kenapa saya carik entry akak pergi Europe tak jumpa? boleh bagi link tak?

Kek Tiramisu yang paling sedap pernah saya rasa

juls julie said...

Assalam & Salam Ziarah..

Pulau Redang jer belum g lagi...ngan belah2 sabah...bestnyerrrr lahaiiiii.. ;)

nor_farihan said...

syoknya bebudak dapat mandi pool huhu...

Nurzakiah Hanum said...

cantik kan view

Zee Suhaini said...

cantik la pulau redang ni..kalo dapat gi snorkeling lagi best..

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

waa bestnyer...biler tengok gambar-gambar kat sini terus rasa nak pi sana bawak anak-anak.

JunAina said...

Uishhh boleh madi-mada berenang2 kat pantai yang cantik apa nak lagi...ehehee...

Mila Ahmad said...

Belum pernah sampai lagi mcm best boleh masuk list ni.

aiezzaSue said...

suka tengok ain..tak ilang hijabnya even dlm percutian,..nk korek rahsia ana didik anak bertudung,boleh? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...