NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, October 10, 2013

GeNaP 30 HaRi

Petang2 cenggini mula la ngantukkkk.. nak tido tapi apis tetiba lak melalak berebut roti gardenia dgn ica.. 

Bebudak ni memangggg, bila dah tinggal sikit baru nak berebut bagai.. masa banyak sorang pun tak heran nak makan..

Bila ica bagi separuh roti yg dia makan si apis lak takmau.. dia kata bekas taik gigi ica.. dia nak yg lain gak..

Masalahnya dah takde.. tu jelah kepingan terakhir.. last2 melalak.. grrrr.. geget kang baru tau..

Tak pasal2 aku call adik lelaki aku yg kat opis mintak dia belikan roti gardenia putih tu jap dan hantar ke umah aku.. hahaha.. 

Tengok la kanggg, bila dah ada depan mata bukan heran sgt pun nanti.. saje nak buat peel.. cissss.. menduga kesabaran mak ye nakk..

Ohye.. pagi2 td aku ikut encik suami hantar ain ke sekolah sbb arini nureen dah genap 30 hari.. so kenalah ambik imunisasi yg sebulan tu..

Klinik yg aku nak pegi ni betul2 depan sekolah ain.. so sekali harung jelah.. tak sempat nak mandikan pun.. angkat je mcm tu masuk dlm kete..

Sampai je klinik terus register dan tunggu nama di panggil.. 15 minit camtu kot baru dpt turn..

Bila nama di panggil je, aku je yg masuk bawak nureen jumpa doktor sbb encik suami tak berani nak tengok.. 

Dia tak sampai hati tengok nureen nanges kena injek katanya.. nampak gagah tp dlm hati ada taman rupanya.. kekeke.. gurau jee.. =p


Nureen sepanjang masa nak tunggu turn tu memang lena membuta.. masa kena timbang berat badan pun dia tetap lena..

Alhamdulillah berat naik.. dah capai 3.7 kg rupanya.. lepas settle timbang nureen tetap lena jugak..

Dia terjaga pun masa bedung dia kena bukak.. Pastu bila kena selak seluar dia dan sapu dgn apa yg sejuk2 tu, spirit eh.. terus dia melalak.. aikkk.. belum injek lg dah melalak..


Tengok le tu.. kemain banyak tangan atas badan nureen.. sampai hilang nureen dari pandangan.. kekeke

Selesai je injek nureen terus diam.. pastu salah sorang nurse angkat dan timang2 dia.. nurse2 lain pun join kerumun si nureen.. kikiki.. maknya korang taknak lak kerumun timang2 bagai... cettt.. hahaha



Harap2 tak demam.. doktor kata persen utk demam adalah kurang sbb biasanya tak demam.. nureen kan kuattt.. Insya Allah tak demam

Sampai umah terus mandikan nureen.. nyusukan dan tidokan dia.. pastu kelam kabut masak sblm ain balik dari sekolah kafa.. 


Antara lauk arini.. terung sambal berlada.. tapi bkn aku yg mkn tau.. lauk aku lainnn..

Untuk anak2 aku buat ayam masak lemak kuning dgn ayam goreng.. telor dadar pun wat jugak.. settle..!!

Dah settle masak pastikan anak2 semua makan.. pastu baru lah boleh berehat2 baring2 tengok tv main henpon bagai..


Ni gambar kenangan 4 tahun lepas.. tak sabar nak snap gambar diorang berempat lak pasni.. 

♥♥♥




13 comments:

Allene said...

nureen pinjam bunga kat kepala tu leh...? kikiki...

Fara Fadzil said...

Salam perkenalan :)

waa...comelnya ur baby..nama dia pun cantik!! I wish I could get a girl for my next one :)

and ohh..selamat meneruskan pantang ye..saya pun baru je abes maternity leave ni :)

http://naturally-vitamin.blogspot.com/2013/09/mudahnya-berpantang-sendiri-bersama-set.html

Rosnita binti Ali said...

Assalamualaikum,Ana..
Suntikan Hepatitis B memang x demam..Insya Allah..yang next month tu pun dulu2 selalunya baby akan demam,tetapi vaksin yang terbaru ni jarang dah baby akan dapat demam..

Siti Razak said...

suka bc blog awak

Mama Rocky! said...

Salam..jap jer masa..dak nureen dah pun genap 30 hari..ha'ah..pasni kita orang semua pun tak sabar nak tunggu pic berempat..hihi..

JunAina said...

Tunggu Nureen pandai meniarap nanti soh dia org meniarap reramai...hehehe...

Chekgu Azrine said...

nureen punya bunga atas kepala dia..besarnya..hehehe

MasReena said...

tersenyum sendiri baca entry ni.. terhibur kejap sebab nureen asyik lena je hehehe... Sedapnya nampak terung masak berlada tu...

MasReena said...

tersenyum sendiri baca entry ni.. terhibur kejap sebab nureen asyik lena je hehehe... Sedapnya nampak terung masak berlada tu...

zulie ieta said...

eh dah sebulan dah si nureen ye...

puan.mila said...

alaa nape nmpk sedap je terung berlada k.ana. sy buat xprnah jd..sobs! resepi pless!!!

syalinda johari said...

tudia..banyaknya tgn2 dok pegang badna nureen..hahaha..
kecik tapi gagah tuu..

kejap ja dah 30 hari...
moga nureen jadi good girl yer..muahh...

radziah AR said...

icha ikut muka siapa ana? chinese look gitu. comel...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...