NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, August 25, 2009

AktiViti iSniN

Setelah penat lelah membersihkan umah sbb banjir
dan setelah melepaskan keluhan kat hubby sbb penat
akhirnya 2 jam lg b4 berbuka hubby call

Dia ckp arini berbuka kat luar je..
dia dah booking kat one world hotel..
lgpun dekat dgn umah kan..kol 6.40 pm kuar umah
Alhamdulillah jln pun x jem

Daku xdpt masak utk berbuka
sbb xde mende nak di masak..lom beli..
terpaksa mkn kat luar dulu..huhuhu..

Ni pandangan dr pintu masuk restoren ni..
restoren cinnamon namanya..rege buffet rm120++/person
mahal nak mampos..sib baik byk mknn sodap2
tp perut kita bukan mampu nak terima sume pun


Kami pilih tmpt duduk jauh sket dr org ramai
sbb kami kena bersedia sekiranya budak2 ni wat peel
so tidakla menganggu ketenteraman org lain time mkn

Lg satu..senang ku nak bf alisya
susah woo nak main selak je tiap kali nak nyusukan
kena cover line beb..hehehe..


Ni budak 2 org pantang nmpk sudu
Mulalah masing2 ketang ketung main sudu
saje je nak malukan aku tuh..huh..


Time ni mood hafiz masih baik..
smpailah lg 5 minit nak berbuka dia start melalak
dia bkn melalak saje2..
dia melalak bersebab hoccay..

Tgh hafiz sibuk manjat2 baby chair tu
dtgla pelayan lelaki ni kat hafiz..
ingatkan dia saje nak main2 dgn hafiz..
sekalinya dia dudukkan hafiz dan pakaikan belt

Anak bujang aku ni x suka pakai belt ok
so apa lagi..sekuat hati dia melalak..
wahhh..haku dah tahap hangin dgn mamat pelayan tu

Aku tau niat dia baik..
Tp aku tak suruh tau..lain le kalo aku suruh
mamat tu blah gitu je pas hafiz melalak..
terganggu wehh kitorg nak berbuka..

10 minit br dia diam balik..
dah mau senyum dan sibuk nak mkn spageti
br dia start nak mkn spageti mamat pelayan tu dtg lg
dia boleh usik balik si hafiz tu..lg skali aku hangen

bkn aku je hangin..hubby aku pun bengang gak
yelah, br je budak ni benti nanges ko usik balik
dah tu kitorg mkn pun terencat sbb nak pujuk suh diam
ko dah tau anak aku takut ngan ko lg mau kacau ke

hubby aku sound belakang2 je
tp kiranya boleh di dengarilah...
hubby ku ckp " ni kang ada yg mkn sudu dgn garpu gak ni"

sape tak bengang wehh..
start dr tu hafiz asyik nangesss je..
rimass sungguh time kami nak mkn..
mamat tu tak berani dtg dekat dah..tau takutt..

Ni antara yg ku ambik..mashmallow celup coklat

Nasi ni sedappp..mkn ngan daging kambing..fuhh..

Ni pun aku punya gak..ape mende ntah..tatau nama

Ni hubby punya..oyster..
sejujurnya kami berdua x reti dan x pernah mkn oyster
tp aku xkan try mkn..tatau nape


tp td hubby gatal2 nak test..
ambik ko..terbelahak dia mkn mende tu
camne cara mkn ekk..kena kunyah or telan terus
hubby ku kunyah..dia kata tobat xnak mkn dah

Byk lg yg kami mkn..
tak dan nak snap..lgpun ramai yg pandang..
kang depa kata ku jakunis pulak..
depa bkn tau aku blogger pun..hehehe..

Alisya pun buat perangai tau korg
time aku nak menyuap mknn time tulah nak nyusu
tp sbb aku pakai baju kurung so lmbt sket le nak selak

Tau jelah kan,baju kurung kan panjang
kalo tshirt tu lain lah..jap je dah leh selak..
alisya merengek2 dah nak nenen
tp bila ku nak nyusukan dia dah xnak..merajuk..

kalo merajuk xnak nyusu tp x nanges xpe
ni melalak mcm kena dera..wahhh..malu siott..
org keliling dah start pandang2...apa nengok2..

yang aku bengang gak tu ada sorg pompuan ni
dia pun dah ada 2 anak..dah besar la tapinya..
dia pandang aku mcm xpuas hati je..
agaknya tangisan alisya ganggu dia mkn kot

wehh..xkan tak phm kot..
dah jd ibu pun xphm2 ke...
budak kecik ni bkn leh di jangka ragamnya..huh..
aku buat tatau je..

Time ni dah pengsan..
setelah nanges lebih 20 minit non stop
nyusu pun xnak terus tido..
kalo la reti isap pacifier dah lama ku sumbat

Tgk..byk tak aku mkn..hehehe..
Hubby yg tlg ambikkan mknn..aku dok tunggu je
pyh aku nak ambik mknn dgn pegang alisya lg..
bdk 2 org tu lg nak di jaga


Pas mkn blah..oh ye surau ada di sediakan
kami gilir2 gi surau..
sblm balik depa bg sourvenior sorg satu

Ni ha mendenya..simple tp cantek..

Isinya adalah kurma celup coklat..sedappp

Hafiz happy tul dpt main tangga..
mengekek2 dia gelak walhal td nanges je
bahaya nak oiii..

Ni kat dpn lobby hotel

mende lah yg ko buat tu nak oitt

Time ni tunggu jockey hantar kete

Destinasi seterusnya pi sini..
Kami pi jenguk Lorenzo kat kota damansara
yelahh..kata less sampai 70% kan..

Sofa leather ni cun la
tp rege dia rm11k ++ after less..aduhai..
cdg nak sofa camni kat umah br nanti
tp cari rege yg ok sket la..ni mahal sgt la..
byk brg lg nak beli..bkn sofa je..huhuhu..

Ni dining table pun mahal..
8 seater rm5k++..tp kusi dia tak empuk la
tak best..hehehe..

Yang ni yg kat dlm iklan tu
cantekkk..aku suka..tp pengsan jap..
sebabbbbbb..

Ni ha rege sofa tu..
Rm17k tu..gila babeng mahal..dush dush dush
kirim salam jelahh..selagi leh jimat kita jimat
Terus kami blahh je tanpa booking apa2..

Pastu destinasi gi cuci kete
Tu kat belakang hafiz tu kete tgh di cuci
banyak kena taik burung..ish ish ish..


Settle je cuci kete gi wet market dulu
beli ikan dgn ayam utk masak sahur kang
sampai je umah bersihkan budak2..

pastu tidokan alisya..
solat isyak..buat tarawikh dan pastu masak..
settle masak apa lg..lyn tenet le..hihi..
fuhhh..panjang sungguh ntry ni..


6 comments:

-iLLa- said...

cantik baju hafiz...muehemuhehee :):)

aNa SuZaNa said...

ngeh ngeh ngeh..ila.saiz dewasa xde ke

shabiela said...

ader anak kecik cmni la... sha pon sama.. tp amalin xnk dok dlm baby chair tu, dia nk tawaf.. x larat weh nk kejar dia.. sib balqis baik.. senyap jer..

aNa SuZaNa said...

sha..
time tgh pening kpala melayan peel dorg kan, kami siap ckp lg pasni buka pose kat umah jelah..ecehhh, kejap je tu..pastu lupa balik dan mkn kat luar balik..hihihi

-iLLa- said...

ana,ada hackett dewasa..leh sedodon ngn anak2..ekeke

eynda said...

Oyster...akak punya feveret...sedozen pun boleh telan kekekeke....perah lemon...masuk mulut...kunyah...telan...gitu je...tapi maybe ada org tak suka makan kan... :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...