NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, August 10, 2009

aHaD TaDi


Byk tul gambar dlm entry ni
Yg pasti gambar si "pengambik gmbr" takde ye
Tu yg bagus..ekekeke..low profile konon..kikiki...



Aktiviti bermula slps asar..
Sbb pg tu masing2 sedap membuta..syok sungguh..
Pas zohor Hb kuar dulu gi cuci kete kedua..
So daku lak bz menyiapkan anak2..dan diri sdiri..

Pas solat asar kami zasss ke umah baru
Tgk progress..tak ambik gmbr dlm umah pun
ambik dr jauh je..time tu ada 2 pekerja indon je
Yg lain2 gi kelantan katanya..


Aku lepak dgn alisya kat playground dpn umah
Hafiz lak sibuk main kat buaian dgn adik pompuan aku
Ain membuta dlm kete..kejut2 taknak bgn..ngantuk sungguh


Sementara tunggu hafiz main2,
Hb dgn anak buah aku yg lelaki main helikopter sat
Tp malangnya br 5 minit terbang dah terhempas

Patah woo kipas helikopter tu..
ish2 yanggg..kan br je repair tu hari..
terus dia sumpah seranah helikopter tu..
Taknak repair dah katanya..membazir je..tauuuuu pun.!!


Alisya khusyuk nengok pokok bergoyang2
Pastu angin lak bertiup sepoi2 bahasa..nyamannyee
tak sabar nak pindah umah sendiri..


Pastu kami bergerak menuju ke klcc
opss sory ekk..gambo kabur..hp cap ayam la katakan..
Gi klcc sbb Hb mengidam nak mkn buah2 cicah coklat

Memula aku bangkang..
sbb mana kenyang wehh mkn tu je..mahal lak tu..
Tp Hb nak gi jugak...
termimpi2 la konon kalo x dpt mkn
Tunaikan jelahhh..


Sblm tu singgah watsons dulu
Hb nak beli brg2 dia sat..dan aku pun tumpang sekaki
Dan dia tukang byr..ngeh ngeh ngeh..


Sementara Hb masih dlm watsons

Ku gi jiran sebelah watsons jap..mothercare..
tp tak rembat apa2 pun..cuci2 mata je..hehehe..


Hafiz dgn anak buah ku..
br umur 21 thn..masih bljr..ecehh..promote nmpk.!!
tugas dia time ni mengawal hafiz..hehehe..



Ain pun manja dgn sepupu dia nih..
Seronok dia ada yg rajin melayan dia bercakap
Kalo aku mmg tak larat le nak lyn..pening2..


Suka tul ain dgn hafiz jln2
tp kami tak pergi kat tmpt yg sesak2..
naik escalator pun ambik yg kat dpn nandos tu
kalo kat tgh2 dkt kfc tu ramai gile org..serammm


Ni lah tmpt tujuan utama..
tmpt yg Hb ngidam nak mkn tu..hihihi..
lenganggg je..takde org..


Ni buku menu dia..
senarai menu maleh nak snap..
aku order air hazelnut panas..sedap..
tp sedap lg kalo sejuk sbnrnya..huhuhu..

Ahli mesyuarat tingkap

Sibuk betul dgn spek dia..ish ish ish..

Sibuk pandang abah dia yg tgh ambik gambo


Sian anak buah aku tu..

pening dia melayan karenah 2 beradik ni..
sib baik alisya kecik lg..hihihi..


Alisya dok kat riba aku je..
sampai cramp kaki aku di buatnya..
lenguh wehhh..time aku nak mkn time tulah nak nyusu
cisssss...sabotaj sungguh..mcm biasa. Hb cover line..


Pas nyusu aku taruk atas sofa je..
Maleh nak riba..kacau je time nak mkn..
ME, sila gelak ye sbb alisya ada blanket ijau tu..
keh keh keh...

Sian dia kena buat hal sendiri..hehehe..

apelah si bujang ni buat..
tak reti dok diam le dia nih..haihhhh..


Mcm biasa..dah mkn baru ingat nak snap..
sbb bz berebut buah2 yg sikit bebenor di taruknya..
rege je mahal tp kedekut isi..

Buah2an yg di beri ialah strawbery,epal merah,
epal hijau, pisang..pastu 4 ketul mashmallow dan 4 ketul aprikot
tak kenyang wehh..hehehe..sesekali boleh le mkn2 camni


Pas mkn tak terus balik..
kami gi sony jap..nengok2 brg letrik..
Ini budak 2 org lagi sakan bermain kat dlm tu
tgk la tu..sibuk main cermin kat freezer tu..


Hb tgh dgr penerangan ttg peti ais yg tu
cantek wehhh..kaler merun..kaler feveret Hb tu
rege pun cantekk.. RM11k ++..pengsan jap..

Budak 2 org ni tak abis2 lg main cermin freezer


Mesin basuh ni combine dgn dryer sekali
maksudnya pas bilas, stim, dia dryer sekali
so takyah jemur dah..lipat terus je..rege rm4599
Nape mesin ni tak tlg lipatkan je terus kain2 tu..kan senang


Kuar klcc kol 9.40 pm
bergegas hantar adik pompuan aku ke hostel
hostel dia kat au2 keramat setiawangsa
dah le kena balik b4 kol 10 pm..
selamba badak je kami hantar lmbt2

Pas hantar tu aku ngadu lapar kat Hb
so kami singgah gerai2 mkn kat area keramat tu
Aku mkn nasi goreng chicken chop dgn air bali suam
tak suka sos chicken chop tu..manisss..


Spt biasa..dah abis mkn br ingat nak snap
Lupa yg aku ni kan blogger..Hb geleng pale je nengok
mesti dia kata apesal la bini aku ni tebiat snap gmbo bkn2


Ain yg asyik main straw..nak kena bebel aje tau dia nih
minum elok2 tak leh ke..ish ish ish..


Alisya dah penat sgt time ni..



Letih tul dia..
tido smpai la aku abis mkn..senang sket nak mkn
cuma lenguh la kaki sbb riba dia sokmo..
spt biasa..blanket hijau tetap ada..hihihi..

Pas settle mkn terus blah..
tp sblm tu byr la dulu kan..takkan mkn free kot..
sampai umah kol 11.30 pm..gila lewat bwk baby kecik mlm2
takpe..weekend je kami mcm ni..hehehe..



2 comments:

eynda said...

Wah!! Banyaknyer aktiviti :-)

rizan&suzana said...

hahaha..yg pasti, penat....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...