NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Saturday, October 07, 2006

Hari Bersejarah





Hampir masuk 2 thn usia perkahwinan kami...mcm2 pengalaman pahit manis yg dilalui ketika bersama2 melayari alam rumahtangga...ada suka dan ada duka..ada kala senang dan ada kalanya kami terpaksa ikat perut.. almaklumlah, kadang2 kita bkn sentiasa berada di atas..Tp cinta itu masih kuat dlm diri kami..Moga kebahagiaan sentiasa menjadi milik kami... aminnn.......
Tarikh nikah & majlis : 28 hb November 2004
Hari majlis : Ahad
Waktu nikah : 10 pg di masjid Sg Leman
Waktu sanding : 12 tghari
Teringat lg kisah2 yg berlaku pd tarikh aku akan di ijabkabulkan..oleh kerana terlalu lama keluarga aku tak sambut majlis besar (kenduri kahwin) camni, maka kelam kabut jugaklah suasana masa majlis tu...wakkakakakaka..dah 10 thn tak pernah ada majlis kahwin slps abgku yg sulong(yusof) kahwin..lembu tumbang sekor je masa aku kahwin..tak aci.......time kakak2 aku kahwin masing2 tumbang 2 ekor...hehehe..byk jugak aku yg urus sendiri..dr bab mak andam, pelamin, bunga telor, DJ radio, bunga manggar dan lulur bdn pun aku buat sendiri..SPA2 tarakkk.....jimattttttt......hehe..yg lelain pun tlg gak apa yg patut..penat tu mmg xleh ckplah...adehhhh...
Ada sekali tu lps siap je aku di andam aku terus kuar dr bilik cari DJ radio yg aku upah utk main lagu2 pengantin atau pun nasyid..ade ke patut dia psg lagu2 ntah apa yg membingitkan telinga...hangin tol aku..aku sound time tu gak..mak aii...!! jd pengantin garang aku ni..yelakan. aku xnak org kg kata apa2 lak..ni kg dik oiiii...bkn bandar...so, kena jg etika sikit..dah le bapak aku tu imam masjid..ish2..malu lak dia krg..pas aku sound DJ tu br depa tukar lagu pengantin..yg aku lak terus pi masjid utk majlis akad nikah..
Tp sedih arr..mak abah tak pegi....huwaaaaaaaaa.......abah kena lyn tetamu..mak pun sama...yg ikut aku ke masjid cuma abg2 aku, kakak2 aku,kwn2 abg aku dan adalah 2-3 org makcik aku yg ikut..ohye,lupa lak, adik2 aku dgn kwn2 dia pun pegi gakk..Alhamdulillah, dgn 2 kali lafaz aku pun sah jd isteri org..isteri kpd Mohd Rizan bin Abdullah..yang dulunya aku hanya panggil dia "awak" shj..mmg sukar gak nak ubah panggilan "abg"..dlm 2 hari aku ambik masa nak biasakan panggil abg..kdg2 tersasul gak..ekekkekee..masa acara pembatalan air smbhyg dia hadiahkan aku seutas rantai..bkn ape, dia ssh nak cari cincin size jari aku ni...takde size aku..jari aku ni size jari budak sekolah rendah..kurus yg amat...hihihi..rantai lg besttt....mahal pun mahal..

2 comments:

Farah azhar said...

comelnye akak:)

Mama Kiecha said...

sama jer mcm dulu,even dh ade anak 4 skg,,,hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...