NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Saturday, October 14, 2006

Balik kampung jumpa nenek...







Time ni tgh bersiap2 nak balik sekinchan..kuar rumah kol 9.30 mlm sal hubby br balik keje..penat lg.. cian dia.. balik kg sal nak beli brg2 yg mertua aku kirim.. cdgnye nak balik kulai sabtu nanti..sekalinye tak jadi..dah tinggal seminggu je pun lg nak raya, so tunggu raya br balik kulai..sblm gerak ke sekinchan kami cdg nak pi shopping sat kat jusco..nak beli car seat ain.. Almaklumlah budak ni makin besar dan tinggi,nak riba dia dah ssh.. lgpun bahaya la pegang dia dlm kete bila prjlnn jauh..lebih2 lg bila budak ni sekarang tak reti dok diam2..bahaya sungguh..

Tapi hajat tak kesampaian sal jln menuju ke jusco (ikut tmn ehsan) tutup lak.. mangkuk tul la samy vellu ni..yg pi tutup jln tu nape lak.. takkan nak ikut FRIM lak..maleh tol nak pusing2 jauh ni walhal dekat je..di sbbkan tu kami cancel gi jusco, terus je balik kg..ni dah kali ke 3 hajat nak beli car seat ain tak kesampaian..huhuhu..bknnye apa, memandangkan nak raya ni jln raya kan sibuk, polis byk, tambahan lak sejak aku riba ain ni tak prnnh langsung pakai tali pinggang.. camne nak pakai, krg terbelit lak anak aku..ish ish ish..

Dlm prjlnn aku tepon esah..terkejut dia bila aku ckp ontheway balik kg..aku suruh dia siapkan kelambu kami siap2.. nanti smpai umah dah lewat mlm..tinggal nak tido je lg..pjlnn ke sekinchan ambik masa sejam 15 minit..kalau dulu 40 minit dah sampai, tp bw cam lipas kudung la, skrg tak lg, sejak ada ain kena hati2 sikit.. keselamatan penting woooo... sampai umah tepat jam 11 mlm , diorg tak tido lg rupanya..byk perubahan aku nmpk umah ni, kaler cat dah tukar, tirai dah tukar, perabot baru bertmbh..wah2, raya sakan yekk... ketua dlm pengubahsuaian rumah ni sape lg kalau bkn potet...wakakakaka..semua org di arah buat keje..yg dpt pengecualian sikit ialah Naji..diakan patah tgn sblm ni, so takleh buat keje berat2.. suke lah tu...ekekekkeke...

Kat kg ain seronok sgt sal byk org yg leh teman dia main..kalau kat umah sendiri aku tak dpt nak main2 sgt dgn dia..cian dia...huhuhu.. aku pi shopping kat sg besar pun maleh nak bw dia..lgpun cuaca panas terik..aku minta mak aku jgkan je.. senang sikit shopping, ada budak letih sikit la, mana nak lyn dia lg..di pendekkan cite kami balik Sri damansara semula jam 10.30 mlm (khamis) sal jumaat hubby keje..cian ain, merengek2 dia time nak balik... sampai umah jam 12 mlm..kol 2 pg br tido..hehehhe..

~~~~~SEKIAN~~~~~

2 comments:

Tn.Punya said...

dulu duduk sri damansara ya..kita pun duduk sana juga skrg ni...

Naematul Ain said...

Sekinchan dekat mana? Sy kat parit 8 sg leman :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...