NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, May 08, 2012

ABP2011 - PeNyaMPaiAN HaDiaH

Ni cerita smlm.. tghari semalam aku ke Holiday Villa Subang utk hadir ke sesi penyampaian hadiah pada para pemenang kategori artis dan pembaca bertuah utk ABP2011..

Ecehhh.. bercerita mcm le aku ni artis khennnn... hehehe.. Ni citer pendek je ni.. citer panjang dan lagi gmbr2 akan menyusul pada entry berikutnya.. tu pun aku akan apdet bila ada masa.. skrg aku sgt bz..


Majlis di adakan sebelah petang.. aku angkut anak aku ica je.. yg lg dua org tu anak buah aku tolong jagakan kat umah..


Ni meja aku duduk..

Meja ni berhampiran pintu masuk dan bersebelahan dgn meja buffet hi-tea.. tu yang best tuuuu.. bila berhampiran pintu masuk opkos la akan nampak sape artis yg kuar masuk kann..

Dan lg satu senang nak ambik mknn banyak2 sbb dekat dgn meja buffet.. ekekeke.. makan ajelah yg aku ingat.. hehehe..


Aku duduk semeja dgn datuk sheila majid.. =)


Aku dan ica.. pakaian macam biasa yg aku pakai hari2 pi hantar anak sekolah tu.. kehkehkeh..


Alololooo icaaa.. pandai senyum ehh sekarangg..


Ni barisan pemenang kategori artis..

Masa ni aku menyibuk menyelit antara wartawan yg sibuk snap gmbr diorang.. aku rasa aku je yang bkn wartawan kat situ.. aku kategori pengacauwan.. kahkahkah..


Sempat tau aku kacau datuk siti nurhaliza dan ahkak ziana zain yg sedang sembang2 sambil mkn2 tu..

" Assalamualaikummm.. boleh kacau tak..? saya nak ambik gmbr akak2 boleh.."
" ehh bolehhhhh.. sila-sila..." kata datuk siti sambil senyum2.. ecehhhhh..
" maaf ye kak sbb kacau mkn lak.. hehehe.."

Pastu apa lg.. bergambar le.. ambik dlm 3-4 keping gitu.. pastu salam2 jap.. lupa lak nak salam laga2 pipi gitu.. kalo tak leh gak menjangkit kulit diorang yg licin bersih tu... haihhh laaa..

Lepas salam datuk siti tanya aku..

" pemenang ke..? dapat hadiah apa..?"
" dapat hadiah rantai.. tp nak jual nih.. akak nak beli tak..??"

Hahahaha.. selamba badak je aku tanya datuk siti macam tu.. mencuba nasib kot2 la dia nak beli kan sbb aku memang nak jual pun..

Sebab kalo dpt tukar jd cash leh kongsi hasil dgn adik beradik.. kalo rantai tu payah sikit sbb takkan nak bg sorang 4-5 butir lak kan...

Tapi datuk siti tak beli sebaliknya dia buat muka terkejut + blurrr.. dan terus dia ketawa menganggap aku bergurau semata-mata.. padahalllll.. aku serius ni nak jual ni.. grrrrr... hehehhe..


Ni la hadiah set barang kemas tajaan rafflesia tu..

Hadiah ni aku kasi kakak ipar aku bawak balik kampung dan pakai dulu sebelum aku berjaya mencari buyer.. melaram la kejap kannn.. pastu kot2 ada yg nak beli kang boleh la jual..

Sape2 rasa nak beli leh email aku ye.. =).. kalau nak tau harga barang kemas ni korang leh google hadiah bg pemenang tempat ketiga utk pembaca bertuah abp2011..


27 comments:

Farah Zamri said...

Kak Ana nape nak jual?
hadiaaahhhh tu!x sayang ke?

rafaliah said...

wahhh! bertuahhnya dapat hadiah rantai nih..jangan jual sayanglar beb! ;-)

Me said...

wow.. awat yang bertuah sgt nie... walopun tempat ke3 tapi bukan senang tau... sgt sgt bertuah gitewww...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

wow mmg ana bertuah.. ramai masuk ana menang

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

wow mmg ana bertuah.. ramai masuk ana menang

azi said...

Tahniah Ana!!!...
memang bertuah...tapi sayang kalau dijual....simpanlah buat kenangan....:)

diari hati said...

Wah, tahniah kak..b'tuahnyer bdn..dpt b'gmbr ngn artis2 lg tuh.. =)

@e_da said...

wah bertuahnya menang hadiah mahal! tahniah

Mokteh said...

wah! tahniah:)

diari hati said...

kak ana..br bce akhbar berita harian ade gmbr akak 1 meja ngn sheila majid lg tuh..glamour la lps nie..hehehe

diari hati said...
This comment has been removed by the author.
:: Riri-Fatieha ::~ said...

wah kak ana menang ke?? congrats...

Nida Mohd said...

Wahhhh...sayangnya nak jual rantai tu.... buat koleksi je lah kak..hehe

Sonoknya dapat jumpa n bergambar dgn retis2 ittew..;)

irmafittaputri said...

bestnye jumpa dato ct & ahkak ziana... tahniah ana ..

DeQWa said...

TAHNIAH AKAK....glamour r akak,ngan artis..hehe
Akak menang atas nama org len ke?xnampak pun nama akak..ke saya slah google...hihihi
HADIAH KETIGA BARANG KEMAS RAFFLESIA (RM15,000)
1. Mohd Shahruzzaman Samat (801005035289)
2. Fazalina Mohd Yusof (800610055072)
3. Baharim Abd Rahman (641109045465)
4. Hanita Yaakob
(730703115336)
5. Zulati Asfa Sairan (750827105410)

Alin Marlini said...

wah..bestnyer ana...bertuah sungguh

Ana Suzana said...

Deqwa.. Zulati asfa tu kakak akak.. Kemenangan ni kongsi adik beradik sbb sama2 tlg menolong.. Tu yg cdg nak jual tu supaya dpt share adik beradik..=)

-iLLa- said...

ana bp borang mu anta nhaaa??

Yanti Suhaini Binti Ibrahim said...

Ana i'm sorry to tell this, selalunya Rafflesia suka letak harga dia suka je, ada kawan Aini pernah dapat hadiah dari Rafflesia juga, harganya memang mahal sangat2, tapi of course lah dia nak jual, dapat duit boleh guna, tp time jual , macam takde value pula, sedih betul.. huhu..

hope Ana dapat buyer yang boleh beli dengan reasonable price :-), Apapun tahniah ya, syoknya dapat jumpa banyak retis :-)

Ana Suzana said...

Aini..
Tu jugak khabar yg ana dpt dr pemenang yg lain.. Memang payah nak jual sbb value dia tak sama mcm emas.. Huhuhu.. Tu yg lebih sanggup nak jual tu kann.. Gigih la carik buyer..

intanloveamir said...

salam...tahniah..tahun nie saya xder rezeki dgn ABP...:(

intanloveamir said...

salam...tahniah..tahun nie saya xder rezeki dgn ABP...:(

DeQWa said...

Ooo yeke,kongsi adik beradik,kire ok la ,menang pun sesama...best gak tuh,kekkee...
hope kak ana dpt cari buyer la

wa said...

wah..tahniah dan memang bertuah !

Norf said...

adeh...~ satu soklan ..
kenapa tidak bergambar dengan AA? hasihh.. hehehehhe

soklan benggong.

ina said...

zulati asfa tu kakak ipar ke? cam familiar namanya

lily lotus said...

yerlah sayangnya kalau jual. simpan untuk kenangan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...