NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Friday, February 24, 2012

MaKaN2 @ SeRai, EmPiRe SuBaNg

Weekend baru2 ni kami jenjalan pi Empire Subang setelah pening memikirkan mana lokasi nak jenjalan.. kikiki..

Memula nak pi lepak putrajaya la kononnya.. tp di sbbkan kuar umah pun lepas asar, makanya destinasi pilihan adalah yg dekat2 dgn umah jelah..

Kecuali giant la kannn, giant tu dah ibarat umah kedua aku dah.. kalo hubby ajak gi giant gak mau aku meraung guling2 kat depan umah kang.. ekekkeke

Nak pi klcc pun bkn ada tujuan apa pun.. just nak hiburkan anak2 je.. sbb hubby kata nak belikan menan utk anak2..

Yelahkan, hubby kan jarang dpt spend masa jln2 dgn anak2 sbb sibuk dgn tugasan lain.. tu yg bila sesekali keluar dgn anak2 dia nak gembirakan bebudak tu..

Mak budak pun gembira gak sbb dpt le mkn2 apa yg aku nak mkn.. kalau hubby belanja ni lain sket perasaannya.. hahahha..


So destinasi pertama kami gi Empire ialah mkn2 kat restoren Serai.. Mujur ada seat masa tu walaupun waktu tu ramai org..


Ain yg hepi dpt jenjalan dgn abah dia.. nak duduk pun sebelah abah dia jugak.. anak abah le katakann..


Yang bujang ni kena beralah duduk sebelah aku.. nak duduk sebelah abah dia tak muat sbb restoren ni sempit sikit.. so duduk pun semua rapat2..


ica yg paling kuat mkn masa ni.. semua mknn dia nak rasa.. dan dia jugaklah yg paling last abis mkn.. hehehe..


Ni salah satu dessert yg kami mkn.. pisang apetah namanya.. hubby punya feveret kalo pi mkn kat sini.. aku cuit2 sikit je..


Ni pavlova.. ni pun dah jd feveret hubby gak ni.. dia paling byk melantak mende alah ni walhal ni aku punya dessert.. cisss..


Ni lak nasi goreng utk budak2.. sikit sangat la pulak nasinya.. tak cukup utk aku suap bebudak 3 org ni..


Ni cendol aku yg punya.. hubby pun order cendol gak..


Ini lak satay yg di request by Ain.. sibuk sgt nak mkn satay..


Dan menu last yg kami order ialah macaron.. order pun sbb ain nak sgt mkn mende ni bila dia nmpk kat kaunter masuk restoren..

Aku orderkanlah 4 ketul je.. tp tak abis pun bebudak ni mkn sbb manissss.. aku pun mkn sikit2 je sbb maniss.. last2 tak abis.. hahaha.. buat rugi je sbb dah le mahal..

Lepas mkn terus jenjalan.. Tu je nak cite dulu.. padahal banyak lg nak citer.. takpe nanti aku sambung lg ye.. skrg ni nak bersiap2 gi sekolah.. tataaa..


8 comments:

zailamohamad said...

aku dah lama kempunan nak makan pavlova kat Serai tu..hai bilalah laki aku nak bawa..huhuhuhu

mogok karang:P

diana zainal said...

dalam banyak-banyak pavlova yang dah pernah try..Serai punya is the best cuma mahal sikit at RM15.90 per slice. Pavlova Delicious, Ben's dengan Vanilla ape (kedai Vanilla somthing ni kat tingkat atas Empire) tak se-best Serai punya, mengikut tekak sayala kan.. :)

DeQWa said...

Tak dapek makan tgk pun jadi la..kekeke
sedap jer tgk kak ana punye makanan..hehe

~Ku Mahu Itu ~ said...

mmg nampak sedap . . .
macaroon tu calernya menarik sangat cute jew rupanya. . . sayang nak makan. . .

--------------tumpang iklan-------

jom jd follower yg ke 50 dan menangi hadiah misteri di:

kumahuitu.blogspot.com

*∽ IZAN ∽* said...

wahh! ada recomendation pavlova seraii! wajib cuba nih!!!! ;)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

alahai nasi goreng dia..

kakchik@ella said...

nampak sedap jer makanan tu sume.

azean said...

ana...dah try nasi serai ngan nasi ambeng tak?? sedap tau...air serai pon leh tahan...pavlova tu mmg sedap...cume pisang tu kelat2 sikit...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...